Agenda

31
december
2022
(09:25)

Kinderen voor Kinderen helpt mee

Bij BNNVARA op NPO Zapp

Deze aflevering van Helpt Mee slaat twee vliegen in een klap! Rania heeft haar oma al heel lang niet gezien en daarom wil Rania haar verrassen met een versgebakken appeltaart. Dat komt goed uit, want de Fruittuin in Eindhoven kan nog wat hulp gebruiken met appels plukken. Lukt het Rania en Ridder met die appels een mooie taart bakken voor oma en haar te verrassen?

31
december
2022
(22:20)

Claudia de Breij: Oudejaarsconference 2022

Bij BNNVARA op NPO 1

Claudia de Breij doet het weer! Na twee succesvolle edities in 2016 en 2019 komt de cabaretière terug met haar derde Oudejaarsconference. De Breij is tot op heden nog de steeds de enige vrouw die de Oudejaarsconference op NPO1 voor haar rekening nam. Haar bejubelde oudejaarsconference van 2019 noemde het NRC Handelsblad in een viersterrenrecensie “een vrijwel ideale oudejaarsconference”. Goed nieuws dus dat Claudia het wéér doet: het jaar fileren. Dit jaar op Oudejaarsavond live vanuit Groningen.

1
januari
2023
(10:00)

Okedoeibedankt

Bij BNNVARA op NPO 3

De verlegen, dove Jamie (12) verhuist naar het doveninternaat om aan haar nieuwe school te beginnen. Ze ziet er tegenop om nieuwe vrienden te maken. Als ze in het weekend plots niet naar huis kan, ontstaat er een onverwacht plan met haar brutale klasgenoot Imane (13). Samen belanden ze op een roadtrip naar Parijs, maar al snel loopt het allemaal niet als gepland en krijgt de reis een avontuurlijke wending. Gaandeweg kruipt Jamie uit haar schulp. De tocht vol obstakels en bijzondere ontmoetingen wordt voor beide meisjes een reis om nooit te vergeten.

1
januari
2023
(18:45)

Nieuwjaarsconcert

Bij BNNVARA op NPO 2

Op Nieuwjaarsdag blaast het Nederlands Blazers Ensemble het publiek in het Concertgebouw in Amsterdam traditiegetrouw feestelijk en vol verrassing, verrukking en ontroering het nieuwe jaar in. Het thema is dit jaar ‘Smartlap’. Naast de Blazers staan ook weer de composities van jonge winnaars van de compositiewedstrijd 'Op weg naar het Nieuwjaarsconcert' centraal. Dit concert is de best mogelijke muzikale start van het nieuwe jaar.

1
januari
2023
(19:45)

Au Pair VIPS

Bij BNNVARA op NPO 3

Mark moet duidelijk nog even wennen aan alle gewoontes van de familie Williams. Joy heeft Lily verteld dat ze wil vertrekken maar Lily laat het er niet bij zitten. Gelukkig heeft Mark een oplossing voor Joy haar probleem. Glen maakt bij de familie Guzman zijn eerste typisch Amerikaanse feestdag mee en Arunya geeft haar 7-jarige oppaskindje een make-over.

1
januari
2023
(20:25)

Alles is Famiri

Bij BNNVARA op NPO 2

Op de smeulende puinhopen van het koloniale verleden en de slavernij is een nieuw en energiek Suriname gebouwd. Met neef Rodney duikt Amber Kortzorg in het leven van haar voorouders. De families die ze bezoekt vertellen over het pijnlijke recente verleden. Maar ook als de geschiedenis beschadigd is, kan die troost en kracht bieden. Je moet immers weten waar je vandaan komt, en wat je verhaal is, om de toekomst te kunnen omarmen.

3
januari
2023
(21:30)

Testcase

Bij BNNVARA op NPO 1

Amber Kortzorg gaat te water in een zinkende auto om te testen welke veiligheidshamer de beste is. Verder testen vijf Nederlandse topsporters vijf verschillende soorten stofzuigers. Mentalisten Emiel en Rob laten ons op ludieke wijze zien hoe we als consument worden beïnvloed door de verpakkingen van fabrikanten. En gemeente Emmen zit in de Verspillingsmeter omdat ze miljoenen euro’s uitgeven aan een parkeerterrein dat helemaal niet gebruikt wordt. En tot slot testen de schattigste puppy’s en poesjes met welke bal zij het liefste spelen.

3
januari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

In het holst van de nacht krijgt 112-centralist Boudewijn een melding van een doodsbange, jonge vrouw, Julia. Ze vertelt in paniek dat ze al een tijdje achtervolgd wordt door een stalker, die nu met een breekijzer voor de deur staat en met geweld probeert binnen te komen. Boudewijn stuurt er meteen politie op af, maar wanneer de indringer via een gebroken ruit weet in te breken, moet Boudewijn alles in de strijd gooien om Julia uit de handen van haar stalker te houden.

4
januari
2023
(21:20)

Over Mijn Lijk - compilatie

Bij BNNVARA op NPO 1

Presentator Tim Hofman ontmoette in het negende seizoen van Over Mijn Lijk zes jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Patrick, Jip, Kiki, Francis, Roy en Irene lieten zien hoe ze met de gedachte leven dat ze niet lang meer hebben. Nu komen ze weer bij elkaar en blikken ze samen met Tim terug. Hoe gaat het met ze? Hoe hebben ze de afleveringen beleefd? Wat heeft indruk gemaakt en hebben ze tijdens het kijken ook gelachen?

5
januari
2023
(21:20)

Sinan op zoek naar het Paradijs

Bij BNNVARA op NPO 1

Jarenlang heeft Sinan verslag gedaan van de strijd in het Midden-Oosten. Nu is het tijd om ook de schoonheid van het gebied te laten zien. Als 'kind van de rivier' reist hij van de oorsprong in Oost-Turkije duizenden kilometers dwars door Syrië naar Zuid-Irak, waar de rivier de Eufraat uitmondt. De plek die het Paradijs genoemd wordt. Vanaf de berg Ararat in Oost-Turkije volgt Sinan deze adembenemende rivier. In het geboortedorp van zijn ouders ontdekt hij hoe sterke vrouwen de mannelijke trots doorbreken.

5
januari
2023
(22:10)

2Doc: Even Vergeten

Bij BNNVARA op NPO 2

In de bossen van Beekbergen ligt verpleeghuis Markenhof. De nietsvermoedende wandelaar zou denken dat het een vakantiepark is, maar de gebouwen bieden onderdak aan 138 patiënten, die allemaal in verschillende stadia van het geheugen-verwoestende korsakovsyndroom ronddwalen. Korsakov ontstaat door ernstige vitamine B1 tekorten, bijna altijd het gevolg van alcoholisme. De ene patiënt kan niet veel meer dan voor zich uit staren terwijl de ander op het eerste gezicht niks mankeert. Geteisterd door schuld, schaamte, verslaving en een verwoest geheugen proberen patiënten Kenny en Christina toch een begrijpelijke en leefbare wereld te creëren.

8
januari
2023
(19:45)

Au Pair VIPS

Bij BNNVARA op NPO 3

Sinds Arunya in Los Angeles zit, lijdt de relatie met haar vriendin Ingrid in Noorwegen steeds meer. Joy en Mark werken samen om vijf wilde kids te beteugelen. De vier influencers zijn toe aan een break en gaan kamperen in Joshua Tree National Park. Maar een onverwachte bezoeker zet alles op z’n kop.

8
januari
2023
(20:25)

Alles is Famiri

Bij BNNVARA op NPO 2

Het lijkt wel of alle geloven en goden van de wereld zich hebben gemanifesteerd in Suriname. De Surinamer gelooft, en als het niet in God is dan op z’n minst in spirituele rijkdom. Maar waar gelooft Amber Kortzorg zelf eigenlijk in? Ze gaat op bezoek bij verschillende Surinaamse families, die Amber in hun geestenrijk toelaten. De variatie en veelzijdigheid is enorm. En is er misschien een gedeelde waarde, een gevoel, waarin iedereen zich kan vinden?

10
januari
2023
(21:30)

Testcase

Bij BNNVARA op NPO 1

We testen gezinstenten: welke soort blijft het beste staan tijdens de drie natuurelementen wind, water en vuur? Ook houden we met vier verschillende elektrische voertuigen een race in een drukke stad. Mentalisten Rob en Emiel houden laten zien dat ons brein soms een loopje met ons neemt. De Verspillingsmeter neemt de gemeente Amersfoort onder de loep: waarom moeten er tientallen miljoenen euro’s worden uitgegeven aan een zwembad? Repairman Renier repareert een huishoudelijk product, en we hebben de schattigste poesjes gevonden die voor ons testen met welke kleur wol zij het liefste spelen.

10
januari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3 

Wanneer de populaire vlogger Jay merkwaardig gedrag vertoont tijdens een onaangekondigde livestream, belt zijn vriendinnetje Zoë in paniek 112 om erachter te komen waar hij is. Centralist Lieke neemt zijn kwajongensgedrag in eerste instantie niet zo serieus, totdat er aanwijzingen in beeld komen die suggereren dat Jay in groot gevaar is. En dat terwijl iedereen live kan meekijken.

12
januari
2023
(21:20)

Sinan op zoek naar het Paradijs

Bij BNNVARA op NPO 1

Jarenlang heeft Sinan verslag gedaan van de strijd in het Midden-Oosten. Nu is het tijd om ook de schoonheid van het gebied te laten zien. Zijn ouders komen uit dorpjes aan de oever van de Eufraat. Als 'kind van de rivier' reist hij van de oorsprong in Oost-Turkije duizenden kilometers dwars door Syrië naar Zuid-Irak, waar de rivier uitmondt. De plek die het Paradijs genoemd wordt. Langs de Eufraat treft Sinan bewoners die vol overgave de geschiedenis en schoonheid van hun land beschermen. Voorbij de grens met Syrië wordt hij verrast door een groep dansers.

14
januari
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Welke vragen leven er rondom het energieplafond en de sterk wisselende energieprijzen? Want ondanks de maatregelen is de situatie voor veel mensen nog niet beter. Verder is er aandacht voor de medicijntekorten waar Nederland al jaren mee te kampen heeft en legt gezondheidseconoom Xander Koolman uit waarom juist Nederland daar zoveel last van heeft. Ook onderzoeken we de komende tijd hoe het kan dat steeds meer mensen die werken tóch niet rond kunnen komen. Zo werkt Marga Hubers als chauffeur voor mensen die speciaal vervoer nodig hebben, ze werkt 32 uur per week, maar komt van haar salaris niet meer rond.

15
januari
2023
(19:45)

Au Pair VIPS

Bij BNNVARA op NPO 3

De vier influencers vertrekken weer naar Nederland. Mark neemt niet alleen afscheid van zijn gastgezin maar ook van zijn geliefkoosde haar. Arunya laat een bijzondere tatoeage zetten, waar niet iedereen het mee eens is.

15
januari
2023
(20:25)

Alles is Famiri

Bij BNNVARA op NPO 2

Amber Kortzorg heeft verschillende families ontmoet op de reis in het land van haar vader Lloyd. Het is inmiddels december in Suriname: de feestmaand. Het knalt en knettert, het verleden verdwijnt in de rook en – na een rituele wassie – doemt de toekomst op. Wat willen de Surinaamse jongeren? Waar dromen ze van? En is Amber thuisgekomen? Is zij er eindelijk klaar voor Suriname én haar vader te omhelzen? Misschien is het dan nu wel tijd voor een heuse brasa...

17
januari
2023
(21:30)

Testcase

Bij BNNVARA op NPO 1

Amber Kortzorg test secondelijm: houdt dat echt alles? Ook een auto van 1500 kilo? Met wereldkampioen baanwielrenner Harrie Lavreysen kijken we hoeveel energie er nodig is om verschillende elektrische huishoudelijke apparaten aan de praat te krijgen. Mentalisten Rob en Emiel laten zien hoe groepsdruk werkt en invloed heeft op onze productkeuzes. De gemeente Apeldoorn zit in de Verspillingsmeter omdat ze miljoenen euro’s uitgeven aan een brug waarvan je je kan afvragen of die wel nodig is. Repairman Reinier repareert een groot huishoudelijk apparaat. En onze schattige puppy’s testen met welke kleur wol zij het liefste spelen.

17
januari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3 

112-centralist Lieke wordt gebeld door de dementerende Annie: er staat een pannetje in brand. Samen met haar man Leen moet Lieke ervoor zorgen dat ze in de veilige slaapkamer blijven totdat de brandweer komt. Dit lukt totdat Annie zich haar parkietjes herinnert en deze per se wil redden. Dan blijkt dat het vuur toch op een andere manier is ontstaan dan gedacht.

19
januari
2023
(21:20)

Sinan op zoek naar het Paradijs

Bij BNNVARA op NPO 1

Jarenlang heeft Sinan verslag gedaan van de strijd in het Midden-Oosten. Nu is het tijd om ook de schoonheid van het gebied te laten zien. Op weg naar de rivier de Tigris stuit Sinan op vergeten archeologische schatten. Via een onverwachte ontmoeting met drie broers, die tussen de puinhopen hun muziek trouw blijven, reist hij in Irak naar het machtige Babylon.

21
januari
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

22
januari
2023
(19:30)

3 Op Reis

Bij BNNVARA op NPO 3

Dzifa begint aan een lange roadtrip vanuit Bolivia naar het vergeten kind van Zuid-Amerika: Paraguay. Ze start in Santa Cruz, de stad is relatief onbekend ondanks dat dit de grootste stad van het land is. Daarnaast begint gastpresentator Freddy Tratlehner (Vjeze Fur) aan een culinaire reis door Italië. Zijn reis start in Napels. Hij leert weer hele nieuwe verhalen over Italië aan de hand van de cucina povera, ofwel de armeluiskeuken.

24
januari
2023
(21:30)

Test Case

Bij BNNVARA op NPO 1

Voor een kleine 100 euro heb je een kluis waar je al je kostbare spullen in kan bewaren. Maar zijn ze wel zo veilig? We zien hoe snel deze kluisjes open te breken zijn. En hoe lang blijft een hamburger van een fastfoodketen houdbaar? Uit onderzoek blijkt dat we onze huisdieren meestal los in de auto vervoeren, maar dat blijkt helemaal niet veilig. Mentalisten Rob en Emiel laten zien dat ons brein soms een loopje met ons neemt en de Verspillingsmeter neemt de gemeente Stichtse Vecht onder de loep. Repairman Renier repareert een huishoudelijk product, en de schattigste poesjes testen voor ons verschillende soorten speelgoed.

24
januari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

Wanneer Joyce wordt gebeld door Pablo met een wel heel opmerkelijke melding, ontdekt ze al snel dat hier iets niet in de haak is. Pablo wil vooral weten hoe agenten te werk gaan zodat hij dit voor zijn eigen werkzaamheden kan inzetten. Hij zint op een grote doorbraak. Joyce is hier niet van gediend en verbreekt de verbinding. Maar wanneer hij het nogmaals probeert, voelt ze aan dat de situatie bij Pablo thuis veranderd is. Er lijkt nu daadwerkelijk sprake van een dreigende situatie.

26
januari
2023
(21:20)

Sinan op zoek naar het Paradijs

Bij BNNVARA op NPO 1

Jarenlang heeft Sinan verslag gedaan van de strijd in het Midden-Oosten. Nu is het tijd om ook de schoonheid van het gebied te laten zien. Voorbij Bagdad komt Sinan in de grootst mogelijke chaos terecht. Maar het lukt hem om in Zuid-Irak eindelijk het vergeten paradijs op aarde te bereiken: de tuin waar Eva de fatale appel geplukt zou hebben.

28
januari
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

31
januari
2023
(21:30)

Test Case

Bij BNNVARA op NPO 1

Je verwacht het niet, maar de scootmobiel is misschien wel het gevaarlijkste voertuig op de Nederlandse wegen met jaarlijks zo’n 100 dodelijke ongelukken. Daarom is het de hoogste tijd voor de Scootmobiel Test! Veel huisbranden ontstaan in de keuken door de beruchte vlam-in-de-pan. Hoe kun je die blussen en wat moet je vooral niet doen? Mentalisten Rob en Emiel laten zien hoe wij als consument worden gemanipuleerd door fabrikanten en winkeliers. Deze keer door het inzetten van druk om producten nù te kopen. Repairman Renier repareert een product wat veel te snel zou worden weggegooid. En tot slot testen de schattigste puppies wc-papier.

31
januari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

112-centralist Boudewijn krijgt een telefoontje van Siebren met de vraag of de politie later die middag wil langskomen. Na dit verzoek wordt er opgehangen. Boudewijn realiseert zich dat Siebren een gevaar voor zichzelf vormt en schakelt de ambulance in. Hij belt terug om Siebren aan de praat te houden totdat de ambulance er is, maar Siebren confronteert Boudewijn met zijn eigen demonen.

4
februari
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

4
februari
2023
(21:35)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

5
februari
2023
(19:25)

Vroege Vogels presenteert: Strand

Bij BNNVARA op NPO 2

Het strand. Een geliefde plek én een dynamische plek. In 45 minuten neemt Ruben Smit je in deze natuurdocumentaire mee in de wereld van de strandbroeders, de jacht van de zeestrandloopkevers en de boksende heremietkreeften. We volgen een familie dwergsterns die moeten overleven op een schelpenbank op de grens van water en land. Vanaf eind mei zoeken ze naar een geschikte plek om hun eieren uit te broeden. De wind, het zand, de hitte, meeuwen maar ook mensen (en hun honden) bedreigen de vogels en alle kleine diertjes die er leven. Alleen de allersterkste organismen zullen overleven.

5
februari
2023
(21:05)

Media Inside

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de voorbije week door en bieden ze de kijker houvast bij de onophoudelijke stroom aan tweets, podcasts, print en televisie. Te gast: Nadia Moussaid en Rutger Castricum.

5
februari
2023
(21:05)

Media Inside

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de voorbije week door en bieden ze de kijker houvast bij de onophoudelijke stroom aan tweets, podcasts, print en televisie.

7
februari
2023
(21:30)

Test Case

Bij BNNVARA op NPO 1

Hoe kan het dat de een maar een paar keer per dag naar de wc moet, en de ander elk uur? 21 mannen en vrouwen onderwerpen zich aan de Test Case plastest. Houden ze het allemaal droog? En we testen koffers die gemaakt zijn van het sterkste materiaal denkbaar: Polypropyleen. Maar zijn deze koffers wel tegen alles bestand? De Verspillingsmeter is in de gemeente Rotterdam: hoeveel geld verspilt deze gemeente aan nutteloze stoeptegels? En mentalisten Rob en Emiel laten zien hoe het brein ons voor de gek houdt. Dat je soms dingen denkt te zien, die in werkelijkheid net anders zijn. Tot slot natuurlijk weer ons schattigste testpanel van Nederland!

7
februari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

Tijdens zijn allereerste werkdag als bouwmarktmanager wordt de zachtaardige Reduan overvallen. Omdat hij vergeten is het tijdslot van de kluis te halen, moet de overvaller 15 minuten wachten totdat de kluis opengaat. Nu zit de angstige Reduan een kwartier lang in zijn kantoortje opgesloten met een schietgrage macho. Gelukkig weet hij ongezien 112 te bellen, zodat centralist Lieke kan meeluisteren. Terwijl zij een evacuatie op poten zet, komt ze erachter dat dit niet zomaar een overvaller is…

11
februari
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

11
februari
2023
(21:35)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

12
februari
2023
(21:05)

Media Inside

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de voorbije week door en bieden ze de kijker houvast bij de onophoudelijke stroom aan tweets, podcasts, print en televisie.

14
februari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

Ondanks dat 112-centralist Stef ziek is, wil hij blijven werken uit angst onder te doen voor zijn collega’s. Een keuze met consequenties wanneer hij plots een noodoproep krijgt van iemand die gegijzeld is. Het wordt al snel duidelijk dat één van de twee gijzelaars een hartaanval heeft en dat de enige die kan helpen degene is die ze gevangenhoudt. Stef moet ondanks de druk snel handelen als hij levens wil redden in een situatie die met de minuut complexer wordt.

16
februari
2023
(20:30)

Floortje Dessing reist mee met prijswinnend fotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal. Tijdens deze lange en avontuurlijke reis over land gaan ze op zoek naar verhalen over de complexe relatie tussen mens en dier. Jasper maakt indrukwekkende foto’s van dit avontuur, terwijl Floortje met de mensen in gesprek gaat. De eerste bestemming van de trip is Roemenië. Hier ontmoeten Floortje en Jasper de bevlogen Cristina, die zich met haar stichting inzet om beren op te vangen die uit erbarmelijke omstandigheden zijn gered of niet langer in het wild kunnen leven.

18
februari
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

18
februari
2023
(21:35)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

19
februari
2023
(19:30)

3 op reis

Jennifer is in Roemenië, waar ze op zoek gaat naar ‘een nieuwe wildernis’. Dit is een bijzondere vorm van natuurbehoud waarbij de natuur weer helemaal haar gang mag gaan, en bizons in het wild worden geïntroduceerd. Ze bezoekt een unieke campus in de bergen, maar verkent eerst de stad van waaruit ze vertrekt: Timisoara. Dzifa zet haar reis door Zuid-Amerika voort. Ze bereikt een ingewikkelde grensovergang tussen Bolivia en Paraguay, en ruilt daar de auto in voor de boot om al varend Paraguay binnen te reizen.

19
februari
2023
(21:05)

Media Inside

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de voorbije week door en bieden ze de kijker houvast bij de onophoudelijke stroom aan tweets, podcasts, print en televisie. Te gast: Wouke van Scherrenburg en Thomas Erdbrink.

20
februari
2023
(21:15)

Ester heeft 7 jaar GHB gebruikt en is daar nu sinds 4 jaar van afgekickt. Gaya begon op haar 18e met Burlesque. Regisseur Tom treft Raven tijdens een nachtshoot voor zijn nieuwe film over de oververhitte huizenmarkt. Op de set, een krakersfeest, zijn allemaal Eindhovense vrienden van hem, die een rol vervullen. Martijn heeft een uitgestelde slaapstoornis, waardoor hij ’s nachts juist heel actief is. Vroeger was dat een probleem; hij kon zijn school niet afmaken en werd zelfs suïcidaal. Tegenwoordig heeft hij er zijn kracht van gemaakt, en heeft hij een goedlopend bedrijf.

