Agenda

Iedere werkdag

Khalid & Sophie
19.00 uur  bij BNNVARA op NPO 1

Op1
22.30 uur (deels) bij BNNVARA op NPO 1

First Dates 
19.25 uur bij BNNVARA op NPO 3

31
december
2022
(09:25)

Kinderen voor Kinderen helpt mee

Bij BNNVARA op NPO Zapp

Deze aflevering van Helpt Mee slaat twee vliegen in een klap! Rania heeft haar oma al heel lang niet gezien en daarom wil Rania haar verrassen met een versgebakken appeltaart. Dat komt goed uit, want de Fruittuin in Eindhoven kan nog wat hulp gebruiken met appels plukken. Lukt het Rania en Ridder met die appels een mooie taart bakken voor oma en haar te verrassen?

31
december
2022
(22:20)

Claudia de Breij: Oudejaarsconference 2022

Bij BNNVARA op NPO 1

Claudia de Breij doet het weer! Na twee succesvolle edities in 2016 en 2019 komt de cabaretière terug met haar derde Oudejaarsconference. De Breij is tot op heden nog de steeds de enige vrouw die de Oudejaarsconference op NPO1 voor haar rekening nam. Haar bejubelde oudejaarsconference van 2019 noemde het NRC Handelsblad in een viersterrenrecensie “een vrijwel ideale oudejaarsconference”. Goed nieuws dus dat Claudia het wéér doet: het jaar fileren. Dit jaar op Oudejaarsavond live vanuit Groningen.

1
januari
2023
(10:00)

Okedoeibedankt

Bij BNNVARA op NPO 3

De verlegen, dove Jamie (12) verhuist naar het doveninternaat om aan haar nieuwe school te beginnen. Ze ziet er tegenop om nieuwe vrienden te maken. Als ze in het weekend plots niet naar huis kan, ontstaat er een onverwacht plan met haar brutale klasgenoot Imane (13). Samen belanden ze op een roadtrip naar Parijs, maar al snel loopt het allemaal niet als gepland en krijgt de reis een avontuurlijke wending. Gaandeweg kruipt Jamie uit haar schulp. De tocht vol obstakels en bijzondere ontmoetingen wordt voor beide meisjes een reis om nooit te vergeten.

1
januari
2023
(18:45)

Nieuwjaarsconcert

Bij BNNVARA op NPO 2

Op Nieuwjaarsdag blaast het Nederlands Blazers Ensemble het publiek in het Concertgebouw in Amsterdam traditiegetrouw feestelijk en vol verrassing, verrukking en ontroering het nieuwe jaar in. Het thema is dit jaar ‘Smartlap’. Naast de Blazers staan ook weer de composities van jonge winnaars van de compositiewedstrijd 'Op weg naar het Nieuwjaarsconcert' centraal. Dit concert is de best mogelijke muzikale start van het nieuwe jaar.

1
januari
2023
(19:45)

Au Pair VIPS

Bij BNNVARA op NPO 3

Mark moet duidelijk nog even wennen aan alle gewoontes van de familie Williams. Joy heeft Lily verteld dat ze wil vertrekken maar Lily laat het er niet bij zitten. Gelukkig heeft Mark een oplossing voor Joy haar probleem. Glen maakt bij de familie Guzman zijn eerste typisch Amerikaanse feestdag mee en Arunya geeft haar 7-jarige oppaskindje een make-over.

1
januari
2023
(20:25)

Alles is Famiri

Bij BNNVARA op NPO 2

Op de smeulende puinhopen van het koloniale verleden en de slavernij is een nieuw en energiek Suriname gebouwd. Met neef Rodney duikt Amber Kortzorg in het leven van haar voorouders. De families die ze bezoekt vertellen over het pijnlijke recente verleden. Maar ook als de geschiedenis beschadigd is, kan die troost en kracht bieden. Je moet immers weten waar je vandaan komt, en wat je verhaal is, om de toekomst te kunnen omarmen.

3
januari
2023
(21:30)

Testcase

Bij BNNVARA op NPO 1

Amber Kortzorg gaat te water in een zinkende auto om te testen welke veiligheidshamer de beste is. Verder testen vijf Nederlandse topsporters vijf verschillende soorten stofzuigers. Mentalisten Emiel en Rob laten ons op ludieke wijze zien hoe we als consument worden beïnvloed door de verpakkingen van fabrikanten. En gemeente Emmen zit in de Verspillingsmeter omdat ze miljoenen euro’s uitgeven aan een parkeerterrein dat helemaal niet gebruikt wordt. En tot slot testen de schattigste puppy’s en poesjes met welke bal zij het liefste spelen.

3
januari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

In het holst van de nacht krijgt 112-centralist Boudewijn een melding van een doodsbange, jonge vrouw, Julia. Ze vertelt in paniek dat ze al een tijdje achtervolgd wordt door een stalker, die nu met een breekijzer voor de deur staat en met geweld probeert binnen te komen. Boudewijn stuurt er meteen politie op af, maar wanneer de indringer via een gebroken ruit weet in te breken, moet Boudewijn alles in de strijd gooien om Julia uit de handen van haar stalker te houden.

4
januari
2023
(21:20)

Over Mijn Lijk - compilatie

Bij BNNVARA op NPO 1

Presentator Tim Hofman ontmoette in het negende seizoen van Over Mijn Lijk zes jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Patrick, Jip, Kiki, Francis, Roy en Irene lieten zien hoe ze met de gedachte leven dat ze niet lang meer hebben. Nu komen ze weer bij elkaar en blikken ze samen met Tim terug. Hoe gaat het met ze? Hoe hebben ze de afleveringen beleefd? Wat heeft indruk gemaakt en hebben ze tijdens het kijken ook gelachen?