21
februari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

Wanneer Pien haar boodschappen doet op het marktplein, ziet zij een man die zich in haar ogen verdacht gedraagt. Ze belt 112 en krijgt centralist Boudewijn aan de lijn, die haar geruststelt. Als later blijkt dat Piens onderbuikgevoelens toch kloppen en de man heftige plannen heeft, kan Pien niets anders doen dan het heft in eigen handen nemen. Met Boudewijn aan de lijn, probeert zij de man te weerhouden van zijn daad door met hem in gesprek te gaan. In een race tegen de klok, met verschillen die overeenkomsten blijken te zijn, Babylonische spraakverwarring en een tikkeltje humor, is het aan Pien en Boudewijn om de man te stoppen.

23
februari
2023
(20:30)

Floortje Dessing reist verder met fotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal. Tijdens deze lange en avontuurlijke reis over land leggen ze vast hoe mensen en dieren samenleven. De volgende stop is Turkije, waar sinds kort een nieuwe dierenwelzijnswet is ingevoerd. Hier bezoeken ze een evenement dat volledig draait om een eeuwenoude maar niet onomstreden traditie: het kamelenworstelen. Ook hebben Floortje en Jasper een bijzondere ontmoeting met de succesvolle zakenman Mert. Hij deelt zijn huis met talloze dieren.

25
februari
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

25
februari
2023
(21:35)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

26
februari
2023
(19:30)

3 op reis

Jennifer is in Roemenië, waar ze een bijzonder project bezoekt in de Zuidelijke Karpaten. Hier creëren ze een ‘nieuwe wildernis’. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat hier weer wilde bizons gaan leven. Lukt het Jennifer om oog in oog te komen staan met het grootste landzoogdier van Europa? Chris staat in ieder geval wel oog in oog met hét landzoogdier van IJsland: het schaap. Hij viert namelijk de rettír, één van de oudste tradities van IJsland, waarbij honderden schapen aan het begin van de winter van heinde en ver worden verzameld om terug te keren naar de boerderij.

26
februari
2023
(21:05)

Media Inside

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de voorbije week door en bieden ze de kijker houvast bij de onophoudelijke stroom aan tweets, podcasts, print en televisie.

27
februari
2023
(21:15)

Raven is in West-Brabant deze nacht. Die ontmoet Saskia, een escortdame met een eigen escortbureau. Deze business heeft een enorme boost gegeven aan haar zelfvertrouwen. Waar ze vroeger heel onzeker over was, is ze nu enorm zelfverzekerd over. Ook ontmoet Raven Kees, hij heeft COPD wat betekent dat zijn luchttoevoer steeds meer geblokkeerd wordt. Hij heeft besloten om binnenkort euthanasie te plegen. Denny was ooit taxichauffeur maar door een auto-ongeluk is hij verlamd geraakt en deels zijn spraak verloren. Hij maakt er het beste van. ’s Nachts gaat hij graag de straat op om even frisse lucht te halen.

28
februari
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

Als 112-centralist Lieke de telefoon aanneemt, krijgt ze Lucho aan de lijn. Lucho heeft een mes in zijn rug, maar claimt verder geen hulp nodig te hebben. Lieke doet er alles aan om hem te helpen terwijl Lucho van alles verzwijgt. Lieke denkt dat hij niet alleen is en dat hij is aangevallen. Als Lieke de politie richting Lucho stuurt om te peilen wat er aan de hand is, wordt het duidelijk waarom Lucho niet eerlijk was. Een groot geheim en een kleine complicatie maken het lastig voor Lieke om Lucho goed te helpen.

4
maart
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

4
maart
2023
(21:35)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

5
maart
2023
(19:40)

3 Op Reis

Freddy vervolgt zijn reis door Zuid-Italië, hij is in de punt van de laars: de regio Calabrië. Hij ontmoet sterrenchef Nino die veel van zijn ingrediënten verzamelt in de bergen. Samen gaan ze op zoek naar de paddenstoel porcini. In het dorpje Spilinga leert Freddy alles over een spicy pepertje: pepperoncini. 
Chris begint aan zijn reis door Zuid-Afrika, hij bezoekt het dorpje Kalk Bay wat niet ver van Kaapstad ligt. Chris ontmoet hier gids Traci die hem de geschiedenis vertelt van de zwarte inwoners van deze vissersplaats. Ook duikt Chris onder in het gigantische onderwaterbos The Great African Seaforest.

5
maart
2023
(21:05)

Media Inside

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de voorbije week door en bieden ze de kijker houvast bij de onophoudelijke stroom aan tweets, podcasts, print en televisie.

7
maart
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3 

112-centralist Joyce begint haar shift met een chaotische beller die alles tegelijk onder controle wil houden. De jonge vrouw geeft nauwelijks informatie over de situatie en lijkt constant afgeleid. Wel verwacht ze alle hulp en steun voor zichzelf en haar bewusteloze vriend die nog een ander probleempje heeft... Intussen weet ze met haar wispelturige gedrag de centralisten onbedoeld te boeien. 
Om alles in goede banen te leiden wordt Joyce’ strategisch vermogen flink op de proef gesteld. Maar ook centralist Lieke levert een onverwachte en cruciale bijdrage vanuit haar persoonlijke ervaring én interesse.

9
maart
2023
(20:30)

Floortje Dessing reist verder met fotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal. Tijdens deze lange en avontuurlijke reis over land leggen ze vast hoe mensen en dieren samenleven. Ze rijden verder door Turkije richting de grens met Iraaks-Koerdistan. Vlak voor ze die grens passeren, bezoeken ze Hasan. Hij geeft gehandicapte dieren een nieuwe kans. Eenmaal in Iraaks-Koerdistan aangekomen, zien Floortje en Jasper hoe honden worden ingezet bij het ruimen van landmijnen. In een vluchtelingenkamp ontmoeten ze de Syrische Ayas, die zich in het kamp bekommert om de dieren die daar leven.

11
maart
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

11
maart
2023
(21:31)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

12
maart
2023
(19:40)

3 Op Reis

Dzifa stapt op vrachtschip de Aquidabán, een boot die voor veel Paraguayanen van levensbelang is, omdat hij dorpen die alleen via het water bereikbaar zijn voorziet van onder andere voedsel en medicijnen. Het is niet zomaar een tochtje, Dzifa zal 26 uur moeten meevaren voor ze aankomt bij haar volgende bestemming: Puerto Vallemí. Nienke maakt een zomerse citytrip door Brussel. Een stad die wat minder gepolijst is dan andere Belgische steden als Antwerpen of Brugge. Maar Brussel is een stad die je moet kraken, en dat is precies wat Nienke gaat doen.

12
maart
2023
(21:05)

Media Inside

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen ze de hoogte- en dieptepunten van de voorbije week door en bieden ze de kijker houvast bij de onophoudelijke stroom aan tweets, podcasts, print en televisie.

12
maart
2023
(21:30)

Linksom of Rechtsom - Pauws Verkiezingsdebat

Welke belangrijke afslagen gaan we als samenleving de komende tijd nemen op thema’s als klimaat, economie, wonen en asiel? Gaan we linksom, of gaan we rechtsom? Mark Rutte en Edith Schippers (VVD) van het rechtse blok gaan de confrontatie aan met Attje Kuiken (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) van het linkse blok in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. 

14
maart
2023
(21:30)

Je Zal Het Maar Hebben

Jurre ontmoet Brian’s (25). Zijn hele lijf zit onder de open wonden, bulten en gaten vanwege de ernstige huidziekte Hidradenitis Suppurativa. Sinds kort is het ook zichtbaar in zijn gezicht en dat maakt hem onzeker. Ondanks de dagelijkse pijn en onzekerheden gaat hij geen uitdaging uit de weg. Dewi (23) is een enorme creatieveling met een talent voor schilderen, tekenen en miniatuur bouwen. Dit is knap, want ze heeft nauwelijks gevoel in haar vingers door een zeldzame progressieve spierziekte.

14
maart
2023
(22:30)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

Marc is verdwaald tijdens het joggen in het bos en vraagt 112-centralist Boudewijn of hij zijn auto kan lokaliseren. Boudewijn probeert hem te helpen, maar schrikt wanneer hij vreemde geluiden hoort op de achtergrond. Als Marc vervolgens haastig ophangt, vermoedt Bilal dat er meer aan de hand is. Boudewijn legt een verband met een eerder telefoontje en met hulp van Boudewijn lijkt hij ogenschijnlijk het mysterie rondom de verdwaalde jogger te ontrafelen.

16
maart
2023
(20:30)

Floortje Dessing reist verder met fotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal. Tijdens deze lange en avontuurlijke reis over land leggen ze vast hoe mensen en dieren samenleven. In Irak rijden ze in konvooi naar Mosul, waar de verwoesting na jaren van conflict nog altijd groot is. Jasper en Floortje vragen zich af wat er gebeurt met de dieren in een stad waar zo zwaar gevochten is. In de oude dierentuin van Mosul hoort Floortje het verhaal over beer Lula en leeuw Simba, die in 2017 werden gered uit de door oorlog verscheurde stad. In het zuiden van Irak bezoeken Floortje en Jasper het bijzondere moerasgebied en haar inwoners.

16
maart
2023
(20:30)

Floortje gaat mee

Floortje Dessing reist verder met fotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal. In Irak rijden ze in konvooi naar Mosul, waar de verwoesting na jaren van conflict nog altijd groot is. Jasper en Floortje vragen zich af wat er gebeurt met de dieren in een stad waar zo zwaar gevochten is. In de oude dierentuin van Mosul hoort Floortje het verhaal over beer Lula en leeuw Simba, die in 2017 werden gered uit de door oorlog verscheurde stad. In het zuiden van Irak bezoeken Floortje en Jasper het bijzondere moerasgebied en haar inwoners. 
 

17
maart
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

18
maart
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

18
maart
2023
(19:20)

Last Family Standing

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. In opdrachten gaan ze de strijd aan met de andere families. Niet iedereen zal de finale halen. Welk gezin werkt het beste samen en wint de meeste punten bij de opdrachten? Wie wordt de Last Family Standing?

18
maart
2023
(21:35)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

19
maart
2023
(19:40)

3 Op Reis

Chris Zegers, Jennifer Hoffman, Nienke de la Rive Box, Dzifa Kusenuh en Jurre Geluk laten in het reisprogramma 3 op Reis zien hoe je op een bewuste manier verre reizen kunt maken en inspirerende plekken kunt bezoeken dicht bij huis.

21
maart
2023
(21:30)

Je Zal Het Maar Hebben

Jurre ontmoet Francis (27). Op 11-jarige leeftijd kreeg hij botkanker en ondanks de chemotherapie, was zijn been niet te redden. Sindsdien is Francis heel behendig in hinkelen, lopen op een prothese én voetballen op krukken! Jurre speelt een potje mee bij het enige amputatie-elftal van Nederland. Chessarina (28) krijgt vaak als vooroordeel dat ze ‘gewoon dik’ is, maar ze heeft lipoedeem; beter bekend als het pijnlijk vetsyndroom. Ondanks de onzekerheden wil ze laten zien hoe mooi ze is en doet ze vol vertrouwen een pin-up shoot, Jurre trekt ook zijn beste outfit aan.

21
maart
2023
(22:15)

NOOD

Bij BNNVARA op NPO 3

Het lijkt een rustige middag in de alarmcentrale en er heerst een lollige sfeer tussen de collega’s. Totdat er een mysterieuze oproep binnenkomt bij 112-centralist Boudewijn: een zwijgend persoon. Als de melder ophangt en weer terugbelt komt de oproep binnen bij Joyce. De onbekende man zegt dat niet hij, maar zij zélf in nood is. Een spannend kat-en-muis-spel barst los tussen de geheimzinnige beller en het team op de Centrale, waarbij Joyce geconfronteerd wordt met pijnlijke herinneringen uit haar eigen verleden.

23
maart
2023
(20:30)

Floortje gaat mee

Floortje Dessing reist verder met fotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal. In de Indiase miljoenenstad Mumbai lopen ze een dag mee met politieagent Murlidhar, die er zijn specialiteit van heeft gemaakt om slangen uit benarde posities te bevrijden. Hierna rijden Jasper en Floortje verder door het chaotische verkeer van kleurrijk India.

24
maart
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

25
maart
2023
(09:00)

Kinderen voor Kinderen Karaoke Show

Het legendarische duo Emma Wortelboer en Jurre Geluk zijn te gast. We kennen ze natuurlijk van Steken en Prikken, maar zijn ze ook 'Vrienden met de Monsters'? Dit nummer gaan ze zingen in de Karaoke Booth, als dat maar goed gaat. Voor het zover is, moeten ze eerst twee spannende challenges doorstaan. Kunnen ze  door zingen terwijl ze schokjes krijgen? En zijn het net zulke goede dansers als de kinderen uit het koor?

25
maart
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

25
maart
2023
(19:20)

Last Family Standing

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. Ze worden overvallen door een enorme wolkbreuk en de familie Schönberger moet alle zeilen bijzetten om het hele gezin aan boord te houden.

25
maart
2023
(21:35)

The Connection

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

26
maart
2023
(19:40)

3 Op Reis

Chris Zegers, Jennifer Hoffman, Nienke de la Rive Box, Dzifa Kusenuh en Jurre Geluk laten in het reisprogramma 3 op Reis zien hoe je op een bewuste manier verre reizen kunt maken en inspirerende plekken kunt bezoeken dicht bij huis.

28
maart
2023
(20:25)

Down the road

Bij BNNVARA op NPO 3

De groep bezoekt een opvangplaats voor olifanten. Ze helpen hen eten geven, wandelen mee door de rivier, en Ruben krijgt zelfs een modderige kus. Ellen panikeert tijdens een tocht op een bamboe vlot, en tussen Isa en Simon ontstaat iets moois.

28
maart
2023
(21:30)

Je Zal Het Maar Hebben

Bij BNNVARA op NPO 3

Jurre ontmoet Willem (31). Vóór zijn motorongeluk was hij windsurfer. Nu hij een dwarslaesie heeft, zoekt hij naar alternatieven op het water, want daar voelt hij zich het lekkerst. Inmiddels is Willem een van de beste zit-kitesurfers ter wereld. Star Wars-fan Jana (20) heeft PNEA; Psychogene Non-Epileptische Aanvallen. Bij veel prikkels krijgt ze een epileptische aanval. Door de PNEA is ze gestopt met de dansopleiding, maar samen met Jurre durft ze het aan om voor het eerst weer een dansles te volgen.

30
maart
2023
(20:30)

Floortje gaat mee

Bij BNNVARA op NPO 1

Floortje Dessing reist verder met fotograaf Jasper Doest door het kleurrijke India: het land van de heilige koe. De heilige status van dit dier heeft echter ook een schaduwzijde. Jasper bezoekt een koeienopvangcentrum van een inspirerende vrouw, waar duizenden koeien worden opgevangen.

30
maart
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Bij BNNVARA op NPO 2

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

31
maart
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Bij BNNVARA op NPO 2

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

1
april
2023
(09:00)

Kinderen voor Kinderen Karaoke Show

Bij BNNVARA op NPO 3

De populaire zangeres Rani is te gast. Ze heeft met haar muziek al het duizelingwekkende aantal van een miljard streams bereikt, maar hoe goed zingt ze het nummer 'Popster' in de Karaoke Booth? Ook speelt ze twee challenges met de kinderen uit het koor. Raden ze de Nederlandse liedjes die Rani in het Engels zingt? En kan Rani de liedjes die ze op haar koptelefoon hoort een beetje goed uitbeelden?

1
april
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

1
april
2023
(19:20)

Last Family Standing

Bij BNNVARA op NPO 3 

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. Alsof dat al niet uitdagend genoeg is, krijgen de families ook de zorg voor een geit. Bij de familie Klassens gaat dit volledig mis, maar in de vuurproef tegen de andere families krijgen ze de kans om het goed te maken.

1
april
2023
(20:30)

Freeks Saturday Night Safari

Bij BNNVARA op NPO 1

We maken een flinke reis, helemaal naar het zuidelijkste puntje van de aarde. Op expeditie naar de koudste plek ter wereld is een winterjas, wintervacht of wat extra onderhuids vet geen overbodige luxe: dit is Antarctica. Dit onherbergzame land van sneeuw en ijs wordt geteisterd door gruwelijk koude winden en maandenlang laat de zon zich er niet zien. In het ijskoude poolwater wemelt het van leven. Van microscopisch kleine dieren tot de allergrootste giganten die ooit geleefd hebben, en van gezelligheidsdieren die jagen in een dodelijk golfslagbad tot vreemde vogels die hun ei kwijt moeten.

1
april
2023
(21:35)

The Connection

Bij BNNVARA op NPO 1 

Kennisquiz gepresenteerd door Patrick Lodiers waarin alles draait om één antwoord. Drie bekende Nederlanders proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar. Degene die de ultieme connectie weet te vinden, is de winnaar.

2
april
2023
(19:40)

3 Op Reis

Bij BNNVARA op NPO 3 

Chris Zegers, Jennifer Hoffman, Nienke de la Rive Box, Dzifa Kusenuh en Jurre Geluk laten in dit reisprogramma zien hoe je op een bewuste manier verre reizen kunt maken en inspirerende plekken kunt bezoeken dicht bij huis.

3
april
2023
(21:15)

Nachtdieren

Bij BNNVARA op NPO 3

Yendo heeft necrofobie, wat betekent dat hij angst heeft voor de dood. Hij is bang om ’s nachts in zijn slaap te overlijden waardoor hij liever niet gaat slapen. Marisa is wakker door de volle maan. Er zit zo veel kracht en energie in waardoor ze niet kan slapen. Ze is paragnost en staat open voor alles wat niet te verklaren is. Het geeft haar rust, want zo kan ze ook nog de aanwezigheid van haar overleden man voelen. Ton traint paarden voor films. Ze moeten op commando kunnen liggen, overweg kunnen met vuur en drones. Jelle runt met zijn vrienden een illegale bar op Urk. Dat is daar heel gebruikelijk, omdat er weinig kroegen te vinden zijn.

4
april
2023
(20:25)

Down the road

Bij BNNVARA op NPO 3 

Dieter en Saar gaan met de groep helemaal back to basics. Na een wilde trip met een auto met vierwielaandrijving komen ze aan bij een bergstam, waar ze slapen in openlucht en douchen met een ton water. De volgende dag wacht hen een wild avontuur op het water én het vertrek naar de hoofdstad van Thailand met de nachttrein.

4
april
2023
(21:30)

Je Zal Het Maar Hebben

Bij BNNVARA op NPO 3 

Jurre ontmoet Sophie (31), die de huidziekte Ichtyosis heeft; ook wel bekend als de visschubbenhuidziekte. Ze heeft meerdere lagen huid, waardoor ze veel losse vellen heeft en ze niet kan zweten. Ze gaat met Jurre naar het strand en neemt een grote pot zalf mee, want ze moet goed smeren. Rick (27) heeft een niet aangeboren hersenafwijking opgelopen, nadat hij werd aangereden door een dronken scooterrijder. Hij is linkszijdig volledig verlamd en loopt nu met een stok. Rick wil niets liever dan een leuke vriendin en bedenkt samen met Jurre een plan, omdat tinder tot nu toe geen succes is.

5
april
2023
(19:55)

Per Seconde Wijzer - De Strijd

Bij BNNVARA op NPO 2

De zes beste spelers van het afgelopen seizoen strijden tegen elkaar in een pittige finale. Met naast de vertrouwde jokers een spannende geluidsvraag. Wie wordt de winnaar van de Kees Driehuis Hoofdprijs seizoen 2022-2023

6
april
2023
(19:55)

Per Seconde Wijzer - De Strijd

Bij BNNVARA op NPO 2

De zes beste spelers van het afgelopen seizoen strijden tegen elkaar in een pittige finale. Met naast de vertrouwde jokers een spannende geluidsvraag. Wie wordt de winnaar van de Kees Driehuis Hoofdprijs seizoen 2022-2023

7
april
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Bij BNNVARA op NPO 2

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

8
april
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

8
april
2023
(19:20)

Last Family Standing

Bij BNNVARA op NPO 3 

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. Ze maken zich gereed voor een mooi aangekleed diner voor Emma. Maar hoe leg je een genodigde gast in de watten als eten schaars is en je met minimale middelen midden in de wildernis zit?

8
april
2023
(20:30)

Freeks Saturday Night Safari

Bij BNNVARA op NPO 1 

Waan je je een ontdekkingsreiziger, we stappen aan wal op een betoverende, ruige eilandengroep midden in de Stille Oceaan: de Galapagoseilanden. De dieren die hier leven stammen af van dappere pioniers, die ooit op nieuw land terechtkwamen en wisten te overleven. Afgesloten van de rest van de wereld ontstond een bonte verzameling eilandbewoners door evolutie. Van onverwachte reuzen tot bizarre specialisten. Deze magische plek is een van de grootste experimenten van de natuur.

8
april
2023
(21:40)

Even tot hier

Bij BNNVARA op NPO 1

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met natuurlijk ook dit seizoen de muzikale gast, het liedje van één minuut, de scherpe grappen en rake observaties. Riemen vast om op razend tempo al het nieuws de revue te laten passeren.

10
april
2023
(21:15)

Nachtdieren

Bij BNNVARA op NPO 3

Raven van Dorst gaat op zoek naar het mysterie van de nacht. Wie zijn er nog wakker; welke mensen kúnnen niet slapen en welke mensen wíllen niet slapen? In een nachtelijke ontdekkingstocht stuit Raven op hilarische en ontroerende ontmoetingen met de meest uiteenlopende types.

11
april
2023
(20:25)

Down the road

Bij BNNVARA op NPO 3 

De groep bezoekt de Thaise hoofdstad: Bangkok. Er komen waanzinnig veel indrukken op hen af en dat is voor de ene al wat makkelijker dan voor de andere. Met een tuktuk rijden ze door de stad, en ze bekijken Bangkok vanuit meer dan 300 meter hoogte. Als kers op de taart staat er ook iets op het menu dat ze tot nu toe nog niet zijn tegengekomen in Thailand: insecten.