5
januari
2023
(21:20)

Sinan op zoek naar het Paradijs

Bij BNNVARA op NPO 1

Jarenlang heeft Sinan verslag gedaan van de strijd in het Midden-Oosten. Nu is het tijd om ook de schoonheid van het gebied te laten zien. Als 'kind van de rivier' reist hij van de oorsprong in Oost-Turkije duizenden kilometers dwars door Syrië naar Zuid-Irak, waar de rivier de Eufraat uitmondt. De plek die het Paradijs genoemd wordt. Vanaf de berg Ararat in Oost-Turkije volgt Sinan deze adembenemende rivier. In het geboortedorp van zijn ouders ontdekt hij hoe sterke vrouwen de mannelijke trots doorbreken.

5
januari
2023
(22:10)

2Doc: Even Vergeten

Bij BNNVARA op NPO 2

In de bossen van Beekbergen ligt verpleeghuis Markenhof. De nietsvermoedende wandelaar zou denken dat het een vakantiepark is, maar de gebouwen bieden onderdak aan 138 patiënten, die allemaal in verschillende stadia van het geheugen-verwoestende korsakovsyndroom ronddwalen. Korsakov ontstaat door ernstige vitamine B1 tekorten, bijna altijd het gevolg van alcoholisme. De ene patiënt kan niet veel meer dan voor zich uit staren terwijl de ander op het eerste gezicht niks mankeert. Geteisterd door schuld, schaamte, verslaving en een verwoest geheugen proberen patiënten Kenny en Christina toch een begrijpelijke en leefbare wereld te creëren.

8
januari
2023
(19:45)

Au Pair VIPS

Bij BNNVARA op NPO 3

Sinds Arunya in Los Angeles zit, lijdt de relatie met haar vriendin Ingrid in Noorwegen steeds meer. Joy en Mark werken samen om vijf wilde kids te beteugelen. De vier influencers zijn toe aan een break en gaan kamperen in Joshua Tree National Park. Maar een onverwachte bezoeker zet alles op z’n kop.

8
januari
2023
(20:25)

Alles is Famiri

Bij BNNVARA op NPO 2

Het lijkt wel of alle geloven en goden van de wereld zich hebben gemanifesteerd in Suriname. De Surinamer gelooft, en als het niet in God is dan op z’n minst in spirituele rijkdom. Maar waar gelooft Amber Kortzorg zelf eigenlijk in? Ze gaat op bezoek bij verschillende Surinaamse families, die Amber in hun geestenrijk toelaten. De variatie en veelzijdigheid is enorm. En is er misschien een gedeelde waarde, een gevoel, waarin iedereen zich kan vinden?

10
januari
2023
(21:30)

Testcase

Bij BNNVARA op NPO 1

We testen gezinstenten: welke soort blijft het beste staan tijdens de drie natuurelementen wind, water en vuur? Ook houden we met vier verschillende elektrische voertuigen een race in een drukke stad. Mentalisten Rob en Emiel houden laten zien dat ons brein soms een loopje met ons neemt. De Verspillingsmeter neemt de gemeente Amersfoort onder de loep: waarom moeten er tientallen miljoenen euro’s worden uitgegeven aan een zwembad? Repairman Renier repareert een huishoudelijk product, en we hebben de schattigste poesjes gevonden die voor ons testen met welke kleur wol zij het liefste spelen.

10
januari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3 

Wanneer de populaire vlogger Jay merkwaardig gedrag vertoont tijdens een onaangekondigde livestream, belt zijn vriendinnetje Zoë in paniek 112 om erachter te komen waar hij is. Centralist Lieke neemt zijn kwajongensgedrag in eerste instantie niet zo serieus, totdat er aanwijzingen in beeld komen die suggereren dat Jay in groot gevaar is. En dat terwijl iedereen live kan meekijken.

12
januari
2023
(21:20)

Sinan op zoek naar het Paradijs

Bij BNNVARA op NPO 1

Jarenlang heeft Sinan verslag gedaan van de strijd in het Midden-Oosten. Nu is het tijd om ook de schoonheid van het gebied te laten zien. Zijn ouders komen uit dorpjes aan de oever van de Eufraat. Als 'kind van de rivier' reist hij van de oorsprong in Oost-Turkije duizenden kilometers dwars door Syrië naar Zuid-Irak, waar de rivier uitmondt. De plek die het Paradijs genoemd wordt. Langs de Eufraat treft Sinan bewoners die vol overgave de geschiedenis en schoonheid van hun land beschermen. Voorbij de grens met Syrië wordt hij verrast door een groep dansers.

14
januari
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Welke vragen leven er rondom het energieplafond en de sterk wisselende energieprijzen? Want ondanks de maatregelen is de situatie voor veel mensen nog niet beter. Verder is er aandacht voor de medicijntekorten waar Nederland al jaren mee te kampen heeft en legt gezondheidseconoom Xander Koolman uit waarom juist Nederland daar zoveel last van heeft. Ook onderzoeken we de komende tijd hoe het kan dat steeds meer mensen die werken tóch niet rond kunnen komen. Zo werkt Marga Hubers als chauffeur voor mensen die speciaal vervoer nodig hebben, ze werkt 32 uur per week, maar komt van haar salaris niet meer rond.

15
januari
2023
(19:45)

Au Pair VIPS

Bij BNNVARA op NPO 3

De vier influencers vertrekken weer naar Nederland. Mark neemt niet alleen afscheid van zijn gastgezin maar ook van zijn geliefkoosde haar. Arunya laat een bijzondere tatoeage zetten, waar niet iedereen het mee eens is.

15
januari
2023
(20:25)

Alles is Famiri

Bij BNNVARA op NPO 2

Amber Kortzorg heeft verschillende families ontmoet op de reis in het land van haar vader Lloyd. Het is inmiddels december in Suriname: de feestmaand. Het knalt en knettert, het verleden verdwijnt in de rook en – na een rituele wassie – doemt de toekomst op. Wat willen de Surinaamse jongeren? Waar dromen ze van? En is Amber thuisgekomen? Is zij er eindelijk klaar voor Suriname én haar vader te omhelzen? Misschien is het dan nu wel tijd voor een heuse brasa...

17
januari
2023
(21:30)

Testcase

Bij BNNVARA op NPO 1

Amber Kortzorg test secondelijm: houdt dat echt alles? Ook een auto van 1500 kilo? Met wereldkampioen baanwielrenner Harrie Lavreysen kijken we hoeveel energie er nodig is om verschillende elektrische huishoudelijke apparaten aan de praat te krijgen. Mentalisten Rob en Emiel laten zien hoe groepsdruk werkt en invloed heeft op onze productkeuzes. De gemeente Apeldoorn zit in de Verspillingsmeter omdat ze miljoenen euro’s uitgeven aan een brug waarvan je je kan afvragen of die wel nodig is. Repairman Reinier repareert een groot huishoudelijk apparaat. En onze schattige puppy’s testen met welke kleur wol zij het liefste spelen.

17
januari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3 

112-centralist Lieke wordt gebeld door de dementerende Annie: er staat een pannetje in brand. Samen met haar man Leen moet Lieke ervoor zorgen dat ze in de veilige slaapkamer blijven totdat de brandweer komt. Dit lukt totdat Annie zich haar parkietjes herinnert en deze per se wil redden. Dan blijkt dat het vuur toch op een andere manier is ontstaan dan gedacht.

19
januari
2023
(21:20)

Sinan op zoek naar het Paradijs

Bij BNNVARA op NPO 1

Jarenlang heeft Sinan verslag gedaan van de strijd in het Midden-Oosten. Nu is het tijd om ook de schoonheid van het gebied te laten zien. Op weg naar de rivier de Tigris stuit Sinan op vergeten archeologische schatten. Via een onverwachte ontmoeting met drie broers, die tussen de puinhopen hun muziek trouw blijven, reist hij in Irak naar het machtige Babylon.

21
januari
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

22
januari
2023
(19:30)

3 Op Reis

Bij BNNVARA op NPO 3

Dzifa begint aan een lange roadtrip vanuit Bolivia naar het vergeten kind van Zuid-Amerika: Paraguay. Ze start in Santa Cruz, de stad is relatief onbekend ondanks dat dit de grootste stad van het land is. Daarnaast begint gastpresentator Freddy Tratlehner (Vjeze Fur) aan een culinaire reis door Italië. Zijn reis start in Napels. Hij leert weer hele nieuwe verhalen over Italië aan de hand van de cucina povera, ofwel de armeluiskeuken.

24
januari
2023
(21:30)

Test Case

Bij BNNVARA op NPO 1

Voor een kleine 100 euro heb je een kluis waar je al je kostbare spullen in kan bewaren. Maar zijn ze wel zo veilig? We zien hoe snel deze kluisjes open te breken zijn. En hoe lang blijft een hamburger van een fastfoodketen houdbaar? Uit onderzoek blijkt dat we onze huisdieren meestal los in de auto vervoeren, maar dat blijkt helemaal niet veilig. Mentalisten Rob en Emiel laten zien dat ons brein soms een loopje met ons neemt en de Verspillingsmeter neemt de gemeente Stichtse Vecht onder de loep. Repairman Renier repareert een huishoudelijk product, en de schattigste poesjes testen voor ons verschillende soorten speelgoed.

24
januari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

Wanneer Joyce wordt gebeld door Pablo met een wel heel opmerkelijke melding, ontdekt ze al snel dat hier iets niet in de haak is. Pablo wil vooral weten hoe agenten te werk gaan zodat hij dit voor zijn eigen werkzaamheden kan inzetten. Hij zint op een grote doorbraak. Joyce is hier niet van gediend en verbreekt de verbinding. Maar wanneer hij het nogmaals probeert, voelt ze aan dat de situatie bij Pablo thuis veranderd is. Er lijkt nu daadwerkelijk sprake van een dreigende situatie.

26
januari
2023
(21:20)

Sinan op zoek naar het Paradijs

Bij BNNVARA op NPO 1

Jarenlang heeft Sinan verslag gedaan van de strijd in het Midden-Oosten. Nu is het tijd om ook de schoonheid van het gebied te laten zien. Voorbij Bagdad komt Sinan in de grootst mogelijke chaos terecht. Maar het lukt hem om in Zuid-Irak eindelijk het vergeten paradijs op aarde te bereiken: de tuin waar Eva de fatale appel geplukt zou hebben.

28
januari
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

31
januari
2023
(21:30)

Test Case

Bij BNNVARA op NPO 1

Je verwacht het niet, maar de scootmobiel is misschien wel het gevaarlijkste voertuig op de Nederlandse wegen met jaarlijks zo’n 100 dodelijke ongelukken. Daarom is het de hoogste tijd voor de Scootmobiel Test! Veel huisbranden ontstaan in de keuken door de beruchte vlam-in-de-pan. Hoe kun je die blussen en wat moet je vooral niet doen? Mentalisten Rob en Emiel laten zien hoe wij als consument worden gemanipuleerd door fabrikanten en winkeliers. Deze keer door het inzetten van druk om producten nù te kopen. Repairman Renier repareert een product wat veel te snel zou worden weggegooid. En tot slot testen de schattigste puppies wc-papier.