11
april
2023
(21:30)

Je Zal Het Maar Hebben

Bij BNNVARA op NPO 3

Jurre ontmoet Marie-Claire (35), die het bijzondere Foreign Accent Syndrome heeft. Zodra ze prikkels, stress of adrenaline voelt gaat ze met een bijzonder accent praten. Het begint bij Vlaams, dan gaat het richting Duits en daarna wordt het een onverstaanbaar accent dat lijkt op Russisch of Turks. De 26-jarige Lito is geboren in Brazilië zonder knieschijven en scheenbenen. Hij is geadopteerd en als baby naar Nederland gekomen. Hij gaat in een rolstoel door het leven en heeft hier ook zijn sport van gemaakt; hij is rolstoelracer. Inmiddels is hij de snelste van Nederland.

13
april
2023
(20:30)

Floortje gaat mee

Bij BNNVARA op NPO 1

Floortje Dessing reist mee met prijswinnend fotograaf Jasper Doest van Nederland naar Nepal om onderweg vast te leggen hoe mensen en dieren samenleven. Ze ontmoeten personen die hun leven wijden aan dieren en verwonderen zich over de vaak zo ingewikkelde verstandhouding tussen mens en dier.
 

13
april
2023
(22:20)

Dansen voor je leven

In 2021 komt Kim Koumans naar buiten met ervaringen van ernstig wangedrag, seksueel misbruik, systematische vernedering en manipulatie in de danssector. Kim en andere dansers vertellen wat zij hebben meegemaakt en geven een inkijkje in de zeer gesloten danswereld en het gevecht voor gerechtigheid.

14
april
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Bij BNNVARA op NPO 2 

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

15
april
2023
(09:00)

Kinderen voor Kinderen Karaoke Show

Maître Denice en barman Victor zijn te gast. We kennen ze natuurlijk als de gezichten van First Dates, maar kunnen ze ook een beetje zingen en dansen? Daar komen we achter als ze het romantische nummer Liefdeskriebels zingen in de karaoke booth. Ook gaan ze liedjes uitbeelden en songteksten afmaken in twee challenges. En ze geven de kids natuurlijk tips over wat je moet doen als je verliefd bent.

15
april
2023
(18:45)

Steken en Prikken: Op Vakantie

Bij BNNVARA op NPO 3

Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? In deze aflevering laat Emma of Jurre zich in Frankrijk niet steken, niet prikken maar elektrocuteren door de: sidderrog! Die als superkracht heeft dat hij een elektrisch veld kan uitstoten om zo zijn eten te vangen óf om een presentator te prikken.

15
april
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

15
april
2023
(19:20)

Last Family Standing

Bij BNNVARA op NPO 3 

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. De families hebben allemaal een taak in de wildernis, maar de rollen worden omgedraaid en dat valt niet mee. Ook maken de families zich op voor de spannende aarde proef.

15
april
2023
(20:30)

Freeks Saturday Night Safari

Bij BNNVARA op NPO 1

Duikbril op en flippers aan want we dompelen je kopje onder. We snorkelen naar een levende rots, de broedkamer van de oceaan, waar het leven in massale aantallen voorkomt. Er is voedsel en liefde in overvloed, maar sommige schatten zijn te mooi om waar te zijn. In deze bruisende stad viert ook list en bedrog hoogtij. Is het voedsel, vriend of vijand? 
 

15
april
2023
(21:40)

Even tot hier

Bij BNNVARA op NPO 1

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met natuurlijk ook dit seizoen de muzikale gast, het liedje van één minuut, de scherpe grappen en rake observaties. Riemen vast om op razend tempo al het nieuws de revue te laten passeren.

16
april
2023
(20:25)

Het Beloofde Land

Inmiddels bestaat Israël 75 jaar. Voor veel Joden is Israël Het Beloofde Land. Een baken van hoop, een rots in de branding. Maar voor anderen vooral een steen des aanstoots. Voor de Arabieren betekende de afkondiging van Israël het verlies van eigen land. Voor hen is Israël helemaal geen teken van hoop, maar een regelrechte ramp. In deze serie komen Nederlandse Joden aan het woord. Over zichzelf, het Jodendom, Joodse humor, over de holocaust, en vooral ook over hun betrokkenheid, hun liefde, hun afkeer en hun zorgen over dat kleine land in het Midden-Oosten, dat dit jaar 75 jaar bestaat.

17
april
2023
(21:15)

Nachtdieren

Bij BNNVARA op NPO 3

Sandra en Ryan zijn geliefdes en collega’s op de pornoset. Ze delen lief en leed. Porno speelt zo’n grote rol in hun relatie, dat Ryan haar ten huwelijk heeft gevraagd op de set. Marc gaat ’s nachts, met een kofferbak vol eten, op zoek naar mensen die buiten slapen. Hij kan niet aanzien hoe de opvangcrisis ervoor zorgt dat tientallen gevluchte mensen al maandenlang op straat slapen. Elma blijft vaak tot laat op voor nachtelijke kerkdiensten, ze had voor haar leven met God demonen in haar hoofd, die haar vertelden dat ze van een gebouw moest springen. 

18
april
2023
(20:25)

Down the road

Dieter en Saar dompelen de groep onder in het oorlogsverleden van Thailand: ze brengen een bezoek aan de brug over de rivier Kwai. Ze slapen zelfs op de rivier, in drijvende huizen. En ook de volgende dag ligt de focus op de rivier, wie durft een zwemvest aan te trekken en zich een heel eind mee laten drijven?

18
april
2023
(21:05)

Niet klein te krijgen

Emelie (11) en haar tweelingzus Isa vieren hun 11e verjaardag. Daar proberen ze een onvergetelijke dag van te maken. Toch valt niet te ontkennen dat Emelie steeds minder kan. Paul ontmoet Myrthe (13) die herstellende is van een tweede stamceltransplantatie. Deze transplantatie is de laatste kans om van haar agressieve vorm van leukemie te kunnen genezen. En Tibbe (15) start in de Efteling met de afscheidstour van zijn onderbeen nu hij nog ‘compleet’ is. Hij moet binnenkort een amputatie ondergaan, nadat er een paar maanden geleden botkanker bij hem is ontdekt.

18
april
2023
(21:30)

Je Zal Het Maar Hebben

Bij BNNVARA op NPO 3 

Jurre ontmoet Driss (27), die doof en slechtziend is door het syndroom van Usher. Uiteindelijk kan hij zelfs helemaal blind worden. Ondanks zijn beperking is Driss veel te vinden in het Amsterdamse uitgaansleven. Samen met vrienden heeft hij een inclusief queer-feest georganiseerd, Jurre helpt hem met de voorbereidingen. Sabrina (23) is geboren met het Foetaal Alcohol Syndroom, omdat haar moeder heeft gedronken tijdens de zwangerschap. Haar hersenen zijn aangetast en ze kan slecht tegen prikkels en onverwachte situaties. Desondanks gaat ze op zaterdagochtend met Jurre naar een veel te drukke supermarkt.

18
april
2023
(23:00)

Cheaters

Josh en Fola zijn weer thuis. Het wordt ingewikkeld als Zack, Fola's man, Josh en zijn vriendin Esther uitnodigt voor hun housewarming. Esther heeft er wel zin in, maar Josh schiet in de stress.

20
april
2023
(20:30)

Floortje gaat mee

Bij BNNVARA op NPO 1

Floortje Dessing en fotograaf Jasper Doest zijn aangekomen in Nepal. In Kathmandu wonen ze tijdens het Tihar-festival de verering van honden bij in een asiel. Hierna reizen ze door naar het Chitwan National Park, waar ze Doma ontmoeten. Zij zet zich in voor de bescherming van neushoorns, ondanks het feit dat ze haar eigen moeder verloor door een aanval van zo’n dier. Jasper en Floortje eindigen hun lange reis in de bergen van Nepal en blikken terug op hun trip.
 

21
april
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

22
april
2023
(09:00)

Kinderen voor Kinderen Karaoke Show

In de mooiste karaokestudio van Nederland nodigt Kinderen voor Kinderen bekende gasten uit voor interviews, muzikale challenges en natuurlijk: karaoke!

22
april
2023
(18:45)

Steken en Prikken: Op Vakantie

Bij BNNVARA op NPO 3

Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? In deze aflevering laat Emma of Jurre zich in Frankrijk steken en prikken door een bronlibelle, die met zijn grote vleugels en zwart-gele lijfje vooral Emma héél bang maakt. Dit diertje kan door die grote vleugels met enorme snelheid in alle richtingen vliegen.

22
april
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit. Met Ciana Mayam in de Belbus.

22
april
2023
(19:20)

Last Family Standing

Bij BNNVARA op NPO 3 

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. De families hebben allemaal een taak in de wildernis, maar de rollen worden omgedraaid en dat valt niet mee. Ook maken de families zich op voor de spannende aarde proef.

22
april
2023
(20:30)

Freeks Saturday Night Safari

Bij BNNVARA op NPO 1 

Neem een fles water mee en smeer je goed in, want we reizen naar een van de meest extreme leefomgevingen op aarde: de woestijn. Hier is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht dramatisch groot. De jaarlijkse neerslag is als een druppel op een gloeiende plaat. Het lijkt er levenloos, maar schijn bedriegt. Waar alle bronnen schaars zijn behalve zonlicht, kan je maar beter goed zijn in besparen en recyclen. En dat kunnen de dieren die hier overleven als geen ander.

22
april
2023
(21:40)

Even tot hier

Bij BNNVARA op NPO 1

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met natuurlijk ook dit seizoen de muzikale gast, het liedje van één minuut, de scherpe grappen en rake observaties. Riemen vast om op razend tempo al het nieuws de revue te laten passeren.

23
april
2023
(19:40)

3 op Reis

Bij BNNVARA op NPO 3

Chris sluit zijn reis door Zuid-Afrika af in de Karoo: een gigantische halfwoestijn die bijna een derde van het land beslaat. Om deze wildernis écht te ervaren overnacht Chris in een tentje op de uitgestrekte vlaktes. Ook Freddy’s reis door Italië komt tot een einde. Op de Eolische Eilanden bezoekt hij het eiland Salina, waar hij een zelf gevangen vis bereidt én een ontmoeting heeft met een sterrenchef die gespecialiseerd is in kappertjes-gerechten.

23
april
2023
(20:25)

Het Beloofde Land

Bij BNNVARA op NPO 2

Inmiddels bestaat Israël 75 jaar. Voor veel Joden is Israël Het Beloofde Land. Een baken van hoop, een rots in de branding. Maar voor anderen vooral een steen des aanstoots. Voor de Arabieren betekende de afkondiging van Israël het verlies van eigen land. Voor hen is Israël helemaal geen teken van hoop, maar een regelrechte ramp. In deze serie komen Nederlandse Joden aan het woord. Over zichzelf, het Jodendom, Joodse humor, over de holocaust, en vooral ook over hun betrokkenheid, hun liefde, hun afkeer en hun zorgen over dat kleine land in het Midden-Oosten, dat dit jaar 75 jaar bestaat.

24
april
2023
(18:30)

Freeks Jungle School

Bij BNNVARA op NPO 3

Zwarte mamba’s zijn de snelste slangen ter wereld en hun gif is dodelijk. Dat Freek een levende zwarte mamba heeft meegenomen, zorgt dan ook voor superspannende momenten. Freek legt precies uit wat het gif in je lijf doet en waarom deze grijsbruine slangen zwarte mamba heten. Je komt er ook achter welke onverwachte vijanden deze gifslangen hebben.

24
april
2023
(22:15)

Staken op leven en dood

Bij BNNVARA op NPO 2

29 april 1943. Als de Duitsers aankondigen dat ze alle voormalige Nederlandse militairen willen deporteren, ontsteekt een telefoniste bij de Storkfabriek in Hengelo een vonk die binnen één dag leidt tot de grootste staking die Nederland ooit gekend heeft: de April-meistakingen. Van de Limburgse mijnstreek tot het platteland van Friesland, door het hele land wordt overmoedig gestaakt. Hanns Albin Rauter, de hoogste SS-er in Nederland, vreest dat de staking Engeland zal aanzetten tot een invasie, en hij besluit bloedig terug te slaan. Zoals in Marum in Groningen waar 16 onschuldige burgers worden geëxecuteerd.

25
april
2023
(18:30)

Freeks Jungle School

Bij BNNVARA op NPO 3

Ze zijn onberekenbaar en beresterk: grizzlyberen. Freek vertelt over zijn spannende zoektocht naar grizzlyberen in de Canadese bossen. Hij doet voor wat je wel en vooral níet moet doen als je zo’n bakbeest tegenkomt en legt uit waarom ze zo’n kort lontje kunnen hebben. En waarom rusten grizzlyberen eigenlijk in de winter?

25
april
2023
(20:25)

Down the road

Bij BNNVARA op NPO 3

Dieter en Saar dagen de groep uit voor de grootste uitdaging uit de geschiedenis van Down the Road: ze gaan op eigen benen staan in de jungle. Ze slapen in een jungle hut en moeten eten maken op een wel erg primitieve manier. Na dit zelfstandige avontuur neemt Dieter hen nog dieper mee de jungle in, waar de hele groep, met de hulp van een echte ranger, de nacht doorbrengt in hangmatten tussen de dierengeluiden.

25
april
2023
(21:05)

Niet klein te krijgen

Bij BNNVARA op NPO 1

Quinten (11) voelde zich de afgelopen maanden erg slecht. Toch gaat hij op stap met zijn beste vrienden, ze gaan karten. En ook al is zijn conditie niet optimaal, zijn winnaarsmentaliteit is hij niet verloren. Paul bezoekt Myrthe (13) die verdrietig nieuws heeft gekregen. Na haar tweede stamceltransplantatie is de leukemie weer terug en helaas is deze niet meer te genezen. Tibbe (15) staat aan de vooravond van zijn beenamputatie. Hij bereidt zich voor op de operatie die tien uur zal duren. Luuk (14) heeft zijn laatste chemokuur gehad. Er wordt onderzocht of de chemo zijn werk heeft gedaan en de kanker écht weg is.

25
april
2023
(22:30)

Fight or Flight

Bij BNNVARA op NPO 3

Toen Sama acht werd, was ze blij met het vuurwerk op haar verjaardag. Het bleken alleen Israëlische bommen te zijn. Niet veel later besloot haar moeder uit Gaza te vluchten en kwam het gezin in Nederland terecht. Rayan bleef wel in Gaza en studeert daar verpleegkunde. Dat is ze gaan doen, nadat haar zus als vrijwillige verpleger is doodgeschoten bij een demonstratie. Sahil gaat met Rayan mee als ze gewonden van de bombardementen verpleegt.

25
april
2023
(23:00)

Cheaters

Bij BNNVARA op NPO 3

Zack probeert te verwerken wat hij heeft meegemaakt. Josh en Fola bedenken ondertussen regels voor hun verboden relatie. Josh overtreedt die regels al snel, onbedoeld. Esther is bezig met haar schoolreünie en heeft zin om bij te praten met oude vriendinnen die ze al lang niet meer heeft gezien.

26
april
2023
(18:30)

Freeks Jungle School

Bij BNNVARA op NPO 3

Het zijn misschien wel de mooiste katten ter wereld: tijgers. Ze zijn levensgevaarlijk en jagen in hun eentje. Freek laat zien waarom een oranje vacht met zwarte strepen handig is tijdens het besluipen van prooien. En als hij de schedel van een tijger erbij pakt, kom je er al snel achter dat je nooit tussen die machtige kaken terecht wil komen. Freek legt uit dat tijgers ook fantastische moeders zijn.

26
april
2023
(20:40)

Zembla

Bij BNNVARA op NPO 3

Een maand nadat de Russische troepen zich terugtrekken na de invasie in Oekraïne, stuit de Britse journalist Bel Trew op een lichaam van een tienerjongen. Zijn handen zijn vastgebonden, hij is half verbrand en in z’n rug geschoten. Wie is deze jongen? Terwijl Trew probeert te achterhalen wat er is gebeurd, stuit ze op de werkelijkheid van de chaos die ontstaat tijdens een oorlog. Het is voor familie nauwelijks mogelijk om de lichamen van slachtoffers zo te bergen, dat ze teruggevonden kunnen worden. Het lichaam in het bos toont de nasleep van het slagveld, waarin burgers worstelen om hun vermisten te vinden en de doden te identificeren.

27
april
2023
(18:30)

Freeks Jungle School

Bij BNNVARA op NPO 3

Het eiland Madagaskar zit er vol mee: maki’s in alle soorten en maten. Freek vertelt wat maki’s zijn en dat hij ze zelf een paar keer van dichtbij heeft gezien... en gehoord. Hij onthult wie er in een groep maki’s de broek aanhebben en dat er aan de versiertechnieken van sommige maki’s een luchtje zit.

28
april
2023
(18:30)

Freeks Jungle School

Bij BNNVARA op NPO 3

Ze zijn irritant en soms zelfs gevaarlijk, maar ook superbijzonder: muggen! Freek legt precies uit hoe een mug te werk gaat om bij je bloed te komen – en gebruikt zichzelf als proefpersoon. Zouden de vliegende gasten van vandaag een beetje trek hebben? Ook het liefdesleven van muggen is waanzinnig interessant. Voortaan klinkt hun gezoem jou als muziek in de oren.

28
april
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Bij BNNVARA op NPO 2

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

29
april
2023
(09:00)

Kinderen voor Kinderen Karaoke Show

Bij BNNVARA op NPO 3

De Kinderen voor Kinderen karaoke booth is het hele land doorgereisd en eindigt in de mooiste studio van Nederland waar bekende gasten de nieuwste liedjes meezingen. Voor het zover is, moeten ze eerst een aantal pittige muzikale challenges doorstaan.

29
april
2023
(18:45)

Steken en Prikken: Op Vakantie

Bij BNNVARA op NPO 3

Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? In deze aflevering laat Emma of Jurre zich in Frankrijk bijten door een smaragdhagedis. Jurre denkt dat dit hetzelfde is als een salamander, maar dat is niet het geval. De smaragdhagedis kan niet op muren lopen, maar met zijn katachtige gebit wel heel hard bijten.

29
april
2023
(19:15)

Vroege Vogels - Wintergasten

Bij BNNVARA op NPO 2

De koude wintermaanden zijn hét moment om bijzondere wintergasten te ontdekken, soorten die overwinteren in ons land. Daarom trok Vroege Vogels deze winter door het land. Van Brabant tot Schiermonnikoog zien we roofzuchtige klapeksters, rappe drieteenstrandlopers en sierlijke kleine zwanen. De natuur bereidt zich voor op de lente. Er wordt geroepen, gebaltst en zelfs al gepaard.

 

29
april
2023
(19:20)

Last Family Standing

Bij BNNVARA op NPO 3 

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. De laatste loodjes zijn het zwaarst, zeker als je de families te horen krijgen dat één familie naar huis moet. Ze worden tot het uiterste gedreven in het lucht spel waar het aankomt op perfecte samenwerking.

29
april
2023
(20:30)

Freeks Saturday Night Safari

Bij BNNVARA op NPO 1

Tijd om in de safaribus te stappen en de Circle of life op repeat te zetten want we zwerven over de uitgestrekte graslanden van Afrika: de savanne. Er zijn maar weinig plekken ter wereld waar je de natuur zo goed in actie ziet. Van privacy hebben ze hier nog nooit gehoord. Alles wat de savannebewoners doen is open en bloot te zien. Dat zorgt voor spannende momenten. Prooien en roofdieren zijn in een oneindige wapenwedloop verwikkeld. Gelukkig zijn aaseters er als de kippen bij om de rommel op te ruimen.

29
april
2023
(21:40)

Even tot hier

Bij BNNVARA op NPO 1

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met natuurlijk ook dit seizoen de muzikale gast, het liedje van één minuut, de scherpe grappen en rake observaties. Riemen vast om op razend tempo al het nieuws de revue te laten passeren.

30
april
2023
(18:20)

Teenage Boss

Bij BNNVARA op NPO ZAPP

Teenage Boss Liza (11) voelt zich superrijk nu zij de baas is over de financiën thuis. Een nieuwe telefoon staat bovenaan haar wensenlijst! Haar alleenstaande moeder vindt dat een ontzettend egoïstische keuze, want dat kost al gauw héél haar maandsalaris. Liza is hier heel duidelijk over tegen haar moeder; p-e-ch. Deze slimme meid heeft nog meer grootste plannen: nieuwe make-up, veel etentjes buiten de deur én haar kamer oppimpen. Door te liegen over haar geboortedatum lukt het Liza zelfs om online een poef op afbetaling te bestellen. Numidia moet hard ingrijpen. Lukt het Liza om zonder schulden het eind van de maand te halen?

30
april
2023
(19:40)

3 op Reis - Special: Post-corona Nederland

Bij BNNVARA op NPO 3

Het ligt alweer even achter ons, maar de coronapandemie heeft ook een grote impact gehad op de reisindustrie. Met het sluiten van de grenzen herontdekten we de schoonheid van ons eigen land. Nienke bezoekt een aantal pioniers die het roer omgooiden om in te spelen op deze nieuwe behoefte: reizen in eigen land.

30
april
2023
(20:25)

Het Beloofde Land

Bij BNNVARA op NPO 2

Inmiddels bestaat Israël 75 jaar. Voor veel Joden is Israël Het Beloofde Land. Een baken van hoop, een rots in de branding. Maar voor anderen vooral een steen des aanstoots. Voor de Arabieren betekende de afkondiging van Israël het verlies van eigen land. Voor hen is Israël helemaal geen teken van hoop, maar een regelrechte ramp. In deze serie komen Nederlandse Joden aan het woord. Over zichzelf, het Jodendom, Joodse humor, over de holocaust, en vooral ook over hun betrokkenheid, hun liefde, hun afkeer en hun zorgen over dat kleine land in het Midden-Oosten, dat dit jaar 75 jaar bestaat.

1
mei
2023
(18:30)

Freeks Jungle School

Bij BNNVARA op NPO 3

Ze zijn supermooi, superklein én supergiftig: pijlgifkikkers. Freek vertelt dat deze baasjes niet alleen felle kleuren, maar ook een fel karakter hebben. Maar als het op hun kindertjes aankomt, zijn het toegewijde ouders. Geen taak is ze te zwaar. Freek legt uit waar pijlgifkikker-gif vandaan komt en dat je niet bang hoeft te zijn voor de kleurige gifkikkertjes die hij heeft meegenomen.