31
januari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

112-centralist Boudewijn krijgt een telefoontje van Siebren met de vraag of de politie later die middag wil langskomen. Na dit verzoek wordt er opgehangen. Boudewijn realiseert zich dat Siebren een gevaar voor zichzelf vormt en schakelt de ambulance in. Hij belt terug om Siebren aan de praat te houden totdat de ambulance er is, maar Siebren confronteert Boudewijn met zijn eigen demonen.

4
februari
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

4
februari
2023
(21:35)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

5
februari
2023
(19:25)

Vroege Vogels presenteert: Strand

Bij BNNVARA op NPO 2

Het strand. Een geliefde plek én een dynamische plek. In 45 minuten neemt Ruben Smit je in deze natuurdocumentaire mee in de wereld van de strandbroeders, de jacht van de zeestrandloopkevers en de boksende heremietkreeften. We volgen een familie dwergsterns die moeten overleven op een schelpenbank op de grens van water en land. Vanaf eind mei zoeken ze naar een geschikte plek om hun eieren uit te broeden. De wind, het zand, de hitte, meeuwen maar ook mensen (en hun honden) bedreigen de vogels en alle kleine diertjes die er leven. Alleen de allersterkste organismen zullen overleven.

5
februari
2023
(21:05)

Media Inside

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de voorbije week door en bieden ze de kijker houvast bij de onophoudelijke stroom aan tweets, podcasts, print en televisie. Te gast: Nadia Moussaid en Rutger Castricum.

5
februari
2023
(21:05)

Media Inside

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de voorbije week door en bieden ze de kijker houvast bij de onophoudelijke stroom aan tweets, podcasts, print en televisie.

7
februari
2023
(21:30)

Test Case

Bij BNNVARA op NPO 1

Hoe kan het dat de een maar een paar keer per dag naar de wc moet, en de ander elk uur? 21 mannen en vrouwen onderwerpen zich aan de Test Case plastest. Houden ze het allemaal droog? En we testen koffers die gemaakt zijn van het sterkste materiaal denkbaar: Polypropyleen. Maar zijn deze koffers wel tegen alles bestand? De Verspillingsmeter is in de gemeente Rotterdam: hoeveel geld verspilt deze gemeente aan nutteloze stoeptegels? En mentalisten Rob en Emiel laten zien hoe het brein ons voor de gek houdt. Dat je soms dingen denkt te zien, die in werkelijkheid net anders zijn. Tot slot natuurlijk weer ons schattigste testpanel van Nederland!

7
februari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

Tijdens zijn allereerste werkdag als bouwmarktmanager wordt de zachtaardige Reduan overvallen. Omdat hij vergeten is het tijdslot van de kluis te halen, moet de overvaller 15 minuten wachten totdat de kluis opengaat. Nu zit de angstige Reduan een kwartier lang in zijn kantoortje opgesloten met een schietgrage macho. Gelukkig weet hij ongezien 112 te bellen, zodat centralist Lieke kan meeluisteren. Terwijl zij een evacuatie op poten zet, komt ze erachter dat dit niet zomaar een overvaller is…

11
februari
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

11
februari
2023
(21:35)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

12
februari
2023
(21:05)

Media Inside

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de voorbije week door en bieden ze de kijker houvast bij de onophoudelijke stroom aan tweets, podcasts, print en televisie.

14
februari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

Ondanks dat 112-centralist Stef ziek is, wil hij blijven werken uit angst onder te doen voor zijn collega’s. Een keuze met consequenties wanneer hij plots een noodoproep krijgt van iemand die gegijzeld is. Het wordt al snel duidelijk dat één van de twee gijzelaars een hartaanval heeft en dat de enige die kan helpen degene is die ze gevangenhoudt. Stef moet ondanks de druk snel handelen als hij levens wil redden in een situatie die met de minuut complexer wordt.

16
februari
2023
(20:30)

Floortje Dessing reist mee met prijswinnend fotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal. Tijdens deze lange en avontuurlijke reis over land gaan ze op zoek naar verhalen over de complexe relatie tussen mens en dier. Jasper maakt indrukwekkende foto’s van dit avontuur, terwijl Floortje met de mensen in gesprek gaat. De eerste bestemming van de trip is Roemenië. Hier ontmoeten Floortje en Jasper de bevlogen Cristina, die zich met haar stichting inzet om beren op te vangen die uit erbarmelijke omstandigheden zijn gered of niet langer in het wild kunnen leven.

18
februari
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

18
februari
2023
(21:35)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

19
februari
2023
(19:30)

3 op reis

Jennifer is in Roemenië, waar ze op zoek gaat naar ‘een nieuwe wildernis’. Dit is een bijzondere vorm van natuurbehoud waarbij de natuur weer helemaal haar gang mag gaan, en bizons in het wild worden geïntroduceerd. Ze bezoekt een unieke campus in de bergen, maar verkent eerst de stad van waaruit ze vertrekt: Timisoara. Dzifa zet haar reis door Zuid-Amerika voort. Ze bereikt een ingewikkelde grensovergang tussen Bolivia en Paraguay, en ruilt daar de auto in voor de boot om al varend Paraguay binnen te reizen.

19
februari
2023
(21:05)

Media Inside

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de voorbije week door en bieden ze de kijker houvast bij de onophoudelijke stroom aan tweets, podcasts, print en televisie. Te gast: Wouke van Scherrenburg en Thomas Erdbrink.