 

1
mei
2023
(22:15)

Staken op leven en dood

Bij BNNVARA op NPO 2

Dat de April-meistakingen van 1943 fataal zullen aflopen blijkt al na twee dagen. Maar zelfs dan nog tonen duizenden Nederlanders een moed die respect afdwingt. Aangespoord door hun geloof trotseren vele protestante en katholieke mannen hun angst voor de dood. En ook socialistische en communistische arbeiders blijven standvastig, zelfs als ze weten wat hen boven het hoofd hangt. Maar ook de mijndirecteuren van Zuid-Limburg durven het aan om hun eigen leven in de waagschaal te leggen om duizenden stakende mijnwerkers te redden.
 

2
mei
2023
(18:30)

Freeks Jungle School

Bij BNNVARA op NPO 3

Ze hebben de mooiste kleuren en vormen enorme, bruisende onderwatersteden: koralen. Ze zijn reuzebelangrijk voor vele andere dieren in de oceaan. Maar wat zijn koralen nu precies? Freek legt het haarfijn uit. Hij vertelt dat koralen steengoed kunnen samenwerken, maar dat ze elkaar ook de tent kunnen uitvechten. Ze kunnen zelfs daten. En dat allemaal zonder daadwerkelijk van hun plek te komen.

2
mei
2023
(20:25)

Down the road

Bij BNNVARA op NPO 3

Het einde van de reis nadert en daar komen heel wat emoties bij kijken. Na hun primitieve nacht in de jungle heeft de groep wel wat luxe verdiend, dus trekken ze over het water naar het zuiden van Thailand voor de laatste nachten in een villa op het strand. Als kers op de taart wacht hen nog een grote uitdaging.

2
mei
2023
(22:25)

Fight or Flight - Darién Gap

Bij BNNVARA op NPO 3

Dagelijks staan honderden mensen uit meer dan vijftig verschillende landen aan het beginpunt van de Darién Gap, een levensgevaarlijke, 120 kilometer lange route door de jungle van Colombia en Panama die vluchtelingen nemen op weg naar de Verenigde Staten. Een deel van hen overleeft de tocht niet. Sahil en zijn team leggen als eerste cameraploeg ter wereld de volledige route, inclusief de gevreesde 'berg des doods' vast om de verhalen van de vluchtelingen in beeld te brengen.

 

3
mei
2023
(18:30)

Freeks Jungle School

Bij BNNVARA op NPO 3

Ze zitten vol tegenstellingen en geheimen: vogelbekdieren! Freek neemt je mee in hun wondere wereld. Hij heeft een echt opgezet museumexemplaar bij zich en legt uit hoe je ziet of het een mannetje of vrouwtje is. Freek vertelt ook waarom vogelbekdieren soms pechvogels zijn en hoe bijzonder het was om een opgevangen vogelbekdier vrij te laten.

3
mei
2023
(22:40)

3Lab: Het nieuwe flirten

Bij BNNVARA op NPO 3

In een poging de do’s and dont’s van het flirten te hervinden en de mannelijke perceptie te onderzoeken, bevraagt regisseur Gwyneth Sleutel vijf uitgesproken mannen van verschillende leeftijden en achtergronden over flirten anno nu.

4
mei
2023
(18:30)

Freeks Jungle School

Bij BNNVARA op NPO 3

Giraffen zie je al van ver aankomen – en zij jou ook! Freek legt uit waarom giraffen zo’n lange nek hebben en waarom dat ook weleens onhandig is. Een deel van een giraffenskelet past nog nét in zijn junglehut. Freek vertelt wat die gekke uitsteeksels op de schedel zijn en dat giraffen niet alleen heel wat te stellen hebben met elkaar, maar ook met hun favoriete voedsel: de acaciaboom.

5
mei
2023
(18:30)

Freeks Jungle School

Bij BNNVARA op NPO 3

Hun leven verloopt in slow-motion en hun vacht zit vol leven: luiaards zijn een van de gekste zoogdieren van de Zuid-Amerikaanse jungle. Freek raakt niet uitgepraat over zijn lievelingsdieren, die hij zelfs een keer van heel dichtbij mocht helpen. Hij legt uit hoe luiaards zo makkelijk kunnen rondhangen en duikt de prehistorie in naar levensechte, reusachtige familieleden.

5
mei
2023
(20:30)

2 voor 12

Bij BNNVARA op NPO 2

Kennisquiz onder leiding van Astrid Joosten waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.

5
mei
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Bij BNNARA op NPO 2

Hedy d’Ancona was acht jaar toen Nederland werd bevrijd. Ze kan zich die dag nog goed herinneren. Haar Joodse vader overleefde de oorlog niet. Hij zat jarenlang in een werkkamp en kwam twee weken voor de bevrijding om tijdens een transport. Hedy vertelt over haar vader en het grote stilzwijgen na de oorlog. En hoe de oorlog ervoor heeft gezorgd dat zij zich ging inzetten voor vrijheid voor iedereen. 
 

6
mei
2023
(09:00)

Kinderen voor Kinderen

Bij BNNVARA op NPO 3

Dzifa Kusenuh en Shaquille Lo Fo Sang zijn te gast. Het illustere duo van Natuur de Luxe gaat de strijd met elkaar aan in diverse challenges en zingt het nummer Gi-ga-groen in de karaoke booth. Kan Shaquille de nummers raden die Dzifa zingt terwijl ze een ander lied op haar koptelefoon hoort en wie van hen wint de dance battle?

6
mei
2023
(18:45)

Steken en Prikken: Op Vakantie

Bij BNNVARA op NPO 3

Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? In deze aflevering laat Emma of Jurre zich in Frankrijk bijten door de gouden schallebijter. De kever heeft zijn naam te danken aan de krachtige kaken waarmee hij door schalen kan bijten. Maar wat gebeurt er als je hem op je arm zet?

6
mei
2023
(19:15)

Vroege Vogels - Natuurfilmers

Bij BNNVARA op NPO 2

Het team van Vroege Vogels staat niet alleen in hun liefde voor natuur. Er verschijnen schitterende natuurfilms van Nederlandse bodem. Wat drijft de makers? Hoe gaan ze te werk? Wat is hun motivatie om soms dagenlang, in weer en wind, te wachten op dat ene shot? Om daarachter te komen reist Menno het hele land door om te zien wat hen drijft.

6
mei
2023
(19:20)

Last Family Standing

Bij BNNVARA op NPO 3 

Vier families gaan overleven in de wildernis van Kroatië. Slechts uitgerust met de minimale bagage en een basispakket voedsel gaan de gezinnen overleven. De laatste drie overgebleven families strijden voor een plek in de finale, waarin maar plek is voor twee. In de final race komen de vier elementen, tactiek en survival skills allemaal samen. Welke familie doorstaat de test en wordt de Last Family Standing?

6
mei
2023
(20:25)

Op weg naar het Lagerhuis

Bij BNNVARA op NPO 2

Wie wordt de beste jonge debater van Nederland? En wie houdt de beste toespraak? De tien beste jonge debaters en drie grootste speechtalenten laten hun debatkunsten zien voor een ervaren jury. Met daarin journaliste Jildou van der Bijl, journalist Tomas Erdbrink en influencer en presentatrice Quinty Misiedjan. In het speciale tien tegen één debat nemen de debattalenten het op tegen omroepbaas Jan Slagter, over de vraag of de woke-beweging slecht is voor Nederland.

6
mei
2023
(20:30)

Freeks Saturday Night Safari

Bij BNNVARA op NPO 1

De grootste bloem ter wereld, de zeldzaamste beer ter wereld en een van weinige giftige zoogdieren die we kennen: we zijn op het tropische eiland Borneo terechtgekomen. Borneo herbergt een unieke schatkamer, die al meer dan honderd miljoen jaar onveranderd is gebleven. Dit is het domein van de mensen van het bos. Het leven speelt zich hier in volle kracht af, van laag op de bosbodem tot in de kruinen van woudreuzen. Je kan het zo gek niet bedenken of je komt het tegen in een van de oudste regenwouden op aarde.

6
mei
2023
(21:40)

Even tot hier

Bij BNNVARA op NPO 1

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met natuurlijk ook dit seizoen de muzikale gast, het liedje van één minuut, de scherpe grappen en rake observaties. Riemen vast om op razend tempo al het nieuws de revue te laten passeren.

7
mei
2023
(18:20)

Teenage Boss

Bij BNNVARA op NPO ZAPP

De zusjes van Yasmine (11) hebben het op de eerste dag van haar Teenage Boss maand al gezien: dit kan slecht aflopen. De huishoudelijke hulp afbellen is het eerste wat op haar to-do lijst staat, zo kan ze deze maand nog meer spenden. Met zoveel money op haar bankrekening ontpopt Yasmine zich tot een egoïstische shopaholic, van een nieuwe garderobe tot een eigen spelcomputer. Ze koopt het allemaal. Haar zusjes krijgen NIETS. Haar ouders schrikken van deze kant van Yasmine. Na een goed gesprek met Numidia besluit ze haar zusjes mee te nemen naar de dierentuin. Als ze dan een knuffel willen kopen als souvenir wordt dat één groot drama.

7
mei
2023
(19:40)

3 op Reis - Special: Off-season reizen Menorca

Bij BNNVARA op NPO 3

Het is zo verleidelijk om een land in de meest gunstige periode van het jaar te bezoeken, toch heeft dat ook nadelen: het is duurder, drukker en minder authentiek. Om de voordelen van off-season reizen te ervaren, bezoekt Jennifer het Spaanse Menorca: een eiland dat vooral bekend is als zonovergoten strandbestemming, maar in de rustige wintermaanden juist haar ware zelf laat zien. Jennifer loopt een deel van de Cami de Cavalls: een 185 kilometer lange trail langs de kust van het eiland.

7
mei
2023
(20:25)

Het Beloofde Land

Bij BNNVARA op NPO 2

Inmiddels bestaat Israël 75 jaar. Voor veel Joden is Israël Het Beloofde Land. Een baken van hoop, een rots in de branding. Maar voor anderen vooral een steen des aanstoots. Voor de Arabieren betekende de afkondiging van Israël het verlies van eigen land. Voor hen is Israël helemaal geen teken van hoop, maar een regelrechte ramp. In deze serie komen Nederlandse Joden aan het woord. Over zichzelf, het Jodendom, Joodse humor, over de holocaust, en vooral ook over hun betrokkenheid, hun liefde, hun afkeer en hun zorgen over dat kleine land in het Midden-Oosten, dat dit jaar 75 jaar bestaat.

7
mei
2023
(22:40)

Mijn Turkse Stem

Bij BNNVARA op NPO 3

Documentairemaker en journalist Suzan Yücel (35) mag binnenkort stemmen tijdens de presidentsverkiezingen in Turkije, waar Erdogan al ruim 20 jaar aan de macht is. Ze woont in Nederland maar heeft ook de Turkse nationaliteit, en dus stemrecht. Met torenhoge inflatie, trage hulp in het aardbevingsgebied, het vastzetten van journalisten en critici en een verbod op de vrouwenmars en Istanbul Pride zou Suzans tegenstem belangrijk kunnen zijn. Maar is het aan haar om te stemmen voor een land waar ze niet woont? Ze gaat in gesprek met andere Turkse Nederlanders en reist af naar Turkije om te onderzoeken of ze haar stemrecht gaat inzetten.
 

8
mei
2023
(18:30)

Freeks Jungle School

Bij BNNVARA op NPO 3

Ze zijn gigantisch groot, maar wij staan gelukkig niet op hun menu: walvishaaien. Om de piepkleine diertjes te kunnen laten zien die deze haaien wél lusten, heeft Freek een microscoop nodig. Freek vertelt over zijn ontmoeting met de grootste vis ter wereld en waarom onderzoek naar walvishaaien zo hard nodig is. En hoe verzamel je eigenlijk wetenschappelijke informatie over zulke mysterieuze dieren?

8
mei
2023
(22:15)

Staken op leven en dood

Bij BNNVARA op NPO 2

De April-meistakingen van 1943 kostte 200 mensenlevens. Maar omdat de meesten op geheime plaatsen werden begraven konden nabestaanden niet rouwen en bleven ze hopen. Hun trauma’s droegen ze over op hun kinderen en kleinkinderen. En omdat deze staking zo weinig bekend bleef zijn vele overleveringen mythes geworden. Erik Dijkstra probeert nabestaanden te helpen om de gaten in hun verhalen op te vullen en antwoorden te vinden op hun vragen. En via deze familieverhalen komt hij er uiteindelijk zelf ook achter waarom de April-meistakingen nooit landelijk zijn herdacht.
 

9
mei
2023
(18:30)

Freeks Jungle School

Bij BNNVARA op NPO 3

Ze lijken zo breekbaar en hun kleur valt uit de toon, maar flamingo’s zijn een van de meest geharde vogels ter wereld. Freek legt uit hoe flamingo’s in gebieden kunnen overleven waar veel andere dieren zich niet wagen, maar dat die omgevingen voor henzelf ook levensgevaarlijk kunnen zijn. Freek wijst op een flamingoskelet aan waar de knieën zitten … en het is niet wat je verwacht.

9
mei
2023
(23:10)

Cheaters

Bij BNNVARA op NPO 3

Het huwelijk van Fola en Zack zit in zwaar weer en zij gaat tijdelijk ergens anders wonen. Ondertussen gaat Zack zijn vader van het vliegveld ophalen. Hij krijgt verschrikkelijk nieuws. Josh en Esther maken haast met hun trouwplannen en zijn bezig hun gezamenlijke vrijgezellenfeest te organiseren. Op het vrijgezellenfeest ontdekt Esther een geheim.

10
mei
2023
(18:30)

Freeks Jungle School

Bij BNNVARA op NPO 3

Ze zullen nooit opstijgen, maar hebben de coolste aanpassingen om rennend over de savanne te overleven: struisvogels. Freek demonstreert met een paar veren waarom struisvogels niet kunnen vliegen, maar vertelt dat hun vleugels toch heel belangrijk zijn. Struisvogels zijn taaie vogels, die, zeker als het op hun kleintjes aankomt, voor niets en niemand terugdeinzen. Freek laat een struisvogelpoot zien en legt uit hoe goed gewapend ze zijn.

11
mei
2023
(18:30)

Freeks Jungle School

Bij BNNVARA op NPO 3

Ze zijn slechts ver aan honden verwant: Afrikaanse wilde honden. Freek legt uit waarom zij extreem goede jagers zijn. Hij vertelt over de eerste keer dat hij Afrikaanse wilde honden zag en hoe ongelofelijk hecht deze dieren zijn. Afrikaanse wilde honden zijn een van de meest gevreesde jagers van de savanne, maar voor hun familie gaan ze door het vuur.

11
mei
2023
(20:30)

Zembla - Helden in de bijstand

De zorgmedewerkers die tijdens de coronacrisis in de frontlinie stonden, waren onze helden. Er waren nog geen vaccins en er was een tekort aan beschermende kleding. Duizenden van hen kregen corona en kampen nog steeds met de gevolgen. Zo ernstig dat ze niet meer kunnen werken. Werknemers die in Nederland twee jaar ziek zijn, komen in aanmerking voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering, de WIA-uitkering. ‘Onze helden’ vertellen in Zembla hoe hard de WIA voor hen is. Al jaren uiten de Verenigde Naties forse kritiek over deze uitkering. Wat is er met deze kritiek gedaan? Zembla onderzoekt het Nederlandse arbeidsongeschiktheidsstelsel.

12
mei
2023
(18:30)

Freeks Jungle School

Bij BNNVARA op NPO 3

Chimpansees zijn oersterke bazen en, net als wij, groepsdieren. Freek vertelt waarom veel andere bosdieren vluchten, wanneer onze naaste verwanten op boomstronken beginnen te trommelen. Hij laat een paar belangrijke verschillen zien tussen de schedel van een mens en een chimpansee en legt uit dat je een geheugenspelletje tegen deze mensapen echt niet zomaar wint.

12
mei
2023
(20:30)

2 voor 12

Bij BNNVARA op NPO 2

Kennisquiz onder leiding van Astrid Joosten waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.

12
mei
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

13
mei
2023
(09:00)

Kinderen voor Kinderen

Bij BNNVARA op NPO 3

Roos Steenbergen en Jasmien Bosveld zijn te gast. Deze actrices kennen we natuurlijk van Brugklas waar ze Tirza en Meike spelen. Speciaal voor Kinderen voor Kinderen zingen ze het nummer Avond4daagse in de karaoke booth. Roos is ook zangeres en heeft speciaal voor deze show een klassieker van Kinderen voor Kinderen vertaald in het Engels. En kunnen ze de kinderen verslaan in de standbeelden-challenge?

13
mei
2023
(18:45)

Steken en Prikken: Op Vakantie

Bij BNNVARA op NPO 3

Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? In deze aflevering laat Emma of Jurre zich prikken door de zee-egel. Dit schattige bolletje is ontzettend Frans maar ook ontzettend pijnlijk. De stekels van een zee-egel zijn namelijk pijnlijker dan die van een gewone egel. Maar wie wordt er gekozen om dit te voelen?

13
mei
2023
(20:35)

Ondersteboven van de Amerika's

Bij BNNVARA op NPO 2

Kan de moderne westerse mens iets leren van de oude culturen in Noord- en Zuid-Amerika die bijna verdreven werden, maar nog altijd springlevend zijn? Met die vraag in het achterhoofd reist Waldemar Torenstra langs belangrijke plekken waar ongeveer 400 jaar geleden de eerste Nederlanders aankwamen. Dit brengt hem langs de Seneca, de Onondaga en de Mohawk volken, hij spreekt met belangrijke inheemse leiders en horen over de grootsheid van de culturen die hier tot een paar honderd jaar geleden heersten.

14
mei
2023
(18:20)

Teenage Boss

Bij BNNVARA op NPO ZAPP

De ouders van Rieuwerd (13) doneren elke maand 10% van hun inkomsten aan de kerk. De Teenage Boss besluit het deze maand anders te doen. Eerst zijn bucketlist afwerken en dan kijken of er iets overblijft onderaan de streep. Hij mag deze beslissing zelf gaan uitleggen aan de voorganger in de kerk. Ondanks dit spannende gesprek houdt Rieuwerd voet bij stuk en trekt hij zijn eigen plan: (bijna) élke dag pizza, veel chips en toetjes, onbeperkt pannenkoeken eten, limited edition Lego en als kers op de taart skydiven! Houdt Rieuwerd na al deze uitspattingen geld over om net als zijn ouders geld aan de kerk te geven?

14
mei
2023
(19:40)

3 op Reis - Special: Rewilding Portugal

Bij BNNVARA op NPO 3

Wilde paarden die bosbranden helpen voorkomen, honden die schapen beschermen tegen wolven en wolven die ervoor zorgen dat gieren weer terugkeren waar ze horen: allemaal voorbeelden van rewilding. Dzifa bezoekt in Portugal een aantal van deze projecten die de natuur een handje helpen om de circle of life te herstellen.

14
mei
2023
(20:25)

Het Beloofde Land

Bij BNNVARA op NPO 2

Inmiddels bestaat Israël 75 jaar. Voor veel Joden is Israël Het Beloofde Land. Een baken van hoop, een rots in de branding. Maar voor anderen vooral een steen des aanstoots. Voor de Arabieren betekende de afkondiging van Israël het verlies van eigen land. Voor hen is Israël helemaal geen teken van hoop, maar een regelrechte ramp. In deze serie komen Nederlandse Joden aan het woord. Over zichzelf, het Jodendom, Joodse humor, over de holocaust, en vooral ook over hun betrokkenheid, hun liefde, hun afkeer en hun zorgen over dat kleine land in het Midden-Oosten, dat dit jaar 75 jaar bestaat.

14
mei
2023
(21:25)

Even tot hier

Bij BNNVARA op NPO 1

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met natuurlijk ook dit seizoen de muzikale gast, het liedje van één minuut, de scherpe grappen en rake observaties. Riemen vast om op razend tempo al het nieuws de revue te laten passeren.

16
mei
2023
(21:05)

Niet klein te krijgen

Bij BNNVARA op NPO 1

Een spannende dag voor Tibbe (15). De amputatie van zijn onderbeen is gepland. Hij kan niet wachten om te starten met revalideren, zodat hij zo snel mogelijk weer kan lopen met een prothese. Emelie (11) heeft nog één grote droom: haar zelfgeschreven liedje opnemen in een echte studio. Luuk (15) viert zijn verjaardag. Na maanden van intensieve behandelingen vieren ze niet alleen zijn nieuwe levensjaar, maar ook het feit dat de kanker weg is. Quinten (11) begint aan minder intensieve behandelingen. Hierdoor heeft hij meer energie om er met zijn zussen op uit te trekken. Met Paul praten ze over hun band, die de afgelopen tijd closer is geworden.

16
mei
2023
(23:10)

Cheaters

Bij BNNVARA op NPO 3

Josh probeert zijn relatie met Esther te redden en vraagt zijn zus Nina om advies. Hij beseft dat hij niet kan blijven liegen en besluit Fola te vertellen wat hij echt voor haar voelt. Het loopt uit de hand op het feest en Josh en Fola riskeren hun relaties voor elkaar. Dan komt Josh erachter dat Fola misschien niet helemaal eerlijk is geweest over haar relatie met Zack.

19
mei
2023
(20:30)

2 voor 12

Bij BNNVARA op NPO 2

Kennisquiz onder leiding van Astrid Joosten waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.

19
mei
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.

20
mei
2023
(18:45)

Steken en Prikken: Op Vakantie

Bij BNNVARA op NPO 3

Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? In deze aflevering laat Emma of Jurre zich bijten door de grootste kever van Europa: het vliegend hert. Deze kever kan zelfs door boombast heen knabbelen, dus een klein stukje huid moet niet moeilijk zijn.

20
mei
2023
(20:35)

Ondersteboven van de Amerika's

Bij BNNVARA op NPO 2

Waldemar bezoekt de prairievolken van het Midden-Westen; de Lakota, Dakota, Crow en Cheyenne. Wij kennen deze volken uit de strips en verhalen: de indianen met wigwams, verentooien en paarden die vochten met het Amerikaanse leger voor hun land en vrijheid. Deze inheemse volken van Noord-Amerika strijden al sinds de komst van de Europeanen voor behoud van hun grondgebied en levenswijze, vaak met de dood tot gevolg. Waldemar en het team bezoeken de gedenkplaats van de laatste grote veldslag: de Battle of Little Bighorn. Ook wordt duidelijk dat vandaag de dag hun bestaan nog stééds onderdrukt wordt. 
 

20
mei
2023
(21:40)

Even tot hier

Bij BNNVARA op NPO 1

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met natuurlijk ook dit seizoen de muzikale gast, het liedje van één minuut, de scherpe grappen en rake observaties. Riemen vast om op razend tempo al het nieuws de revue te laten passeren.

21
mei
2023
(18:20)

Teenage Boss

Bij BNNVARA op NPO ZAPP

Familiemens Felicity (13) droomt al tijden van sneakers die €500 kosten. Dat vinden haar ouders voor een meisje van dertien bizar veel voor geld een paar schoenen! Ondanks hun mening krijgt Felicity de schoenen niet uit haar hoofd en wil alles op alles zetten om ze in huis te halen. Dat wordt best een lastige opgave met alle luxe familiediners en slaapfeestjes die gepland staan. Het boodschappengeld gaat er in rap tempo doorheen, dus moet Felicity flink gaan schrappen in haar begroting. Gaat zij met alle verantwoordelijkheden die ze heeft toch haar ultieme droompatta’s in huis halen?

21
mei
2023
(18:30)

Terug in het Wild

Bij BNNVARA op NPO 2

Door klimaatverandering en door toedoen van de mens dreigen steeds meer plant- en diersoorten in Europa uit te sterven. Mensen uit verschillende Europese landen laten zien dat het toch mogelijk is het tij te keren, want ook dieren die het meest bedreigd worden, kunnen terugkomen van weggeweest. Zo probeert men in Schotland de met uitsterven bedreigde wilde kat te redden en terug te brengen naar de Hooglanden. En in Zweden is de eland een nationale bekendheid geworden, dankzij een online programma van de Zweedse publieke omroep, waarin via webcams de trek van de elanden 24/7 gevolgd wordt. Presentatie: Menno Bentveld.

21
mei
2023
(19:40)

3 op Reis - Special: Interrailen

Bij BNNVARA op NPO 3

Interrailen is al ruim vijftig jaar een begrip onder reizigers in Europa. Met één treinkaartje kun je door 33 Europese landen reizen. Sahil zoekt uit hoe aantrekkelijk interrailen anno 2023 is en pakt de trein in oostelijke richting naar München, Ljubljana en Zagreb.

21
mei
2023
(20:25)

Het Beloofde Land

Bij BNNVARA op NPO 2

Inmiddels bestaat Israël 75 jaar. Voor veel Joden is Israël Het Beloofde Land. Een baken van hoop, een rots in de branding. Maar voor anderen vooral een steen des aanstoots. Voor de Arabieren betekende de afkondiging van Israël het verlies van eigen land. Voor hen is Israël helemaal geen teken van hoop, maar een regelrechte ramp. In deze serie komen Nederlandse Joden aan het woord. Over zichzelf, het Jodendom, Joodse humor, over de holocaust, en vooral ook over hun betrokkenheid, hun liefde, hun afkeer en hun zorgen over dat kleine land in het Midden-Oosten, dat dit jaar 75 jaar bestaat.

 

23
mei
2023
(21:05)

Niet Klein Te Krijgen

Bij BNNVARA op NPO 1

Nu de behandelingen voor Luuk (15) erop zitten, gaat hij weer regelmatiger naar school. Paul brengt een bezoek aan Luuk op zijn middelbare school. Myrthe (13) is een paar weken geleden overleden. Paul zoekt haar ouders en broers op en samen halen ze herinneringen op en maken ze Myrthe haar lievelingseten.
Tibbe (15) probeert het leven weer op te pakken na zijn amputatie en wordt steeds behendiger met zijn onderbeenprothese. Paul gaat mee met Quinten (11) als hij weer voor het eerst sinds een jaar naar de kapper gaat. De familie van Emelie (11) gaat met elkaar graffiti kunstwerken maken ter ere van hun dochter en zusje.
 

24
mei
2023
(20:30)

Boerderij van Dorst

Bij BNNVARA op NPO 3

Raven van Dorst trekt zich terug op het platteland om een langgekoesterde droom na te jagen: zelfvoorzienend landbouwen. Om zo eigen voedsel te verbouwen en wat bewuster met de aarde om te gaan. Elke week ontvangt Raven twee collega's om mee te helpen op de boerderij. Terwijl zij de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf. Theo Maassen en Arnon Grunberg komen helpen op de boerderij. Ze maken de akker klaar en bouwen een groter dierenverblijf, waarin naast de geiten en kippen ook eenden Gi, Go en Lo in komen wonen.

25
mei
2023
(22:20)

2Doc: Klaas de Jonge, De Prijs van Vrijheid

Bij BNNVARA op NPO 2

De Nederlandse antiapartheidsactivist Klaas de Jonge wordt in 1985 in Zuid-Afrika gearresteerd op verdenking van wapensmokkel en terrorisme waarbij doden zijn gevallen. De Jonge weet te ontsnappen door de Nederlandse ambassade in Pretoria in te vluchten, waar hij ruim twee jaar vast zit. Ruim dertig jaar later blikt hij terug op zijn tijd in gevangenschap. In de ambassadekamer van weleer ontmoet hij mensen wiens levens een andere wending kregen door de gewapende strijd waarmee hij verbonden was. Zij stellen hem de hamvraag: heiligt het doel de middelen?

26
mei
2023
(20:30)

Anoniem

Bij BNNVARA op NPO 1

Het leven van geschiedenisdocent Jurre Jansen bevindt zich in een sleur. Zijn echtgenote en officier van justitie Sarah (Saar) slaapt meer op kantoor dan thuis en zijn puberkinderen negeren hem. Als Jurre op hun vaste vrijdag-frietavond een meisje uit een penibele situatie redt, besluit hij dit thuis te verzwijgen. Zijn heldendaad blijkt echter meer in gang te zetten dan hij ooit kon vermoeden.

26
mei
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Bij BNNVARA op NPO 2

Na een sombere coronaperiode heeft Guus Meeuwis 'Uit Het Hoofd' uitgebracht. Het is een plaat met nummers over vriendschap, liefde en 'het moment pakken'. Guus vertelt onder andere over waar zijn inspiratie vandaan komt. Ook deelt hij hoe zijn vrouw Manon hem heeft geleerd om over zijn gevoelens te praten.

26
mei
2023
(22:20)

Roofkunst

Bij BNNVARA op NPO 2

De diamant van Banjarmasin behoorde ooit tot de sultan van Banjarmasin. Nadat de sultan kwam te overlijden in 1859 werd de stad met geweld overgenomen door Nederlandse troepen en werd de diamant als roofbuit meegenomen naar Nederland. De diamant belandde uiteindelijk in het depot van het Rijksmuseum en is sinds een paar jaar onderdeel van de vaste collectie. Erik Dijkstra spreekt onder andere Hilmar Farid, directeur van het ministerie van cultuur in Indonesië. Ook spreekt hij met verschillende afstammelingen van het sultanaat van Banjarmasin. Als de diamant terugkeert naar Indonesië, van wie zou deze dan zijn en waar zou die naartoe gaan?

27
mei
2023
(19:00)

Steken en Prikken: Op Vakantie

Bij BNNVARA op NPO Zapp

Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? In deze aflevering laat Emma of Jurre zich niet steken, maar bijten door een bekende steekvlieg: de regendaas. Dit agressieve dier wil heel graag bloed drinken en kan je om die reden wel een kilometer lang achtervolgen.

27
mei
2023
(19:15)

Vroege Vogels

Bij BNNVARA op NPO 2

Eén van de nieuwste bewoners van het Dinkelland is de rode wouw. Gewapend met verrekijker speurt het team van Vroege Vogels langs de hemel naar deze zeldzame, grote roofvogel. Menno is in Twente waar de oeroude Dinkel door een uitgestrekt landschap meandert. Wie geluk heeft kan langs de oevers de broedende ijsvogel en grote gele kwikstaart tegenkomen. In de natte bossen floreren slanke sleutelbloemen, bloeiende bosgeelsterren en bosanemonen. Ook de beek zelf zit vol leven: van beekschaatsenrijders tot vlokreeften.

27
mei
2023
(20:35)

Ondersteboven van de Amerika's

Bij BNNVARA op NPO 2

Waldemar bezoekt de historische steden van de inheemse volken langs de Mississippi. Dankzij de jarenlange culturele onderdrukking en het wegstoppen in reservaten zijn deze steden en hun grootse architectuur bij ons veelal onbekend. Ook praat hij met vertegenwoordigers van inheemse volken en ontdekt hij hoe onze beeldvorming vol zit met stereotypen. Payute kunstenaar Gregg Deal probeert deze met zijn kunst te weerleggen. Ook een jonge bokster in het Navaho gebied strijdt voor een andere toekomst. Het wordt duidelijk dat de traditionele visie van de Noord-Amerikaanse inheemse bevolking heel anders is dan the American Dream.

28
mei
2023
(18:20)

Teenage Boss

Bij BNNVARA op NPO ZAPP

Als acteur staat Mees (10) normaal op een echte filmset, maar Teenage Boss is geen filmset, maar het echte leven! Hij neemt zijn verantwoordelijke taken behoorlijk serieus en zoals een boss betaamt houdt hij al zijn uitgaven keurig bij in een Excel-bestand. Maar Mees blijkt een behoorlijk gat in zijn hand te hebben en spend superveel geld aan de vele uitstapjes met zijn familie. Gaat al dit spenden ten koste van zijn einddoel: een elektrische fiets?

28
mei
2023
(18:30)

Terug in het Wild

Bij BNNVARA op NPO 2

Door klimaatverandering en door toedoen van de mens dreigen steeds meer plant- en diersoorten in Europa uit te sterven. Mensen uit verschillende Europese landen laten zien dat het toch mogelijk is het tij te keren, want ook dieren die het meest bedreigd worden, kunnen terugkomen van weggeweest. Zo laat in Roemenië de bruine beer zich weer zien, in Italië de wolf en werkt een boer in Nederland op een traditionele manier om de grutto te beschermen. Presentatie: Menno Bentveld.

28
mei
2023
(18:45)

Snap Shot

Bij BNNVARA op NPO Zapp

Cringe; we zijn er als de dood voor, maar we zijn het allemaal weleens. Gijs vraagt zich af waarom we cringe als een belediging zien en of het niet cool kan zijn. Samen met Jan Dirk gaat hij langs bij fotograaf Rosalie van der Does, die van echte cringe momenten de mooiste fotoseries maakt. Samen verheffen ze cringe tot kunst. Ondertussen gaat Jan Dirk ook langs bij TikTok cringe-koningen Jezus Cinco en Apson Mussa, die elk op hun eigen manier laten zien dat cringe helemaal niet cringe hoeft te zijn. 

28
mei
2023
(19:40)

3 op Reis

Bij BNNVARA op NPO 3

Chris bezoekt tijdens zijn reis door IJsland een fabriek waar nieuwe technieken worden ontwikkeld om CO2 te laten verdwijnen. En Dzifa ziet in Bolivia hoe ontbossing plaatsmaakt voor boslandbouw.

29
mei
2023
(22:10)

Een Amerikaanse Nachtmerrie

Bij BNNVARA op NPO 2

Op 27 augustus 1983 treft de Nederlandse Jaitsen Singh in zijn huis in Californië een bloedbad aan. De lichamen van zijn vrouw Grace en stiefdochter Daphne worden later die nacht gevonden. Acht maanden na de moorden wordt Singh als hoofdverdachte opgepakt. Filmmaker Hans Pool is gefascineerd door het verhaal van Singh, die altijd heeft beweerd onschuldig te zijn. Midden jaren 80 zijn racistische vooroordelen de orde van de dag in Californië. Daarnaast heeft Singh te maken met een ambitieuze aanklager die er alles aan doet om deze moordzaak te winnen. Heeft Singh wel een eerlijk proces gekregen?

30
mei
2023
(21:00)

Liefde in de mix

Bij BNNVARA op NPO 3

Vier stellen met verschillende culturele achtergronden geven een inkijkje in hun dagelijkse leven. Waar het ene koppel hun ‘chosen family’ nastreeft, kiest een andere familie ervoor de Cubaanse (schoon)moeder tijdelijk in huis te nemen. Voor de twee andere stellen is het geluk te vinden in de wens voor nog een kindje of het vieren van een Hindoestaanse bruiloft. En waar het ene koppel recht op zijn doel af gaat, is het bij een ander duo juist het compromis wat de relatie verdiept. Waar botst het en waarin vinden ze elkaar?

31
mei
2023
(20:30)

Boerderij van Dorst

Bij BNNVARA op NPO 3

Raven van Dorst trekt zich terug op het platteland om een langgekoesterde droom na te jagen: zelfvoorzienend landbouwen. Om zo eigen voedsel te verbouwen en wat bewuster met de aarde om te gaan. Elke week ontvangt Raven twee collega's om mee te helpen op de boerderij. Terwijl zij de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf. Janny van der Heijden en Sor (Rosario Mussendijk) komen helpen op de boerderij. Ze helpen Raven met het zaaien en planten van nieuwe groenten.

1
juni
2023
(20:30)

Anoniem

Bij BNNVARA op NPO 1

Na een bedreiging door Stef Cabo heeft Saar de nacht op kantoor doorgebracht. Samen met haar collega Eva zoekt ze Stefs broer Chris op in de gevangenis. Jurre realiseert zich hoe groot de drugshandel op zijn school is. Hij bezoekt Mia in het ziekenhuis en zoekt naar een oplossing om haar drugsschuld in te lossen, maar hij blijkt niet de enige met dit idee.

1
juni
2023
(20:30)

2Doc: M'n Beessie en ik

Bij BNNVARA op NPO 2

Kan een varken, een naaktkat, een dansende hond, een spirituele slak of een Insta-kat de gaten van het menselijke bestaan vullen? Johan Kramer verkent de betekenis van liefde tussen mens en dier. Maak kennis met huisvarken Frans, die overal mee naar toe gaat, een kapper met een huis vol naaktkatten, een kampioen dog-dancing, een spirituele naaktslak en een wereldberoemde Instagram-kat. De baasjes en hun dier worden verbonden door grenzeloze liefde, maar vullen ook de schijnbare leegte op. Een scheiding, een baby op komst, de dood, de zoektocht naar een partner of de zin van het leven; de baasjes vinden in hun beestjes een luisterend oor.
 

2
juni
2023
(20:30)

2 voor 12

Bij BNNVARA op NPO 2

Kennisquiz onder leiding van Astrid Joosten waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.

2
juni
2023
(21:05)

De Geknipte Gast

Jetty Mathurin kwam op haar twintigste vanuit Suriname naar Nederland. Ze werd uiteindelijk de eerste zwarte vrouwelijke cabaretier die grote podia veroverde. Jetty vertelt dat haar weg naar vrijheid en het vertellen van haar verhaal haar wel wat heeft gekost.

2
juni
2023
(22:20)

Roofkunst

Bij BNNVARA op NPO 2

In 1519 bereikte een leger van Spaanse veroveraars onder leiding van Hermán Cortés de oevers van Mexico. Cortés werd hartelijk verwelkomd door de Azteekse heerser Moctezuma II, die hem een verenkroon cadeau gaf. Een historische gebeurtenis die uiteindelijk uitmondde in de bloederige kolonisatie van het Zuid-Amerikaanse continent. Vijfhonderd jaar later kan het object aanschouwd worden in het museum van Volkenkunde in Wenen. Erik Dijkstra onderzoekt hoe het daar terecht is gekomen. Wat vinden de presidenten van Oostenrijk en Wenen van deze kwestie? Hoe kijken onderzoekers aan tegen mogelijk vervoer van de breekbare en waardevolle verenkroon?

3
juni
2023
(19:00)

Steken en Prikken: Op Vakantie

Bij BNNVARA op NPO Zapp

Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? In deze aflevering laat Emma of Jurre zich in Frankrijk niet steken of prikken, maar kussen door de geelbuikvuurpad. Hij heet zo omdat hij met zijn gele kleur laat zien dat hij giftig is. En wat kun je beter doen dan kussen met een pad?!

3
juni
2023
(19:10)

Vroege Vogels

Bij BNNVARA op NPO 2

Gracieus stappen de kraanvogels door het landschap, het team van Vroege Vogels is in het Fochteloërveen. Een bijzonder natuurgebied waar deze statige vogels broeden, en rust vinden. Het is een van de weinige plekken in Nederland waar nog levend hoogveen voorkomt. Gewapend met waadpak ploetert Menno Bentveld door het bijna onbegaanbare gebied, op zoek naar de veenmossen die deze plek uniek maken. Verder laten wilde zwanen zich zien, en struikelen we bijna over de adders.

3
juni
2023
(20:35)

Ondersteboven van de Amerika's

Bij BNNVARA op NPO 2

Onderweg naar Zuid-Amerika komt Waldemar in Arizona langs het gebied van de Tohono O’odham, een woestijnvolk wiens land bruut in tweeën werd gedeeld door een landsgrens en muur, met alle gevolgen van dien. Eenmaal aangekomen in Mexico merkt Waldemar verschillen op: de hedendaagse Mexicaanse identiteit lijkt een fluïde mix van inheemse én koloniale gebruiken. Destijds trouwde de Spaanse Hernan Cortes met de tot slaaf gemaakte Azteekse vrouw La Malinche. Samen kregen ze een zoon. Deze menging komt ook terug in tradities en gebruiken, zo vieren Mexicanen bijvoorbeeld het Azteekse Dia de los Muertos op een katholieke feestdag.
 

4
juni
2023
(18:45)

Snap Shot

Bij BNNVARA op NPO Zapp

Waarom gaan mensen zich zo anders gedragen als ze op de foto gaan? En hoe poseert een supermodel? Jan Dirk onderzoekt hoe poseren precies werkt. Nico doet daar een schepje bovenop en wil graag weten hoe je het beste kan poseren met een voorwerp. Daarvoor moeten ze natuurlijk bij fotograaf Jaap Scheeren zijn. Die maakt foto’s van mensen met de meest uiteenlopende dingen en hij heeft een atelier vol gekke spullen. Jan Dirk gaat langs bij topmodel Dinyah Salem (13) die hem professioneel leert poseren, en bij fotograaf Tengbeh Kamara, die laat zien wat het verschil is tussen poseren en een portret van iemand maken.

5
juni
2023
(22:20)

Een Amerikaanse Nachtmerrie

Bij BNNVARA op NPO 2

De kroongetuige in de zaak van Singh is de beruchte crimineel Raymond Copas. Copas beweert dat Singh hem had ingehuurd om de moorden uit te voeren, maar dat Singh er uiteindelijk niet mee door wilde gaan. Singh wordt veroordeeld en krijgt 56 jaar gevangenisstraf. De zoon van Singh huurt een topadvocaat in voor het hoger beroep. Deze advocaat bewijst dat aanklager Dennis Stout de getuigenis van Copas heeft verkregen in ruil voor strafvermindering, zonder dat de jury hiervan wist. Nederlandse advocaat Rachel Imamkhan huurt een privédetective in en samen met Hans sporen ze Stout op. Lukt het om Singh perspectief te bieden op zijn vrijheid?

6
juni
2023
(21:00)

Liefde in de mix

Bij BNNVARA op NPO 3

Vier stellen met verschillende culturele achtergronden geven een inkijkje in hun dagelijkse leven. Waar het ene koppel hun ‘chosen family’ nastreeft, kiest een andere familie ervoor de Cubaanse (schoon)moeder tijdelijk in huis te nemen. Voor de twee andere stellen is het geluk te vinden in de wens voor nog een kindje of het vieren van een Hindoestaanse bruiloft. En waar het ene koppel recht op zijn doel af gaat, is het bij een ander duo juist het compromis wat de relatie verdiept. Waar botst het en waarin vinden ze elkaar?

7
juni
2023
(20:30)

Boerderij van Dorst

Bij BNNVARA op NPO 3

Raven van Dorst trekt zich terug op het platteland om een langgekoesterde droom na te jagen: zelfvoorzienend landbouwen. Om zo eigen voedsel te verbouwen en wat bewuster met de aarde om te gaan. Elke week ontvangt Raven twee collega's om mee te helpen op de boerderij. Terwijl zij de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf. Geraldine Kemper en Hanna van Vliet komen helpen op de boerderij. Ze helpen Raven bij het bouwen van een hooimijt.

9
juni
2023
(20:30)

Anoniem

Bij BNNVARA op NPO 1

Jurre weet veel meer van zijn kinderen dan zij prijsgeven en hij maakt zich zorgen. Hij vraagt aan zijn goede vriend Moek om hem vechttechnieken te leren en begint samen met een enthousiaste Boet aan zelfverdediging in de garage. Saar ontvangt van een anonieme afzender een USB-stick met een aanbod wat het Cabo-proces mogelijk kan bepalen. Toms gevoelens nemen de overhand, met grote gevolgen voor zijn carrière. In opdracht van Jack gaat een zenuwachtige Ella voor het eerst de straat op. Jurre probeert zijn gezin anoniem te beschermen, maar in hoeverre is dit realistisch?

9
juni
2023
(22:20)

Roofkunst

Bij BNNVARA op NPO 2

In 1860 vernietigden Franse en Engelse troepen het Zomerpaleis in Beijing. Vele objecten die tijdens de verwoesting van het paleis werden meegenomen maken deel uit van private kunstcollecties of zijn beland in diverse musea in Europa en Amerika. The Zodiac Heads zijn symbool komen te staan voor de verwoesting en ondergang van het Zomerpaleis, wat men in China ‘de eeuw van de vernedering’ noemt. Hoewel een aantal van de hoofden gevonden of teruggekocht zijn, is een deel nog steeds spoorloos verdwenen. Gaat het de Chinese overheid lukken alle twaalf hoofden weer bij elkaar te brengen, en hoe ver zijn ze bereid hiervoor te gaan?