20
februari
2023
(21:15)

Ester heeft 7 jaar GHB gebruikt en is daar nu sinds 4 jaar van afgekickt. Gaya begon op haar 18e met Burlesque. Regisseur Tom treft Raven tijdens een nachtshoot voor zijn nieuwe film over de oververhitte huizenmarkt. Op de set, een krakersfeest, zijn allemaal Eindhovense vrienden van hem, die een rol vervullen. Martijn heeft een uitgestelde slaapstoornis, waardoor hij ’s nachts juist heel actief is. Vroeger was dat een probleem; hij kon zijn school niet afmaken en werd zelfs suïcidaal. Tegenwoordig heeft hij er zijn kracht van gemaakt, en heeft hij een goedlopend bedrijf.

21
februari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

Wanneer Pien haar boodschappen doet op het marktplein, ziet zij een man die zich in haar ogen verdacht gedraagt. Ze belt 112 en krijgt centralist Boudewijn aan de lijn, die haar geruststelt. Als later blijkt dat Piens onderbuikgevoelens toch kloppen en de man heftige plannen heeft, kan Pien niets anders doen dan het heft in eigen handen nemen. Met Boudewijn aan de lijn, probeert zij de man te weerhouden van zijn daad door met hem in gesprek te gaan. In een race tegen de klok, met verschillen die overeenkomsten blijken te zijn, Babylonische spraakverwarring en een tikkeltje humor, is het aan Pien en Boudewijn om de man te stoppen.

23
februari
2023
(20:30)

Floortje Dessing reist verder met fotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal. Tijdens deze lange en avontuurlijke reis over land leggen ze vast hoe mensen en dieren samenleven. De volgende stop is Turkije, waar sinds kort een nieuwe dierenwelzijnswet is ingevoerd. Hier bezoeken ze een evenement dat volledig draait om een eeuwenoude maar niet onomstreden traditie: het kamelenworstelen. Ook hebben Floortje en Jasper een bijzondere ontmoeting met de succesvolle zakenman Mert. Hij deelt zijn huis met talloze dieren.

25
februari
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

25
februari
2023
(21:35)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

26
februari
2023
(19:30)

3 op reis

Jennifer is in Roemenië, waar ze een bijzonder project bezoekt in de Zuidelijke Karpaten. Hier creëren ze een ‘nieuwe wildernis’. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat hier weer wilde bizons gaan leven. Lukt het Jennifer om oog in oog te komen staan met het grootste landzoogdier van Europa? Chris staat in ieder geval wel oog in oog met hét landzoogdier van IJsland: het schaap. Hij viert namelijk de rettír, één van de oudste tradities van IJsland, waarbij honderden schapen aan het begin van de winter van heinde en ver worden verzameld om terug te keren naar de boerderij.

26
februari
2023
(21:05)

Media Inside

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de voorbije week door en bieden ze de kijker houvast bij de onophoudelijke stroom aan tweets, podcasts, print en televisie.

27
februari
2023
(21:15)

Raven is in West-Brabant deze nacht. Die ontmoet Saskia, een escortdame met een eigen escortbureau. Deze business heeft een enorme boost gegeven aan haar zelfvertrouwen. Waar ze vroeger heel onzeker over was, is ze nu enorm zelfverzekerd over. Ook ontmoet Raven Kees, hij heeft COPD wat betekent dat zijn luchttoevoer steeds meer geblokkeerd wordt. Hij heeft besloten om binnenkort euthanasie te plegen. Denny was ooit taxichauffeur maar door een auto-ongeluk is hij verlamd geraakt en deels zijn spraak verloren. Hij maakt er het beste van. ’s Nachts gaat hij graag de straat op om even frisse lucht te halen.

28
februari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

Als 112-centralist Lieke de telefoon aanneemt, krijgt ze Lucho aan de lijn. Lucho heeft een mes in zijn rug, maar claimt verder geen hulp nodig te hebben. Lieke doet er alles aan om hem te helpen terwijl Lucho van alles verzwijgt. Lieke denkt dat hij niet alleen is en dat hij is aangevallen. Als Lieke de politie richting Lucho stuurt om te peilen wat er aan de hand is, wordt het duidelijk waarom Lucho niet eerlijk was. Een groot geheim en een kleine complicatie maken het lastig voor Lieke om Lucho goed te helpen.

4
maart
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

4
maart
2023
(21:35)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

5
maart
2023
(19:40)

3 Op Reis

Freddy vervolgt zijn reis door Zuid-Italië, hij is in de punt van de laars: de regio Calabrië. Hij ontmoet sterrenchef Nino die veel van zijn ingrediënten verzamelt in de bergen. Samen gaan ze op zoek naar de paddenstoel porcini. In het dorpje Spilinga leert Freddy alles over een spicy pepertje: pepperoncini. 
Chris begint aan zijn reis door Zuid-Afrika, hij bezoekt het dorpje Kalk Bay wat niet ver van Kaapstad ligt. Chris ontmoet hier gids Traci die hem de geschiedenis vertelt van de zwarte inwoners van deze vissersplaats. Ook duikt Chris onder in het gigantische onderwaterbos The Great African Seaforest.

5
maart
2023
(21:05)

Media Inside

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de voorbije week door en bieden ze de kijker houvast bij de onophoudelijke stroom aan tweets, podcasts, print en televisie.

7
maart
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3 

112-centralist Joyce begint haar shift met een chaotische beller die alles tegelijk onder controle wil houden. De jonge vrouw geeft nauwelijks informatie over de situatie en lijkt constant afgeleid. Wel verwacht ze alle hulp en steun voor zichzelf en haar bewusteloze vriend die nog een ander probleempje heeft... Intussen weet ze met haar wispelturige gedrag de centralisten onbedoeld te boeien. 
Om alles in goede banen te leiden wordt Joyce’ strategisch vermogen flink op de proef gesteld. Maar ook centralist Lieke levert een onverwachte en cruciale bijdrage vanuit haar persoonlijke ervaring én interesse.

9
maart
2023
(20:30)

Floortje Dessing reist verder met fotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal. Tijdens deze lange en avontuurlijke reis over land leggen ze vast hoe mensen en dieren samenleven. Ze rijden verder door Turkije richting de grens met Iraaks-Koerdistan. Vlak voor ze die grens passeren, bezoeken ze Hasan. Hij geeft gehandicapte dieren een nieuwe kans. Eenmaal in Iraaks-Koerdistan aangekomen, zien Floortje en Jasper hoe honden worden ingezet bij het ruimen van landmijnen. In een vluchtelingenkamp ontmoeten ze de Syrische Ayas, die zich in het kamp bekommert om de dieren die daar leven.

11
maart
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

11
maart
2023
(21:31)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

12
maart
2023
(19:40)

3 Op Reis

Dzifa stapt op vrachtschip de Aquidabán, een boot die voor veel Paraguayanen van levensbelang is, omdat hij dorpen die alleen via het water bereikbaar zijn voorziet van onder andere voedsel en medicijnen. Het is niet zomaar een tochtje, Dzifa zal 26 uur moeten meevaren voor ze aankomt bij haar volgende bestemming: Puerto Vallemí. Nienke maakt een zomerse citytrip door Brussel. Een stad die wat minder gepolijst is dan andere Belgische steden als Antwerpen of Brugge. Maar Brussel is een stad die je moet kraken, en dat is precies wat Nienke gaat doen.

12
maart
2023
(21:05)

Media Inside

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de voorbije week door en bieden ze de kijker houvast bij de onophoudelijke stroom aan tweets, podcasts, print en televisie.

12
maart
2023
(21:30)

Linksom of Rechtsom - Pauws Verkiezingsdebat

Welke belangrijke afslagen gaan we als samenleving de komende tijd nemen op thema’s als klimaat, economie, wonen en asiel? Gaan we linksom, of gaan we rechtsom? Mark Rutte en Edith Schippers (VVD) van het rechtse blok gaan de confrontatie aan met Attje Kuiken (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) van het linkse blok in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. 

14
maart
2023
(21:30)

Je Zal Het Maar Hebben

Jurre ontmoet Brian’s (25). Zijn hele lijf zit onder de open wonden, bulten en gaten vanwege de ernstige huidziekte Hidradenitis Suppurativa. Sinds kort is het ook zichtbaar in zijn gezicht en dat maakt hem onzeker. Ondanks de dagelijkse pijn en onzekerheden gaat hij geen uitdaging uit de weg. Dewi (23) is een enorme creatieveling met een talent voor schilderen, tekenen en miniatuur bouwen. Dit is knap, want ze heeft nauwelijks gevoel in haar vingers door een zeldzame progressieve spierziekte.

14
maart
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

Marc is verdwaald tijdens het joggen in het bos en vraagt 112-centralist Boudewijn of hij zijn auto kan lokaliseren. Boudewijn probeert hem te helpen, maar schrikt wanneer hij vreemde geluiden hoort op de achtergrond. Als Marc vervolgens haastig ophangt, vermoedt Bilal dat er meer aan de hand is. Boudewijn legt een verband met een eerder telefoontje en met hulp van Boudewijn lijkt hij ogenschijnlijk het mysterie rondom de verdwaalde jogger te ontrafelen.

16
maart
2023
(20:30)

Floortje Dessing reist verder met fotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal. Tijdens deze lange en avontuurlijke reis over land leggen ze vast hoe mensen en dieren samenleven. In Irak rijden ze in konvooi naar Mosul, waar de verwoesting na jaren van conflict nog altijd groot is. Jasper en Floortje vragen zich af wat er gebeurt met de dieren in een stad waar zo zwaar gevochten is. In de oude dierentuin van Mosul hoort Floortje het verhaal over beer Lula en leeuw Simba, die in 2017 werden gered uit de door oorlog verscheurde stad. In het zuiden van Irak bezoeken Floortje en Jasper het bijzondere moerasgebied en haar inwoners.

16
maart
2023
(20:30)

Floortje gaat mee

Floortje Dessing reist verder met fotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal. In Irak rijden ze in konvooi naar Mosul, waar de verwoesting na jaren van conflict nog altijd groot is. Jasper en Floortje vragen zich af wat er gebeurt met de dieren in een stad waar zo zwaar gevochten is. In de oude dierentuin van Mosul hoort Floortje het verhaal over beer Lula en leeuw Simba, die in 2017 werden gered uit de door oorlog verscheurde stad. In het zuiden van Irak bezoeken Floortje en Jasper het bijzondere moerasgebied en haar inwoners. 
 

17
maart
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

18
maart
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

18
maart
2023
(19:20)

Last Family Standing

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. In opdrachten gaan ze de strijd aan met de andere families. Niet iedereen zal de finale halen. Welk gezin werkt het beste samen en wint de meeste punten bij de opdrachten? Wie wordt de Last Family Standing?

18
maart
2023
(21:35)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

19
maart
2023
(19:40)

3 Op Reis

Chris Zegers, Jennifer Hoffman, Nienke de la Rive Box, Dzifa Kusenuh en Jurre Geluk laten in het reisprogramma 3 op Reis zien hoe je op een bewuste manier verre reizen kunt maken en inspirerende plekken kunt bezoeken dicht bij huis.