10
juni
2023
(18:45)

Steken en Prikken: Op Vakantie

Bij BNNVARA op NPO 3

Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? In deze aflevering laat Emma of Jurre zich in Frankrijk niet steken of prikken, maar bijten door niets minder dan een slang. De angst is groot, maar is de gladde slang ook gevaarlijk?

10
juni
2023
(19:15)

Vroege Vogels

Bij BNNVARA op NPO 2

De hellingbossen van Zuid-Limburg zijn misschien wel op hun mooist in het voorjaar. In de bossen schuilen wilde katten, vuursalamanders en gele anemonen. Natuurfilmer Roel heeft een bijzondere ontmoeting met de uiterst zeldzame waterspreeuw. De nog kale bomen geven kans aan een deken van voorjaarsbloeiers en de bronnen en beken bruisen van het leven. Het zijn de beken die de heuvels uit het Limburgs plateau hebben gesleten en het is de mens die met zijn hakhoutbeheer de hellingbossen vorm heeft gegeven.

10
juni
2023
(20:35)

Ondersteboven van de Amerika's

Bij BNNVARA op NPO 2

Waldemar leert hoe de hippies in de jaren ’60 voor het eerst kennis maakten met de heilige paddenstoelen via de Mazateekse sjamaan Maria Sabina. Hij leert hoe belangrijk de verbinding van de mens met alle facetten van het leven is, en hoe deze ‘Cosmo visie’ het leven van de inheemse wereld beheerst. We spreken vaak van Azteken, maar eigenlijk zijn het verschillende Mechica volken, waarvan sommige nog altijd hun eigen identiteit hebben. De relatie die de oude Mexicaanse volken met de dood hadden is ook in het moderne Mexico nog voelbaar. Maar ook in rituelen als die van de Mazateken is de ‘andere wereld’ altijd dichtbij.
 

11
juni
2023
(18:45)

Snap Shot

Bij BNNVARA op NPO Zapp

Niets is zo moeilijk te fotograferen als bewegende dingen, heeft Jan Dirk altijd geleerd. Maar actiefotografie is juist magisch. Het legt iets vast dat je met het blote oog misschien helemaal niet zag. Jan Dirk staat daarom stil bij alles dat beweegt, van dieren tot voetballers. D’leh wil als zijn voetbalheld Neymar op de foto, maar hoe vang je zo’n moment? Voetbalfotograaf Bastiaan Heus leert hem de fijne kneepjes van het vak terwijl Jan Dirk doorsjeest naar skatefotograaf Richard Hu die altijd precies op tijd klikt. En fotograaf Isabella Rozendaal weet van razende honden statische topmodellen te maken.

11
juni
2023
(20:30)

WOLF

Bij BNNVARA op NPO 1

De wolf was de laatste eeuwen bijna volledig uitgestorven in Europa. Kleine populaties overleefden in de grote bossen van Oost-Polen. In de afgelopen decennia kreeg de wolf wettelijke bescherming en maakte hij een opmerkelijke comeback. Het dier vond zijn weg van Polen naar een van de meest dichtbevolkte landen van het continent: Nederland. Voor de film heeft regisseur Cees van Kempen meer dan duizend dagen doorgebracht in de bossen om het leven van de wolf minutieus vast te leggen. Welke route heeft het dier afgelegd? Hoe kwam de eerste wolvenroedel in Nederland tot stand? En wat is zijn invloed op de biodiversiteit?

12
juni
2023
(22:20)

Een Amerikaanse Nachtmerrie

Bij BNNVARA op NPO 2

Hans en advocaat Rachel gaan in gesprek met aanklager Dennis Stout. Hij was overtuigd van Singh’s schuld. Vooral toen uit het onderzoek naar voren kwam dat Singh een levensverzekering van meer dan 1 miljoen dollar zou opstrijken. Ook blijkt hij een minnares te hebben gehad. Omdat Singh’s eerste proces oneerlijk was verlopen krijgt hij in 2000 een nieuw proces. Singh’s beroep met een nieuwe jury en nieuwe aanklager ziet er sterk uit, maar plotseling, vlak voor het proces, neemt de zaak een onverwachte wending.

13
juni
2023
(21:00)

Liefde in de mix

Bij BNNVARA op NPO 3

Vier stellen met verschillende culturele achtergronden geven een inkijkje in hun dagelijkse leven. Waar het ene koppel hun ‘chosen family’ nastreeft, kiest een andere familie ervoor de Cubaanse (schoon)moeder tijdelijk in huis te nemen. Voor de twee andere stellen is het geluk te vinden in de wens voor nog een kindje of het vieren van een Hindoestaanse bruiloft. En waar het ene koppel recht op zijn doel af gaat, is het bij een ander duo juist het compromis wat de relatie verdiept. Waar botst het en waarin vinden ze elkaar?

15
juni
2023
(20:30)

Zembla - De PFAS-doofpot

Bij BNNVARA op NPO 2

Vrijwel de hele aarde is vervuild met giftige PFAS-chemicaliën. Deze ‘forever chemicals’ zijn onder andere verwerkt in cosmetica en pannen en worden in verband gebracht met kanker, nierbeschadiging en hartaandoeningen. PFAS zijn nauwelijks afbreekbaar in het milieu en zitten bij bijna iedereen in het bloed. In 2015 barst in de VS een gigantisch milieuschandaal los. Chemiebedrijf Dupont, een van de grootste verspreiders van de giftige stof, blijkt al decennialang te zwijgen over de gevolgen van PFAS voor mens en milieu. Zembla reconstrueert wat de industrie wist en wat ze met die kennis deden. En stuit daarbij op onthullende nieuwe informatie.

 

 

16
juni
2023
(20:30)

Anoniem

Bij BNNVARA op NPO 1

Als Ella niet weg kan blijven van de drugsbende, zit er voor Jurre niets anders op dan deze man voor man uit te schakelen. De anonieme held lijkt niet te stoppen, waardoor Stef de druk op Jack opvoert. Jack gaat over tot onomkeerbaar geweld om het Cabo-proces te vertragen. Saar voelt zich verantwoordelijk voor een drama en zoekt steun bij Tom. Mia wordt ontslagen uit het ziekenhuis. Saar vraagt zich ondertussen af waar haar gezin ’s avonds uithangt en dan met name haar man. Heeft hij een affaire?

16
juni
2023
(22:20)

Roofkunst

Bij BNNVARA op NPO 2

In 2018 startte president Macron tijdens een trip naar Afrika eindelijk de dialoog over roofkunst. Zijn eerste initiatief was om een collectie van 26 objecten terug te geven aan Benin. Musée du Quai Branly nam deel aan een onderzoek, dat resulteerde in het besluit om in 2022 de schatten te restitueren aan Benin. Maar één zeer geliefd voorwerp zit niet bij de teruggegeven voorwerpen. Gou, gesmeed door de smid van de koning, een prachtig en levensgroot ijzeren beeld van een god blijft in Parijs achter. Erik Dijkstra onderzoekt waarom dit specifieke object niet is teruggegeven. En waarom doet het museum zo geheimzinnig over dit goddelijke beeld?

17
juni
2023
(19:00)

Steken en Prikken: Op Vakantie

Bij BNNVARA op NPO Zapp

Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? In deze aflevering laat Emma of Jurre zich in Frankrijk steken door een Amerikaanse dwergmeerval. Maar durven ze eigenlijk wel? Of is er een plottwist?

17
juni
2023
(19:15)

Vroege Vogels

Bij BNNVARA op NPO 2

Dwars door Drenthe ligt de Hondsrug, een lange zandrug die is ontstaan tijdens de ijstijden. Nu wisselen bossen en oude zandverstuivingen elkaar hier af. In de naaldbossen barst het van de koepelnesten, waar kale bosmieren hun kroost grootbrengen. Deze mieren zijn voedsel voor de zwarte specht. We hebben geluk, want de schuwe vogel laat zich zien. Tussen de hunebedden warmen de zandhagedissen zich op in het zonnetje. En ook is er weer een kijkje in de nesten van Beleef de Lente.

17
juni
2023
(20:35)

Ondersteboven van de Amerika's

Bij BNNVARA op NPO 2

Waldemar komt in het gebied waar de oude werelden van Azteken en Maya’s elkaar kruisten. Hier leven nog altijd nakomelingen die destijds in opstand kwamen tegen de vrijhandelsverdragen met de VS. Hij spreekt hier met Nederlandse onderzoeker Ruud van Akkeren, die onderzoek doet naar de nakomelingen van deze Maya’s. Ook reist hij naar de bossen van Yucatan, waar Waldemar wordt meegenomen door archeoloog Roman, die met nieuwe technologie kan aantonen dat de Maya-wereld veel grootser blijkt te zijn dan we ooit hadden gedacht.
 

18
juni
2023
(18:45)

Snap Shot

Bij BNNVARA op NPO Zapp

Een zonsondergang, een regenboog. Waarom vinden we dat toch vaak zo mooi? Jan Dirk verkent schoonheid in beeld. Wat vinden we mooi om naar te kijken en hoe krijg je dat zelf ook zo mooi op de foto? En als je zelf een mooie foto wil maken, moet je onderwerp dan ook mooi zijn? Keylisha vraagt zich af hoe je zelf filters kan maken en gaat langs bij kleurentovenaar en fotograaf Sanja Marusiç, die haar laat zien dat de wereld net een kleurplaat is. Jan Dirk bezoekt fotograaf Hanane el Ouardani die alles weet van schoonheid in Marokko en hij gaat langs bij supercar fotograaf Noortje Blokland die wel raad weet met zijn lelijke oude autootje.

19
juni
2023
(22:20)

Een Amerikaanse Nachtmerrie

Bij BNNVARA op NPO 2

Fred, de broer van Grace, onthult hoe ongelukkig Grace was in het huwelijk met Singh. Het tweede proces begint en opnieuw wordt de beschuldigende getuigenis van verslaafde kroongetuige Copas uit het eerste proces ingezet. Omdat Singh ervoor kiest deze keer niet zelf te getuigen, lezen ze zijn fatale getuigenis voor uit het eerste proces. Het lijkt een verloren zaak voor Singh. Hans wil, na jaren onderzoek, Singh ontmoeten. Hij brengt twee uur met hem door in de gevangenis en stelt vragen over de moorden. Krijgt Hans meer inzicht in de gebeurtenissen tijdens dit gesprek met Singh?

20
juni
2023
(20:25)

Au Pairs

Bij BNNVARA op NPO 3

Jaimy, Anne, Sincha en Bram vertrekken voor drie maanden naar New York om aan de slag te gaan als au pair. Ze bereiden zich in Nederland voor op hun vertrek, maar dat valt nog niet mee. Sincha besluit bij een medium het verloop van haar reis te laten voorspellen, maar dit belooft niet veel goeds. Jaimy haar vlucht wordt op het laatste moment uitgesteld waardoor ze er alleen voor staat. Na een lange reis maken Bram en Sincha kennis met hun gastgezinnen, maar helaas voor Bram blijkt zijn verblijf in New York niet zo glamoureus als gehoopt.

20
juni
2023
(21:00)

Liefde in de mix

Bij BNNVARA op NPO 3

Vier stellen met verschillende culturele achtergronden geven een inkijkje in hun dagelijkse leven. Waar het ene koppel hun ‘chosen family’ nastreeft, kiest een andere familie ervoor de Cubaanse (schoon)moeder tijdelijk in huis te nemen. Voor de twee andere stellen is het geluk te vinden in de wens voor nog een kindje of het vieren van een Hindoestaanse bruiloft. En waar het ene koppel recht op zijn doel af gaat, is het bij een ander duo juist het compromis wat de relatie verdiept. Waar botst het en waarin vinden ze elkaar?

21
juni
2023
(20:30)

Boerderij van Dorst

Bij BNNVARA op NPO 3

Raven van Dorst trekt zich terug op het platteland om een langgekoesterde droom na te jagen: zelfvoorzienend landbouwen. Om zo eigen voedsel te verbouwen en wat bewuster met de aarde om te gaan. Elke week ontvangt Raven twee collega's om mee te helpen op de boerderij. Terwijl zij de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf. Bram Krikke en S10 komen helpen op de boerderij. Ze hebben struiken en onkruid weggehaald om ruimte te maken voor een hottub. S10 heeft een vlindertuin gemaakt en Bram heeft een nieuwe vogelverschrikker in elkaar proberen te zetten nadat die van Maarten van Rossem het had begeven.

23
juni
2023
(20:30)

Anoniem

Bij BNNVARA op NPO 1

Jurre gaat op een hockeyclub anoniem de confrontatie aan met de voortvluchtige Jack, waardoor Stef zijn plezierige avond abrupt wordt onderbroken. Terwijl Boet steeds meer voor zichzelf durft op te komen houdt hij ook zijn vader nauwlettend in de gaten. Ella gebruikt voor het eerst drugs en ontdekt een nieuwe kant van zichzelf. Stef neemt de dagelijkse leiding over de drugsdealers en lokt Jurre in een gevaarlijke val. Saar wordt verrast door een mogelijk nieuwe kroongetuige, maar waarom staat deze erop alleen met haar te spreken? En wat heeft Ella hiermee te maken?

24
juni
2023
(00:00)

Steken en Prikken: Op Vakantie - compilatie

Bij BNNVARA op NPO Zapp

Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? Emma Wortelboer en Jurre Geluk zijn in Frankrijk om dit uit te zoeken. In deze aflevering komen alle steken, prikken en beten van de Franse diertjes nog één keer voorbij.

24
juni
2023
(20:35)

Ondersteboven van de Amerika's

Bij BNNVARA op NPO 2

Waldemar duikt in de wereld van de Inca’s, misschien wel het grootste rijk dat ooit bestaan heeft. Hij maakt kennis met hun vergevorderde organisatiegraad, bouwkunde en hun wetenschap. Expert Dhavid Prem leert hem dat ze een soort rekenmachine hadden uitgevonden waarmee je makkelijk enorme berekeningen kon maken: het Yapana bord. Een andere bron van kennis die ze bezaten was die van geneeskrachtige planten. Waldemar ondergaat in de bossen van de Amazone medicinale rituelen die hem dichter dan ooit brengen bij het begrip over de inheemse wereld. 
 

24
juni
2023
(20:35)

Enemy of the People

Bij BNNVARA op NPO 3

Journaliste Katja schrijft een kritisch artikel over lokale voetbalheld Samuli Tolonen, waarmee ze zich de woede van zijn fans op de hals haalt. Zelfs de burgemeester neemt het voor Tolonen op.

24
juni
2023
(21:10)

Enemy of the People

Bij BNNVARA op NPO 3

Iedereen is geschokt door de dood van Tolonen. Al snel doen allerlei geruchten de ronde dat Katja zijn dood op haar geweten heeft. Ze vraagt of ze naar Spanje mag om onderzoek te doen naar de toedracht van zijn overlijden. Met de hulp van de Spaanse politie doet ze een onrustbarende ontdekking.

25
juni
2023
(18:45)

Snap Shot

Bij BNNVARA op NPO Zapp

Geloof jij alles wat je op een foto ziet? Of laat beeld vooral zien wat de maker wil? Jan Dirk duikt in de trukendoos die fotografie is en leert dat je als fotograaf de wereld letterlijk en figuurlijk kan veranderen. Zo ziet Cateleya bijvoorbeeld veel te weinig mooie foto’s van zwart haar, zoals zijzelf heeft. Fotograaf Coco Olakunle laat haar zien dat je als fotograaf de macht hebt daar iets aan te doen. Jan Dirk reist af naar Antarctica Tilburg waar fotograaf Sander van der Bij het hele universum weet te vangen. En hij ontbijt bij videomaker Stuntkabouter, die online van het echte leven ware kunst maakt.

26
juni
2023
(21:20)

Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje

Bij BNNVARA op NPO 3

De aftrap van het WK in Qatar. De spanning neemt toe en de Marokkaanse fans leven tussen hoop en vrees. Voor velen van hen is voetbal meer dan alleen een spelletje. Het verbindt mensen. De achtbaan begint met de groepsfase-wedstrijden, zonder te weten dat dit zou uitmonden in een heroïsche overwinning vol euforie. ICE blikt samen met voetballers Ziyech, Mazraoui, Amrabat en Aboukhlal terug en ontdekt waarom de trots van Marokko zo diepgeworteld is.

27
juni
2023
(20:25)

Au Pairs

Bij BNNVARA op NPO 3

Terwijl Anne nog moet vertrekken richting New York en afscheid neemt van haar familie, begint voor Bram en Sincha het echte werk. Bram beleeft de schrik van zijn leven als blijkt dat hij onaangenaam gezelschap heeft in zijn kelder. Anne vertrekt als laatste au pair naar New York. Maar wat moet ze doen als haar gastgezin op het laatste moment afzegt en ze alleen achterblijft in de grote stad?

27
juni
2023
(21:00)

Liefde in de mix

Bij BNNVARA op NPO 3

Vier stellen met verschillende culturele achtergronden geven een inkijkje in hun dagelijkse leven. Waar het ene koppel hun ‘chosen family’ nastreeft, kiest een andere familie ervoor de Cubaanse (schoon)moeder tijdelijk in huis te nemen. Voor de twee andere stellen is het geluk te vinden in de wens voor nog een kindje of het vieren van een Hindoestaanse bruiloft. En waar het ene koppel recht op zijn doel af gaat, is het bij een ander duo juist het compromis wat de relatie verdiept. Waar botst het en waarin vinden ze elkaar?

29
juni
2023
(21:30)

Keti Koti in Concert

Bij BNNVARA op NPO 1

In een groots, muzikaal theaterspektakel worden verhalen van onze koloniale geschiedenis tot leven gebracht. Natasja Gibbs en Edsilia Rombley nemen de kijker mee in het verhaal van Keti Koti, aan de hand van bijzondere acts, veerkrachtige familieverhalen van prominente Nederlanders en ontmoetingen door het hele land. Het zijn verhalen die tot op de dag van vandaag hun sporen hebben nagelaten. Dat maakt Keti Koti jouw verhaal, mijn verhaal, ons verhaal.

30
juni
2023
(20:30)

Anoniem

Bij BNNVARA op NPO 1

De jarige Saar is vastbesloten haar gezin te beschermen en vraagt haar vader om een bijzondere gunst. Jurre ligt in het ziekenhuis en moet zijn wonden verklaren aan de politie. Mia, die door omstandigheden bij het gezin Jansen logeert, wordt door Stef ingeschakeld om de rat te vinden in hun nest. Boet raakt geïnspireerd door een online filmpje om zijn pestkop terug te pakken. Saar bezoekt Jack en besluit -net als haar bijnaam “de pitbull” doet vermoeden- eens terug te bijten.

1
juli
2023
(00:20)

Enemy of the People

Bij BNNVARA op NPO 3

Uit videobeelden blijkt dat Tolonen zijn moordenaar kende, maar diens ware identiteit is niet te achterhalen. Katja's informatie leidt haar naar Kristian Lane, een ondernemer die op het punt staat om nieuwe cryptovaluta op de markt te brengen. Katja's onderzoek wordt van alle kanten tegengewerkt, maar ze laat zich niet kennen.

1
juli
2023
(19:15)

Vroege Vogels

Bij BNNVARA op NPO 2

Ontwakend tussen zingende nachtegalen en slapend tussen kwakende rugstreeppadden: in het Noordhollands Duinreservaat barst het van de geluiden. Door het stuivende zand groeit hier het zeldzame zandviooltje en kruipen er bijzondere loopkevers rond. Toch zijn er genoeg uitdagingen voor dit waterwingebied zoals stikstof en klimaatverandering. Ook gaat het niet goed met de konijnen hier, die cruciaal zijn voor de duinnatuur. Menno helpt daarom met het uitzetten van een aantal nieuwe bewoners.

1
juli
2023
(21:10)

Enemy of the People

Bij BNNVARA op NPO 3

De lancering van Kristians cryptovaluta is een groot succes. Katja verdenkt hem van illegale praktijken, maar ze moet genoeg bewijs verzamelen om ook haar chef daarvan te overtuigen. Wanneer Kristians vrouw haar mond voorbij praat, komen er dubieuze zaken uit zijn verleden aan het licht.

1
juli
2023
(23:45)

Maarten van Roozendaal: Om te janken zo mooi!

Bij BNNVARA op NPO 2

Het is 10 jaar geleden dat kleinkunstenaar Maarten van Roozendaal op 51-jarige leeftijd overleed. Familie, vrienden en collega’s brengen een ode waarbij fragmenten uit zijn indrukwekkende oeuvre de revue passeren.

 

2
juli
2023
(18:45)

Snap Shot

Bij BNNVARA op NPO Zapp

TikTok en Instagram barsten van de copycats. Hoe kan je nog opvallen? Jan Dirk bekijkt of het nog mogelijk is om origineel te zijn. Ook Lou vraagt zich af of hij nog een echte unieke foto kan maken. Samen met fotograaf Julie Hrudova, die van herhaling een kunstvorm maakte, gaat hij op straat op zoek naar originele kopieën. Jan Dirk gaat langs bij TikTok-juf Kerima Manusiwa, die als geen ander weet hoe je het Sturdy dansje danst. En hij heeft een afspraak in Het Witte Huis, waar fotograaf Jesper Boot toevallig ook blijkt te wonen. Hij kan, op de foto, van iedereen een echte wereldleider maken.

2
juli
2023
(19:45)

3 Op Reis

Dzifa vervolgt haar reis door Paraguay. In de omgeving van mijnwerkersstad Puerto Vallemí daalt ze af in een indrukwekkende grot. Ook bezoekt ze natuurreservaat Mbaracayú; een van de weinige beschermde stukjes regenwoud in het land. Freddy is op de Eolische Eilanden, waar hij richting de meest actieve vulkaan van Europa vaart: Stromboli. Hij valt met zijn neus in de boter, want er is nét een uitbarsting waarbij er zelfs lava de zee instroomt. Een spectaculaire afsluiting van zijn reis door Zuid-Italië. 

3
juli
2023
(21:20)

Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje

Bij BNNVARA op NPO 3

Na een schitterende winst in de groepsfase staat Marokko oog in oog met voetbalmacht Spanje. In deze zenuwslopende confrontatie vechten ze met en voor elkaar. Ondanks hun diverse achtergronden en opvoedingen, verbindt hun Marokkaanse roots hen en geeft het kracht en betekenis aan hun leven als mens en als voetballer. Voor spelers die hun keuze nog moeten maken, blijft het een complexe beslissing, kiezen tussen twee landen. Het is een keuze die uiteindelijk met het hart wordt gemaakt.