21
maart
2023
(21:30)

Je Zal Het Maar Hebben

Jurre ontmoet Francis (27). Op 11-jarige leeftijd kreeg hij botkanker en ondanks de chemotherapie, was zijn been niet te redden. Sindsdien is Francis heel behendig in hinkelen, lopen op een prothese én voetballen op krukken! Jurre speelt een potje mee bij het enige amputatie-elftal van Nederland. Chessarina (28) krijgt vaak als vooroordeel dat ze ‘gewoon dik’ is, maar ze heeft lipoedeem; beter bekend als het pijnlijk vetsyndroom. Ondanks de onzekerheden wil ze laten zien hoe mooi ze is en doet ze vol vertrouwen een pin-up shoot, Jurre trekt ook zijn beste outfit aan.

21
maart
2023
(22:15)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

Het lijkt een rustige middag in de alarmcentrale en er heerst een lollige sfeer tussen de collega’s. Totdat er een mysterieuze oproep binnenkomt bij 112-centralist Boudewijn: een zwijgend persoon. Als de melder ophangt en weer terugbelt komt de oproep binnen bij Joyce. De onbekende man zegt dat niet hij, maar zij zélf in nood is. Een spannend kat-en-muis-spel barst los tussen de geheimzinnige beller en het team op de Centrale, waarbij Joyce geconfronteerd wordt met pijnlijke herinneringen uit haar eigen verleden.

23
maart
2023
(20:30)

Floortje gaat mee

Floortje Dessing reist verder met fotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal. In de Indiase miljoenenstad Mumbai lopen ze een dag mee met politieagent Murlidhar, die er zijn specialiteit van heeft gemaakt om slangen uit benarde posities te bevrijden. Hierna rijden Jasper en Floortje verder door het chaotische verkeer van kleurrijk India.

24
maart
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

25
maart
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

25
maart
2023
(19:20)

Last Family Standing

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. Ze worden overvallen door een enorme wolkbreuk en de familie Schönberger moet alle zeilen bijzetten om het hele gezin aan boord te houden.

25
maart
2023
(21:35)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

26
maart
2023
(19:40)

3 Op Reis

Chris Zegers, Jennifer Hoffman, Nienke de la Rive Box, Dzifa Kusenuh en Jurre Geluk laten in het reisprogramma 3 op Reis zien hoe je op een bewuste manier verre reizen kunt maken en inspirerende plekken kunt bezoeken dicht bij huis.

28
maart
2023
(20:25)

Down the road

De groep bezoekt een opvangplaats voor olifanten. Ze helpen hen eten geven, wandelen mee door de rivier, en Ruben krijgt zelfs een modderige kus. Ellen panikeert tijdens een tocht op een bamboe vlot, en tussen Isa en Simon ontstaat iets moois.

28
maart
2023
(21:30)

Je Zal Het Maar Hebben

Jurre ontmoet Willem (31). Vóór zijn motorongeluk was hij windsurfer. Nu hij een dwarslaesie heeft, zoekt hij naar alternatieven op het water, want daar voelt hij zich het lekkerst. Inmiddels is Willem een van de beste zit-kitesurfers ter wereld. Star Wars-fan Jana (20) heeft PNEA; Psychogene Non-Epileptische Aanvallen. Bij veel prikkels krijgt ze een epileptische aanval. Door de PNEA is ze gestopt met de dansopleiding, maar samen met Jurre durft ze het aan om voor het eerst weer een dansles te volgen.

30
maart
2023
(20:30)

Floortje gaat mee

Floortje Dessing reist verder met fotograaf Jasper Doest door het kleurrijke India: het land van de heilige koe. De heilige status van dit dier heeft echter ook een schaduwzijde. Jasper bezoekt een koeienopvangcentrum van een inspirerende vrouw, waar duizenden koeien worden opgevangen.

30
maart
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

31
maart
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

1
april
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

1
april
2023
(19:20)

Last Family Standing

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. Alsof dat al niet uitdagend genoeg is, krijgen de families ook de zorg voor een geit. Bij de familie Klassens gaat dit volledig mis, maar in de vuurproef tegen de andere families krijgen ze de kans om het goed te maken.

1
april
2023
(21:35)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

2
april
2023
(19:40)

3 Op Reis

Chris Zegers, Jennifer Hoffman, Nienke de la Rive Box, Dzifa Kusenuh en Jurre Geluk laten in dit reisprogramma zien hoe je op een bewuste manier verre reizen kunt maken en inspirerende plekken kunt bezoeken dicht bij huis.

4
april
2023
(20:25)

Down the road

Dieter en Saar gaan met de groep helemaal back to basics. Na een wilde trip met een auto met vierwielaandrijving komen ze aan bij een bergstam, waar ze slapen in openlucht en douchen met een ton water. De volgende dag wacht hen een wild avontuur op het water én het vertrek naar de hoofdstad van Thailand met de nachttrein.

4
april
2023
(21:30)

Je Zal Het Maar Hebben

Jurre ontmoet Sophie (31), die de huidziekte Ichtyosis heeft; ook wel bekend als de visschubbenhuidziekte. Ze heeft meerdere lagen huid, waardoor ze veel losse vellen heeft en ze niet kan zweten. Ze gaat met Jurre naar het strand en neemt een grote pot zalf mee, want ze moet goed smeren. Rick (27) heeft een niet aangeboren hersenafwijking opgelopen, nadat hij werd aangereden door een dronken scooterrijder. Hij is linkszijdig volledig verlamd en loopt nu met een stok. Rick wil niets liever dan een leuke vriendin en bedenkt samen met Jurre een plan, omdat tinder tot nu toe geen succes is.

7
april
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

8
april
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

8
april
2023
(19:20)

Last Family Standing

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. Ze maken zich gereed voor een mooi aangekleed diner voor Emma. Maar hoe leg je een genodigde gast in de watten als eten schaars is en je met minimale middelen midden in de wildernis zit?

11
april
2023
(20:25)

Down the road

De groep bezoekt de Thaise hoofdstad: Bangkok. Er komen waanzinnig veel indrukken op hen af en dat is voor de ene al wat makkelijker dan voor de andere. Met een tuktuk rijden ze door de stad, en ze bekijken Bangkok vanuit meer dan 300 meter hoogte. Als kers op de taart staat er ook iets op het menu dat ze tot nu toe nog niet zijn tegengekomen in Thailand: insecten.

11
april
2023
(21:30)

Je Zal Het Maar Hebben

Jurre ontmoet Marie-Claire (35), die het bijzondere Foreign Accent Syndrome heeft. Zodra ze prikkels, stress of adrenaline voelt gaat ze met een bijzonder accent praten. Het begint bij Vlaams, dan gaat het richting Duits en daarna wordt het een onverstaanbaar accent dat lijkt op Russisch of Turks. De 26-jarige Lito is geboren in Brazilië zonder knieschijven en scheenbenen. Hij is geadopteerd en als baby naar Nederland gekomen. Hij gaat in een rolstoel door het leven en heeft hier ook zijn sport van gemaakt; hij is rolstoelracer. Inmiddels is hij de snelste van Nederland.

13
april
2023
(20:30)

Floortje gaat mee

Floortje Dessing reist mee met prijswinnend fotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal om onderweg vast te leggen hoe mensen en dieren samenleven. Ze ontmoeten personen die hun leven wijden aan dieren en verwonderen zich over de vaak zo ingewikkelde verstandhouding tussen mens en dier.
 

14
april
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

15
april
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

15
april
2023
(19:20)

Last Family Standing

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. De families hebben allemaal een taak in de wildernis, maar de rollen worden omgedraaid en dat valt niet mee. Ook maken de families zich op voor de spannende aarde proef.

18
april
2023
(20:25)

Down the road

Dieter en Saar dompelen de groep onder in het oorlogsverleden van Thailand: ze brengen een bezoek aan de brug over de rivier Kwai. Ze slapen zelfs op de rivier, in drijvende huizen. En ook de volgende dag ligt de focus op de rivier, wie durft een zwemvest aan te trekken en zich een heel eind mee laten drijven?

18
april
2023
(21:30)

Je Zal Het Maar Hebben

Jurre ontmoet Driss (27), die doof en slechtziend is door het syndroom van Usher. Uiteindelijk kan hij zelfs helemaal blind worden. Ondanks zijn beperking is Driss veel te vinden in het Amsterdamse uitgaansleven. Samen met vrienden heeft hij een inclusief queer-feest georganiseerd, Jurre helpt hem met de voorbereidingen. Sabrina (23) is geboren met het Foetaal Alcohol Syndroom, omdat haar moeder heeft gedronken tijdens de zwangerschap. Haar hersenen zijn aangetast en ze kan slecht tegen prikkels en onverwachte situaties. Desondanks gaat ze op zaterdagochtend met Jurre naar een veel te drukke supermarkt.

20
april
2023
(20:30)

Floortje gaat mee

Floortje Dessing reist mee met prijswinnend fotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal om onderweg vast te leggen hoe mensen en dieren samenleven. Ze ontmoeten personen die hun leven wijden aan dieren en verwonderen zich over de vaak zo ingewikkelde verstandhouding tussen mens en dier.
 

21
april
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

22
april
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

22
april
2023
(19:20)

Last Family Standing

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. De families hebben allemaal een taak in de wildernis, maar de rollen worden omgedraaid en dat valt niet mee. Ook maken de families zich op voor de spannende aarde proef.

25
april
2023
(20:25)

Down the road

Dieter en Saar dagen de groep uit voor de grootste uitdaging uit de geschiedenis van Down the Road: ze gaan op eigen benen staan in de jungle. Ze slapen in een jungle hut en moeten eten maken op een wel erg primitieve manier. Na dit zelfstandige avontuur neemt Dieter hen nog dieper mee de jungle in, waar de hele groep, met de hulp van een echte ranger, de nacht doorbrengt in hangmatten tussen de dierengeluiden.

28
april
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

29
april
2023
(19:20)

Last Family Standing

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. De laatste loodjes zijn het zwaarst, zeker als je de families te horen krijgen dat één familie naar huis moet. Ze worden tot het uiterste gedreven in het lucht spel waar het aankomt op perfecte samenwerking.

2
mei
2023
(20:25)

Down the road

Het einde van de reis nadert en daar komen heel wat emoties bij kijken. Na hun primitieve nacht in de jungle heeft de groep wel wat luxe verdiend, dus trekken ze over het water naar het zuiden van Thailand voor de laatste nachten in een villa op het strand. Als kers op de taart wacht hen nog een grote uitdaging.

5
mei
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

6
mei
2023
(19:20)

Last Family Standing

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. De laatste drie overgebleven families strijden voor een plek in de finale, waarin maar plek is voor twee. In de final race komen de vier elementen, tactiek en survival skills allemaal samen. Welke familie doorstaat de test en wordt de Last Family Standing?

12
mei
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

19
mei
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

26
mei
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

2
juni
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.