3
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Bart en Carmen gaan samenwonen, maar Lot vindt dat toch moeilijker dan ze had verwacht. Saar, Pieter en Luuk zijn druk bezig met het opknappen van hun woonboot. Alex en Elias genieten hun laatste dagen samen met Renee.

4
juli
2023
(20:25)

Au Pairs

Bij BNNVARA op NPO 3

Bram en Anne ontmoeten voor het eerst de andere au pairs. Vooral Sincha maakt een opvallende entree als blijkt dat zij een wel heel bijzondere angst heeft. Terwijl Bram deze dagen op Anne’s hulp kan rekenen, moet Jaimy proberen samen te werken met haar host mom om het gezin met vier jonge kinderen draaiende te houden. Dat valt nog niet mee. Sincha kijkt uit naar haar vrije dag in New York, maar dit blijkt een illusie omdat haar gastgezin hier hele andere ideeën over heeft.

4
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Saars moeder ligt in het ziekenhuis en Saar staat voor een moeilijke beslissing. Bart heeft moeite met de drukte in huis, een samengesteld gezin is best heftig. Ondertussen begint Elias als gymleraar op Lots school en ontmoet Lot iemand onderweg naar padel.

5
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Saar maakt zich zorgen over de erfelijkheid van kanker in haar familie maar verbergt dit voor de vriendengroep. Er ontstaat een rivaliteit tussen Bart en Anke op kantoor. Noor heeft een baan aangeboden gekregen in Noorwegen en begint de balans tussen kind en carrière steeds moeilijker te vinden.

6
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Bart vindt het moeilijk om contact te maken met Carmens zoon Thomas en baalt dat het Carmen een stuk makkelijker afgaat met zijn kinderen. Hij krijgt ook eindelijk te horen wie de promotie op kantoor krijgt. Lot installeert Tinder en Elias en Alex nemen bedroefd afscheid van Renee.

7
juli
2023
(20:30)

Anoniem

Bij BNNVARA op NPO 1

Saar denkt terug aan haar heftige jeugd en beleeft een pijnlijke confrontatie in de verhoorkamer met Chris Cabo. De worstelingen met haar geweten veranderen in een nachtmerrie en Saar twijfelt hoe eerlijk zij tegen Jurre zal zijn over de video-opname met Tom. Ella schrikt van een actie van Mia, die grote gevolgen heeft. Jurre kijkt in het restaurant uit naar zijn date met Saar die, gek genoeg, maar op zich lijkt te laten wachten. En wat voor gevolgen heeft de nieuwe getuige voor de toekomst van de gebroeders Cabo?

8
juli
2023
(20:35)

Enemy of the People

Bij BNNVARA op NPO 3

Katja's artikel wordt gepubliceerd op een voor Kristian zeer ongelegen moment. Terwijl hij in het ziekenhuis zit te wachten op nieuws, wordt hij gebeld over de val van zijn cryptomunt VersoCoin. Kristian gaat in overleg met zijn zakenpartners en zorgt ervoor dat alle pijlen op Katja gericht worden.

8
juli
2023
(21:10)

Enemy of the People

Bij BNNVARA op NPO 3

Katja begint te twijfelen aan haar oordeel over VersoCoin, nu er succesverhalen in de media opduiken over mensen die er rijk door geworden zijn. Er ontstaat onenigheid en wantrouwen onder de groep investeerders en de situatie dreigt uit de hand te lopen wanneer Pekka Kristian om zijn geld vraagt.

9
juli
2023
(21:15)

Ik Ga Stuk! De Finalistentour

Bij BNNVARA op NPO 3

De vier finalisten van het cabaretprogramma 'Ik Ga Stuk!' hebben de afgelopen vijf maanden Nederland doorkruist met een avondvullende theatervoorstelling. Komedietalenten Brigitte van Bakel en Maya van As (Vlamousse), Farbod Moghaddam en winnaar Gavin Reijnders, hebben samen een indrukwekkende reeks voorstellingen verzorgd, met als kers op de taart een spectaculaire laatste show in cabarettempel De Kleine Komedie in Amsterdam.

10
juli
2023
(21:20)

Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje

Bij BNNVARA op NPO 3

Doe het voor je familie. Doe het voor je broeders. Doe het voor je moeder. Het is de kern achter het Marokkaanse elftal dat zich een weg baant naar de adembenemende kwartfinale tegen Portugal. Het groeiende geloof in hun kunnen is voelbaar. Samen met zijn voetbalvrienden Ziyech, Mazraoui, Amrabat en Aboukhlal onthult ICE de familienormen, waarden en levenslessen die schuilgaan in de meest geliefde sport ter wereld en hoe deze hebben bijgedragen aan hun weg naar de halve finale.

10
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Voor het eerst genieten Bart en Carmen van het huis voor hen alleen. Alex en Elias weten niet zeker of ze wel verder willen met pleegzorg, vooral Alex heeft twijfels na het afscheid van Renee, kan hij zoiets nog een keer? Saars moeder gaat steeds verder achteruit en Lot zoekt toenadering tot Hannah.

11
juli
2023
(20:25)

Au Pairs

Bij BNNVARA op NPO 3

Bram en Anne ontmoeten voor het eerst de andere au pairs. Vooral Sincha maakt een opvallende entree als blijkt dat zij een wel heel bijzondere angst heeft. Terwijl Bram deze dagen op Anne’s hulp kan rekenen, moet Jaimy proberen samen te werken met haar host mom om het gezin met vier jonge kinderen draaiende te houden. Dat valt nog niet mee. Sincha kijkt uit naar haar vrije dag in New York, maar dit blijkt een illusie omdat haar gastgezin hier hele andere ideeën over heeft.

11
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Pieter is bezorgd om Saar en doet zijn verhaal bij Alex. Bart raakt steeds geïrriteerder op z’n werk, zijn nieuwe baas en hij klikken slecht. Ondertussen denkt Nora na over een grote beslissing. Alex kan slecht aarden nu Renee weg is en regelt een leenhondje.

12
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Lot vindt het nog steeds wat ongemakkelijk met Carmen en zegt een etentje met de vrienden af terwijl de anderen wel gaan. Pieter weet niet wat hij moet denken wanneer Bart voorstelt om samen de Stadstuin over te nemen. Hannah biecht tegen Saar op dat ze iemand heeft uitgenodigd terwijl ze op Luuk aan het oppassen was.

13
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Lot heeft voor het eerst in tijden een date, Hannah en Bart geven Lot allebei datingadvies. Noor stelt een belangrijke vraag aan Alex en Elias. Met Saars moeder gaat het steeds slechter en Saar is verrast wanneer haar vader plots op komt dagen.

14
juli
2023
(20:30)

Anoniem

Bij BNNVARA op NPO 1

Sylvia van Loon durf haar verhaal in het lopende onderzoek naar Van Zetten niet helemaal te vertellen. Jurre ziet schokkende beelden en voelt zich, ondanks zijn anonieme heldendaden, verslagen. Bij de uitvaart van een dierbare collega lopen de emoties bij Saar hoog op als Tom en Van Zetten het verhaal verdraaien in haar nadeel. Ella gaat op zoek naar de weggelopen Mia. Boet bespioneert een gemaskerd gezelschap.

14
juli
2023
(21:15)

The Trouble with KanYe

Bij BNNVARA op NPO 3

Journalist Mobeen Azhar onderzoekt hoe de immens populaire en succesvolle Amerikaanse rapper, producer en modeontwerper Kanye West een uithangbord is geworden voor antisemitisme, haat en verdeeldheid. Mobeen bezoekt ondermeer Cody waar Kanye in 2019 een enorme boerderij kocht en veranderde van een provocerende rapper in een wedergeboren christen. In LA onderzoekt Mobeen hoe de presidentiële campagne van Ye voor de verkiezingen van 2024 vorm lijkt te krijgen. Ook duikt hij dieper in Ye's carrière als succesvolle rapper en producer. Uiteindelijk krijgt hij een direct lijntje met Ye en hij hoopt hem te kunnen confronteren met zijn bevindingen.

15
juli
2023
(00:20)

Enemy of the People

Bij BNNVARA op NPO 3

Pekka probeert de identiteit van Katja's informant te achterhalen, maar Katja laat niets los. Toch lijken de heren de redactie steeds een stap voor te zijn, dus er is mogelijk een mol in het spel. Plotseling verschijnt er een krantenartikel over Katja dat grote impact op haar maakt.

15
juli
2023
(19:15)

Vroege Vogels

Waar vroeger een hevige strijd woedde tijdens de Tachtigjarige Oorlog, bloeien nu de meest prachtige orchideeën en klavers, en dat heeft alles met elkaar te maken! We zijn deze week bij de Staats-Spaanse Linies, in Zeeuws-Vlaanderen. Toen hoorde je strijdkreten en bommen, tegenwoordig klinkt het oorverdovende concert van de boomkikker. Deze soort was bijna uitgestorven, maar heeft zich dankzij de verbindingen van de linies kunnen uitbreiden tot de grootste populatie van Nederland. Zandbijen zitten in de warme, zuidelijke hellingen van de linies, en ook zomertortels en steltkluten profiteren van dit groene historische landschap.

15
juli
2023
(21:10)

Enemy of the People

Bij BNNVARA op NPO 3

Janne komt niet opdagen voor zijn afspraak met Katja. Ze beseft dat ze een nieuwe bron nodig heeft en komt uit bij de vrouw van Pekka, die haar nietsvermoedend helpt. Pekka ontdekt dat Katja haar artikel wil gaan publiceren en lokt haar mee om een interview te geven over VersoCoin.

17
juli
2023
(21:20)

Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje

Bij BNNVARA op NPO 3

Marokko heeft de halve finale verloren, maar het team heeft met hun overwinningen de wereld veroverd. Velen beschouwen dit als slechts het begin... een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Marokko. Het gevoel van trots is daarmee gestegen tot ongekende hoogte. The tables have turned. ICE stelt de ultieme vraag: is voetbal voor Marokko écht meer dan een spelletje? Een introspectieve reis waarin ICE de diepere betekenis van de Marokkaanse trots onderzoekt en ontdekt hoe voetbal ons uiteindelijk écht kan verbinden, ongeacht onze achtergrond.

17
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Saar en de vrienden nemen afscheid van haar moeder. Ook Bob, Saars vader is erbij. Carmen zoekt toenadering tot Lot die haar weer afwijst. Hannah vertrouwt Saar toe dat het dik aan is met haar vriendje. Alex en Elias twijfelen over het co-ouderschap, terwijl Nora ongeduldig op hun antwoord wacht.

18
juli
2023
(20:25)

Au Pairs

Bij BNNVARA op NPO 3

De vier au pairs zijn alweer halverwege het grote avontuur en voor Anne begint het nu pas écht. Jaimy’s gastouders gaan op date en dus blijft zij alleen achter met zes kinderen. Maar Ben en Diana zijn de deur nog niet uit of er blijkt al een kind vermist. Bram en Sincha hebben het zwaar. Sincha wil haar twijfels uiten bij haar gastgezin, maar of dit ook binnenkomt?

18
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Saar besluit toch om een DNA test te gaan doen en spreekt af met haar vader om de lucht tussen hen te klaren. Bart vindt het werkloze leven moeilijker dan hij dacht en er is steeds meer spanning tussen hem en Thomas. Lot en Michiel gaan weer op date.

19
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Lot vraagt Hannah naar het condoom dat ze gevonden heeft en confronteert ook Saar. Lot wordt steeds onzekerder in haar moederrol. De spanning loopt op tussen Bart en Carmen nu Bart zonder baan zit en steeds meer moeite heeft met Thomas. Alex, Elias en Noor bespreken het ouderschapsplan en merken dat dit hun vriendschap voorgoed zal veranderen.

20
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Pieter voelt Saars verdriet en om haar op te vrolijken nodigt hij de groep uit voor een etentje. Carmen wil niet mee omdat ze zich afgewezen voelt door Lot. Alex, Elias en Noor vertellen hun baby-in-wording-nieuws. Bart hoort van Lot over de condooms die ze bij Hannah heeft gevonden. Saar is tijdens het etentje emotioneel afwezig en vlucht in alcohol, wat leidt tot een confrontatie met Pieter. Lot vindt wiet in de kamer van Hannah.

21
juli
2023
(20:30)

Anoniem

Bij BNNVARA op NPO 1

Nadat er een lijk bungelend aan een Rotterdamse brug wordt aangetroffen, voeren Stef en Chris Cabo een nachtelijk overleg in de gevangenis. Jurre heeft flashbacks naar zijn jeugd. De vader van Saar, Anton, komt zijn geld halen bij het huis van de familie Jansen. Dit schiet bij Jurre in het verkeerde keelgat. Saar probeert Van Zetten van gedachten te laten veranderen zodat Tom het Cabo-proces niet krijgt toegewezen. Stef besluit zijn geld op meer dan één paard in te zetten. Saar nodigt Ella uit voor een etentje om haar kant van het verhaal te vertellen.

22
juli
2023
(19:15)

Zomerkassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Grote ketens als Roompot kopen eenvoudige vakantieparken op om ze te veranderen in een luxe resort met dure villa’s. De oorspronkelijke eigenaren genieten geen enkele bescherming als de nieuwe eigenaar wil dat ze binnen een paar maanden opkrassen. De bewoners geven zich niet zomaar gewonnen en dat kan lonen. Verder wordt er 0.0 bier getest door amateurs en kenners. Smaken de duurdere pilsjes beter? En hoe zit het met fatbikes? Je kan er net zo hard mee als een snorfiets, hoeft geen helm op, hebt geen rijbewijs nodig en je hoeft geen 16 te zijn. En in de rubriek Inpakken en Wegwezen wordt getest hoe goed stellen tegen vakantiestress kunnen.

24
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Bart ontdekt dat Thomas al maanden date met Hannah en confronteert Thomas. Carmen is woedend over Barts aanpak vertrekt samen met Thomas. Hannah is boos op zowel Bart als Lot. Saar krijgt een klus aangeboden in New York.

25
juli
2023
(20:25)

Au Pairs

Bij BNNVARA op NPO 3

Nu de au pairs een paar maanden in New York zijn, begint de adrenaline plaats te maken voor vermoeidheid en heimwee. Ook bij Bram loopt de emmer langzamerhand over. Hij neemt een moeilijk besluit. Maar hoe moet hij dit vertellen aan zijn nietsvermoedende gastouders? Ook Anne vecht tegen het gemis van haar familie en vrienden. Ze besluit de andere au pairs mee te nemen naar een bijzonder uitje als afleiding.

25
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Lot en Bart geven Hannah huisarrest na het liegen en de gevonden wiet, maar blijken na een avondje drinken en klagen ook niet bestand tegen verleiding. Nora, Alex en Elias proberen voor het eerst een inseminatie. Pieter oppert dat Saar met hem het café kan runnen, maar Saar blijkt een iets ander toekomstbeeld te hebben.

26
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Carmen wil alleen weer naar huis komen als ze met z’n allen de boel uitpraten. Bart regelt een gesprek met Carmen, Hannah, Thomas en Lot. Lot wil alleen praten als zij en Bart aan dezelfde kant staan. Thomas chanteert Bart met wat er tussen hem en Lot is gebeurd. Saar gaat naar het ziekenhuis voor de resultaten van de DNA-test.

27
juli
2023
(22:05)

Dertigers

Bij BNNVARA op NPO 3

Saar wil vluchten voor al het slechte nieuws en gaat feesten. Pieter begrijpt hier niets van. De spanning tussen hen loopt op. Zeker wanneer Pieter een zakje coke in Saars jas vindt. Alex is obsessief bezig met Nora’s zwangerschap en wil haar op alle mogelijke manier helpen. Zij wordt hier alleen maar gek van, Elias voelt zich buitengesloten. Lot heeft een tinderdate.

28
juli
2023
(20:30)

Anoniem

Bij BNNVARA op NPO 1

In de spannende ontknoping blijkt wie de touwtjes voor de schermen in handen heeft en wie de echte helden achter de schermen zijn. Moek introduceert het gezin aan zijn geheime anonieme gezelschap. Stef laat merken dat hij wat Boet betreft geen grapjes maakt. Saar en Jurre spannen Tom voor hun kar. Om het voor eens en voor altijd op te lossen lokken ze Stef met Boet naar een wel heel bijzondere locatie. Anoniem of niet, de familie Jansen staat er niet alleen voor.

29
juli
2023
(19:15)

Zomerkassa

Bij BNNVARA op NPO 2

We zetten de toegangsprijzen inclusief parkeren van de vijf populairste pretparken op een rij én culinair vlogger Nick Toet test de snacks, de koffie en onderzoekt of er ook iets gezonds te krijgen is. Verder is er aandacht voor de algemene voorwaarden van de Recron die mensen krijgen als ze bv een vast vakantiehuisje huren. Die algemene voorwaarden zijn mogelijk in strijd met Europese wetgeving en daarmee zou de prijsverhoging die werd doorgevoerd door parkeigenaren ook onwettig zijn. En we testen microvezel handdoeken. Welke droogt het snelst?
 

31
juli
2023
(22:05)

Dertigers

De vriendengroep gaat een weekend naar Friesland. Alex is pissig omdat hij net gestopt is met roken en somber dat Renee toch niet mee kon. Carmen vraagt advies aan Lot over de situatie met Thomas en Hannah en Barts plotselinge verandering van visie. Saar wil dat Pieter z’n mond houdt over de uitslag van haar DNA-test. Pieter ergert zich aan het drankgebruik van Saar en doet z’n verhaal bij Alex.

1
augustus
2023
(20:25)

Au Pairs

Bij BNNVARA op NPO 3

Na een moeilijk vertrek bij zijn eerste gastgezin, maakt Bram kennis met zijn nieuwe gezin. Op het eerste gezicht lijkt het een match made in heaven. Voor Anne barst de bom en ze besluit een emotioneel gesprek aan te gaan met haar gastouders. Jaimy komt zichzelf tegen en staat stil bij moeilijke momenten uit haar verleden. Sincha voelt zich inmiddels zo thuis bij haar gastgezin, dat ze een bijzondere gast heeft uitgenodigd voor het avondeten.

1
augustus
2023
(22:05)

Dertigers

Saar is boos dat Pieter zich niet aan hun afspraak heeft gehouden, maar iedereen reageert begripvol. Nora, Alex en Elias doen een nieuwe inseminatiepoging. Bart vindt het moeilijk om Thomas en Hannah samen te zien en heeft voortdurende onderonsjes met Lot over de chantage van Thomas. Carmen maakt zich zorgen over Barts gedrag. Saar biecht Lot op dat ze soms twijfels heeft over Pieter.

2
augustus
2023
(22:05)

Dertigers

Saar biecht Pieter op dat ze twijfels heeft. Alex en Elias maken ruzie. Wanneer Nora hierover vraagt, wil Alex niet te veel vertellen over hun perikelen. Carmen vindt dat Bart zich verdacht gedraagt en wil weten wat er speelt. Ze confronteert Lot hiermee. Lot is klaar met tussen hen twee in staan en vindt dat Bart z’n verantwoordelijkheid moet nemen. Bart vertelt Carmen eindelijk wat er speelt.

3
augustus
2023
(00:10)

Exit

Adam, William, Henrik en Jeppe zijn vier vrienden die alles lijken te hebben wat hun hart begeert. Ze werken aan de top van de financiële wereld van Oslo, zijn schatrijk en op het oog gelukkig. Ondertussen glijden ze echter steeds verder af in een destructieve spiraal van seks, drank en drugs.

3
augustus
2023
(22:05)

Dertigers

Na Barts biecht vertrekt Carmen uit het huis. Hij staat er weer alleen voor. Tussen Alex en Elias loopt de spanning alleen maar op. Lot bespreekt haar rampzalige dateleven met Boas. Ondertussen vraagt Saar of Pieter mee naar Zuid-Spanje wil naar haar vader, in de hoop dat ze zo ook samen aan hun relatie kunnen werken.

3
augustus
2023
(23:30)

Exit

Adam, William, Henrik en Jeppe zijn vier vrienden die alles lijken te hebben wat hun hart begeert. Ze werken aan de top van de financiële wereld van Oslo, zijn schatrijk en op het oog gelukkig. Ondertussen glijden ze echter steeds verder af in een destructieve spiraal van seks, drank en drugs.

5
augustus
2023
(19:15)

Zomerkassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Consumentenprogramma vanaf recreatiepark Hoek van Holland, met relevante én zomerse reportages over o.a. zonnepanelen beunhazen, onbegrijpelijke chatrobots en het eten in pretparken. Verder testen we onder meer alcoholvrij bier, fleece handdoeken en sweet chilisauzen.

5
augustus
2023
(19:15)

Zomerkassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Consumentenprogramma vanaf recreatiepark Hoek van Holland, met relevante én zomerse reportages. Met aandacht voor een grote irritatie bij heel veel mensen; de telefonische klantenservice van bedrijven en organisaties. Onvindbare telefoonnummers en lange wachttijden zijn aan de orde van de dag. En als je dan iemand te pakken krijgt, word je van het kastje naar de muur gestuurd. En bedrijven zetten steeds vaker chatrobots in. Is dat goed voor de consument of betekent het nog meer ergenissen?

7
augustus
2023
(22:05)

Dertigers

Alex biecht Elias op dat hij is vreemdgegaan. Carmen doet haar verhaal bij Saar en vraagt of ze wist dat Lot en Bart hadden gezoend. Ondertussen geeft ze Saar advies over haar relatie met Pieter. Bart bespreekt zijn overnameplannen van het café met Lot. En Nora komt erachter dat ze zwanger is.

8
augustus
2023
(22:05)

Dertigers

Pieter en Saar zijn in Zuid-Spanje en Saar voert een belangrijk gesprek met haar vader. Lot vertelt Noor dat ze helemaal klaar is met daten, maar krijgt dan een onverwacht bezoek van Boas. Elias adviseert Bart dat hij moet vechten om Carmen terug te krijgen en Bart doet een goedmaakpoging. Pieter stelt Saar een belangrijke vraag…

9
augustus
2023
(22:05)

Dertigers

Lot gaat op zoek naar Bart wanneer Hannah belt dat hij nog niet thuis is. Als Lot hem eindelijk vindt heeft hij iets te diep in het glaasje gekeken. Het gaat niet goed met hem, hij mist Carmen enorm. Lot voelt zich schuldig en besluit Bart te helpen. Saar en Pieter zitten in de knoop over hun verschillen. Nora verklapt tegen Lot dat ze zwanger is.

10
augustus
2023
(00:10)

Exit

Adam, William, Henrik en Jeppe zijn vier vrienden die alles lijken te hebben wat hun hart begeert. Ze werken aan de top van de financiële wereld van Oslo, zijn schatrijk en op het oog gelukkig. Ondertussen glijden ze echter steeds verder af in een destructieve spiraal van seks, drank en drugs.

10
augustus
2023
(22:05)

Dertigers

De vriendengroep komt samen. Ze vieren de veertigste verjaardag van Bart in het nieuwe café van Bart en Pieter en proosten op hun nieuwe levens. Lot twijfelt of ze iemand mee zal nemen naar het feest.

10
augustus
2023
(23:30)

Exit

Adam, William, Henrik en Jeppe zijn vier vrienden die alles lijken te hebben wat hun hart begeert. Ze werken aan de top van de financiële wereld van Oslo, zijn schatrijk en op het oog gelukkig. Ondertussen glijden ze echter steeds verder af in een destructieve spiraal van seks, drank en drugs.

12
augustus
2023
(19:15)

Vroege Vogels

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

15
augustus
2023
(20:25)

Au Pairs

Bij BNNVARA op NPO 3

De au pairs beleven hun laatste momenten bij hun gastgezinnen. Dit verloopt niet voor iedereen harmonieus. Bij Bram lopen de spanningen zo hoog op dat een ruzie niet te voorkomen is. De au pairs nemen niet alleen afscheid van hun gastgezinnen, maar ook van elkaar. Om hun avontuur af te sluiten, gaat het viertal op citytrip. Wanneer ze de nacht door willen brengen in een haunted house, besluit een van hen rechtsomkeer te maken. Na drie maanden New York landen ze weer in Nederland. Hoe heeft dit avontuur hen veranderd?

15
augustus
2023
(21:15)

Amstergwen

Bij BNNVARA op NPO 3

De ontdekkingstocht van journalist Gwen van der Zwan door de wereld van Twitch, een razendsnel groeiend online streamingplatform. Door zelf te gaan livestreamen wil zij erachter komen hoe die wereld in elkaar zit. Dat het proces gefilmd wordt, wordt geheimgehouden. Een jaar lang begeeft Gwen zich undercover op het platform en onderzoekt hoe het is om je leven live op internet te delen, wat de rol is van vrouwen op dit platform en wat de snelste weg naar succes is. Hierbij treft ze een cocktail aan van haat, geld, dreigementen, liefdesverklaringen, pesterijen en vrouwenobjectivering. 
 

17
augustus
2023
(00:10)

Exit

Adam, William, Henrik en Jeppe zijn vier vrienden die alles lijken te hebben wat hun hart begeert. Ze werken aan de top van de financiële wereld van Oslo, zijn schatrijk en op het oog gelukkig. Ondertussen glijden ze echter steeds verder af in een destructieve spiraal van seks, drank en drugs.

17
augustus
2023
(23:30)

Exit

Adam, William, Henrik en Jeppe zijn vier vrienden die alles lijken te hebben wat hun hart begeert. Ze werken aan de top van de financiële wereld van Oslo, zijn schatrijk en op het oog gelukkig. Ondertussen glijden ze echter steeds verder af in een destructieve spiraal van seks, drank en drugs.

18
augustus
2023
(20:30)

3 op Reis

Bij BNNVARA op NPO 3

Chris is op het groene en sprookjesachtige eiland Flores, onderdeel van de Portugese eilandengroep de Azoren, midden in de Atlantische Oceaan. Flores is de meest westelijk gelegen plek van het Europese continent en amper bekend als reisbestemming. Chris laat zien wat het eiland te bieden heeft en waarom deze afgelegen plek zo’n aantrekkingskracht heeft op mensen die kiezen voor een leven in de natuur.

19
augustus
2023
(19:15)

Vroege Vogels

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

19
augustus
2023
(20:30)

Pieter Derks: Uit het niets

In moeilijke tijden moet je dingen niet nog ingewikkelder maken. Dus stelt Pieter Derks in zijn nieuwe voorstelling Uit het niets enkel simpele vragen. Simpel betekent echter niet saai. De komiek staat te trappelen om zijn verhalen, grappen en muzikale hoogtepuntjes met zijn publiek te delen.

23
augustus
2023
(22:25)

Hoog Spel in de Oost

Bij BNNVARA op NPO 2

In 1949 tekenen Nederland en Indonesië de overdracht van de kolonie Nederlands-Indië, maar we houden de eilanden Nieuw-Guinea en noemen het Nederlands Nieuw-Guinea. Een landje voor achter de hand, zo menen ze in Den Haag. Tot woede van Indonesië. Nieuw-Guinea is het land van de Papoeaas, maar volgens ons zijn zij nog lang niet toe aan zelfstandigheid en moeten ze eerst van het stenen tijdperk naar de moderne atoomtijd worden geholpen. Een groot beschavingsoffensief wordt op poten gezet. Ondertussen landen in de jungle de eerste Indonesische infiltranten. Nederlandse (veelal dienstplichtige) soldaten openen in het dichte woud de jacht.

24
augustus
2023
(00:10)

Exit

Adam, William, Henrik en Jeppe zijn vier vrienden die alles lijken te hebben wat hun hart begeert. Ze werken aan de top van de financiële wereld van Oslo, zijn schatrijk en op het oog gelukkig. Ondertussen glijden ze echter steeds verder af in een destructieve spiraal van seks, drank en drugs.

24
augustus
2023
(23:30)

Exit

Adam, William, Henrik en Jeppe zijn vier vrienden die alles lijken te hebben wat hun hart begeert. Ze werken aan de top van de financiële wereld van Oslo, zijn schatrijk en op het oog gelukkig. Ondertussen glijden ze echter steeds verder af in een destructieve spiraal van seks, drank en drugs.

25
augustus
2023
(20:30)

3 op Reis

Bij BNNVARA op NPO 3

Dzifa gaat naar Berlijn. Met bijna 190 verschillende nationaliteiten is Berlijn een van de meest multiculturele steden ter wereld. Dzifa leert het karakter van de stad kennen aan de hand van de verschillende culturen. Ze zingt mee met een Japans-Australisch-Duitse band en krijgt een dekolonisatietoer in het Afrikaner Viertel. Ook bezoekt ze een bijzondere woonplek waar Berliners en nieuwkomers samen werken en leven én belandt ze in Zuid-Amerikaanse sferen tijdens een twerk-out.

25
augustus
2023
(22:55)

Dark Waters

Het waargebeurde verhaal over de blootlegging van een gruwelijk milieugeheim. Advocaat Robert Bilott ontdekt een verband tussen een aantal mysterieuze sterfgevallen en het lozen van PFAS door chemiebedrijf DuPont, een van de grootste bedrijven ter wereld. Om de waarheid te achterhalen zet hij zowel zijn toekomst als zijn familie en leven op het spel.

26
augustus
2023
(19:15)

Vroege Vogels

Het is een onverwachte, groene enclave in het Rotterdamse havengebied: Landtong Rozenburg. Dit langgerekte stuk natuur is spontaan ontstaan bovenop de door de mens gemaakte gronddepots. Op dit kleine stukje groen ziet Menno de populierwespvlinder, orchideeën en honderden nesten van de oeverzwaluw. Ondertussen varen gigantische olietankers achter de grazende hooglanders en zoemende bijen langs. Doordat het zoute water hier nog tientallen kilometers het land in treedt, vinden we hier allerlei bijzondere vissen en planten.

27
augustus
2023
(22:45)

Paulien Cornelisse - Aanstalten

‘Zullen we maar eens aanstalten maken?’ is een vraag die iedereen begrijpt, maar waar ‘aanstalten’ begint en eindigt, is volstrekt onduidelijk. Volgens Paulien Cornelisse leven we sowieso in onzekere tijden, waarbij onduidelijk is wanneer die ‘tijden' precies begonnen. Paulien vermoedt 50.000 jaar geleden, om drie uur ’s middags, want dat is het onzekerste moment van de dag. Het beste wat je kunt doen is de onzekerheid accepteren, omarmen, erkennen, ‘facen’, en een plekje geven binnen je eigen wereldje.

28
augustus
2023
(19:25)

First Dates

Waar vind je de echte liefde? Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor single gasten die op zoek zijn naar de ware. We zien singles die dromen van een geschikte partner. Leidt een eerste date tot een tweede? En wie vindt de perfecte match?

28
augustus
2023
(19:55)

Per Seconde Wijzer

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.

28
augustus
2023
(22:15)

In de TBS

Hans Faber begint aan de eerste dag van een jaar lang meelopen in de Van der Hoeven Kliniek, een tbs-kliniek. Tbs-patiënt Samira komt net uit de herstelkamer waar ze zat omdat ze drugs had gebruikt. Suzan toont Hans de deuken in haar hoofd die na haar hersenoperatie zijn ontstaan. Sinds die ingreep heeft ze minder dwang om mensen aan te vallen. Tbs-patiënt Kees werkt op de administratie en maakt het ochtendbulletin. Hij notuleert over wat er in de kliniek gebeurt en dat wordt hem niet altijd in dank afgenomen.

29
augustus
2023
(19:25)

First Dates

Waar vind je de echte liefde? Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor single gasten die op zoek zijn naar de ware. We zien singles die dromen van een geschikte partner. Leidt een eerste date tot een tweede? En wie vindt de perfecte match?

29
augustus
2023
(19:55)

Per Seconde Wijzer

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.

30
augustus
2023
(22:25)

Hoog Spel in de Oost

Bij BNNVARA op NPO 2

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Joseph Luns domineert het Nieuw-Guinea debat. Hij liegt over Amerikaanse militaire steun en houdt onderhandelingen met Indonesië af. Nadat de Nederlandse spion Jan Bakker, alias Virgil, het Indonesisch aanvalsplan op Nederlands Nieuw Guinea in handen krijgt, reageert Den Haag met het zwaarste middel en stuurt het vliegdekschip Karel Doorman naar de regio. Bij Vlakke Hoek komt het ondertussen tot een gewapend treffen met een Indonesische torpedoboot. Er vallen tientallen doden.

1
september
2023
(20:30)

3 op Reis

Bij BNNVARA op NPO 3

Twee nieuwe videomakers gaan op reis: Tim Runia en Niek Mulder. In 2015 was Tim de winnaar van 3 op Reis Backpack. Hij maakt dit seizoen samen met Niek een lange reis door Ecuador, een trip die ze slechts met z’n tweeën vastleggen. Dit kleinste land van Zuid-Amerika heeft veel te bieden: stranden, regenwoud, vulkanen en unieke dieren. Ze beginnen hun reis in de hoofdstad Quito. Deze stad ligt op 2850 meter hoogte.

2
september
2023
(19:15)

Vroege Vogels

Bij BNNVARA op NPO 2

Vanaf de Havelterberg kijk je uit over een bijzonder landschap. Daar waar tijdens De Tweede Wereldoorlog duizenden bommen vielen, bloeien nu ontelbaar veel orchideeën. We zijn in het Holtingerveld, een natuurgebied gevormd door ijstijd en oorlog. Op oude startbanen vliegen nu vlinders en hommels rond. Leeuweriken, boompiepers en talloze libellen profiteren van dit prachtige natuurgebied. Menno Bentveld gaat op zoek naar de grootste waterroofkever van Nederland, een zeldzaamheid die alleen hier te vinden is. Zal het hem lukken?

3
september
2023
(18:20)

Teenage Boss

Bij BNNVARA op NPO 3

Enig kind Abbey (12) wordt thuis flink verwend en heeft geen idee wat de waarde van geld is. De missie van Abbey deze maand is dan ook om zichzelf en haar moeder te bewijzen dat ze wél verstandig met geld kan omgaan. Maar zodra Abbey haar eigen pinpas in handen krijgt gaat het mis. Ze trakteert haar vrienden op XL-milkshakes, bakken popcorn en bioscoopkaartjes. Ook shopt ze tassen vol nieuwe kleding. Als ze thuiskomt met een aankoop van €400 is de maat vol. Terugbrengen voelt als een afgang, maar een boze moeder en lege bankrekening is misschien wel erger. Weet deze jonge meid het tij te keren en komt daarmee de vrede terug in huis?

4
september
2023
(19:15)

Per Seconde Wijzer

Bij BNNVARA op NPO 2

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.

4
september
2023
(22:15)

In de TBS

Bij BNNVARA op NPO 2

Hans Faber is verrast dat patiënten in de tbs-kliniek porno-dvd’s mogen lenen en wil ook weten waarom drugs ondanks controles in de kliniek komen. Tbs-patiënt Kees gaat met een begeleider naar de gevangenis in Vught om een nieuwe patiënt welkom te heten. Tbs-patiënt Milly vertelt Hans over haar beginnende relatie met een mede-tbs-patiënt. Het appverkeer tussen tbs-patiënt Ben en de vrouwen die hij ontmoet via datingapp wordt gecontroleerd.

5
september
2023
(19:15)

Per Seconde Wijzer

Bij BNNVARA op NPO 2

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.

5
september
2023
(20:20)

Vier Handen Op Eén Buik

Bij BNNVARA op NPO 3

Gelukkig vindt ze steun bij haar opa Harm, die zijn huis voor het gezin openstelt en waar ze nu samen met haar vriend en zoontje bij woont. Met de komst van een tweeling zal Nina ritme moeten opbouwen, wat makkelijker is gezegd dan gedaan. Gelukkig wordt ze bijgestaan door Sanne Vogel, die met het hebben van een tweeling als geen ander weet wat Nina te wachten staat. 
 

6
september
2023
(19:15)

Per Seconde Wijzer

Bij BNNVARA op NPO 2

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.
 

6
september
2023
(22:25)

Hoog Spel in de Oost

Bij BNNVARA op NPO 2

Om een oorlog tegen Nederland in Nederlands Nieuw-Guinea te kunnen winnen heeft de Indonesische president Soekarno in het diepste geheim de steun van Rusland ingeroepen. Zo’n 30.000 soldaten staan klaar voor een invasie. Russische onderzeeboten, jagers en bommenwerpers zullen de aanval openen. President Kennedy ziet het conflict uit de hand lopen en dwingt Nederland en Indonesië tot onderhandelingen. In Virginia worstelen de partijen met een overeenkomst. Soekarno zet de invasie door en Russische onderzeeboten liggen klaar. Amper een uur voor de deadline is er een akkoord tussen Nederland en Indonesië en oorlog wordt ternauwernood voorkomen.

7
september
2023
(19:15)

Per Seconde Wijzer

Bij BNNVARA op NPO 2

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.

8
september
2023
(20:20)

3 op Reis

Bij BNNVARA op NPO 3

Nienke maakt een reis naar de Engelse Oostkust. Ze doet dit niet alleen op de meest duurzame, maar ook op een hele avontuurlijke manier: namelijk helemaal op de wind. In Den Helder stapt ze op een klassiek zeilschip en zeilt in een paar dagen naar het Engelse Ipswich. Vervolgens loopt ze een deel van de Norfolk Coast Path: een 135 kilometer lange route langs de ruige kustlijn van de provincie Norfolk.

8
september
2023
(21:00)

De Geknipte Gast

Bij BNNVARA op NPO 2

Voor de allereerste keer praat actrice Angela Schijf over de eetstoornis die tien jaar lang haar leven beheerste. Als 15-jarige stond Angela al op de planken en speelde ze in films en musicals. Het succes had echter een keerzijde. In de kappersstoel vertelt ze openhartig over deze periode en waarom ze het belangrijk vindt het taboe hierover te doorbreken.

9
september
2023
(19:15)

Vroege Vogels

Bij BNNVARA op NPO 2

Midden in het Markermeer ligt een klein maar bijzonder natuurgebied: het Trintelzand. Dit eilandencomplex bestaat pas een paar jaar, maar er broeden al talloze vogels en het kleurt er paars en geel van de bloemen. Dit is verboden gebied voor de mens maar het Vroege Vogels-team mag deze week mee met de onderzoekers die nauwkeurig bijhouden hoe het gaat met dit gloednieuwe natuurgebied. Het is een ware kraamkamer voor vissen, waar zwartkopmeeuwen en de bijzondere dwergsterns van profiteren. Ondertussen worden de zwermende dansmuggen fel bejaagd door gele kwikstaarten.

10
september
2023
(18:20)

Teenage Boss

Bij BNNVARA op NPO 3

Anna (12) wil aan het eind van deze maand €1120 overhouden om met het hele gezin naar Londen te reizen voor een bezoekje aan de Harry Potter experience. De honderden euro’s die de ouders van Anna normaal aan wijn en kaas uitgeven, worden als eerste geschrapt op de begroting. De strenge brugklasser vindt het niet erg dat haar bourgondische ouders en broertje door een dieet van kipnuggets en ovenfriet tot waanzin worden gedreven. Als andere mensen met minder geld kunnen leven, dan kunnen zij dat ook, luidt haar motto. Lukt het haar in één maand genoeg te bezuinigen om haar familie te verrassen met een tripje naar Londen?

11
september
2023
(19:15)

Per Seconde Wijzer

Bij BNNVARA op NPO 2

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.

 

11
september
2023
(22:15)

In de TBS

Bij BNNVARA op NPO 2

De tbs’ers worden medeverantwoordelijk gehouden voor de veiligheid in de kliniek. Wanneer een agressieve tbs-patiënt een werkmeester buiten bewustzijn slaat, heeft dat impact op zowel tbs-patiënt Renesto als op de medewerkers. De relatie tussen tbs-patiënt Milly en een medepatiënt wordt door de kliniek verbroken omdat het hun behandeling in de weg staat. Hans hoort dat de mannelijke tbs-patiënt daarom wordt overgeplaatst naar een andere tbs-kliniek.

12
september
2023
(19:55)

Per Seconde Wijzer

Bij BNNVARA op NPO 2

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.

13
september
2023
(19:55)

Per Seconde Wijzer

Bij BNNVARA op NPO 2

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.

13
september
2023
(20:30)

Oogappels

Bij BNNVARA op NPO 1

Chris maakt zich op voor zijn vertrek. Hansje voert geen klap uit op school en tussen haar en Merel botert het totaal niet. Mees heeft eindelijk een eigen plek gevonden en gaat het huis uit. Pip en Jeroen blijken toch wel erg verschillend en Danny kan in Amsterdam zijn draai niet vinden. Max, Dina en Tim krijgen een flinke dreun te verwerken en Erik moet onder ogen zien dat zijn vader hard achteruit gaat.

14
september
2023
(19:55)

Per Seconde Wijzer

Bij BNNVARA op NPO 2

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.

14
september
2023
(20:30)

All Stars & Zonen

Bij BNNVARA op NPO 3

Terwijl generatie Z onze Swift Boys belachelijk maakt op TikTok, begint Desiré een relatie met een heel knappe en bijzondere influencer. Zijn adoptieouders, Bram en Paul, zijn razend enthousiast over deze potentiële schoondochter. Desiré krijgt steeds meer bedenkingen.

15
september
2023
(20:20)

3 op Reis

Bij BNNVARA op NPO 3

Jurre maakt een roadtrip met een elektrische auto door het kleinste land van Scandinavië: Denemarken. Vanuit huis rijdt hij via het Duitse Glückstadt naar de Deense kust. Na een tussenstop in Esbjerg rijdt hij naar het kleine eilandje Venø, waar hij een dagje meeloopt met dé oester-expert van Denemarken. Daarna rijdt hij verder naar het surfwalhalla van Denemarken: de kustplaats Klitmøller dat vanwege de perfecte golven ook wel bekend staat als Cold Hawaii.

18
september
2023
(19:55)

Per Seconde Wijzer

Bij BNNVARA op NPO 2

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.

18
september
2023
(22:15)

In de TBS

Bij BNNVARA op NPO 2

Hans loopt met zes werknemers mee die een tbs’er in de separeer eten brengen. Werkmeester Fred gaat met een paar tbs-patiënten en collega’s op zeilvakantie in Sneek. Hans blikt met hem terug en bespreekt welke gedachten hij bij deze vakantie heeft. Patiënt Samira mag na 5 jaar voor het eerst naar buiten en wil graag tijdens haar begeleid verlof naar de supermarkt. Tbs-patiënt Kees blijft hormonale libidoremming weigeren en weet dat hij daarom nog niet op onbegeleid verlof kan.

19
september
2023
(19:55)

Per Seconde Wijzer

Bij BNNVARA op NPO 2

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.

20
september
2023
(19:55)

Per Seconde Wijzer

Bij BNNVARA op NPO 2

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.

21
september
2023
(19:55)

Per Seconde Wijzer

Bij BNNVARA op NPO 2

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.

28
oktober
2023
(19:25)

Vroege Vogels

Menno Bentveld reist af naar Almere: de nieuwste en misschien ook wel de meest groene stad van Nederland. Tussen de jonge bomen die hier nog maar 50 jaar staan zijn de bever, otter én boommarter vaste stadsbewoners. Menno gaat met het team op zoek naar één van de grootste vogels van ons land: de knobbelzwaan, een zeer indrukwekkende verschijning. De zeearend profiteert hier van de ontoegankelijke moerassen aan de rand van de stad en de zeer zeldzame witoogeend duikt op in het Kromslootpark. 

28
oktober
2023
(21:30)

Bij BNNVARA op NPO 1

30
oktober
2023
(20:20)

Van Roosmalen & Groenteman

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen nemen samen met verschillende gasten op geheel eigen wijze de actualiteit door. Vanuit een compleet vernieuwde studio worden urgente en minder urgente nieuwsberichten besproken. Politiek, media, en sport, alles komt voorbij. En uiteraard ontbreekt de vertrouwde rubriek 'Briefje van Marcel' niet.

30
oktober
2023
(22:15)

Bij BNNVARA op NPO 2

Aflevering 1: Noord-Nederland
Menno reist af naar Groningen waar het jarenlang boren naar aardgas het landschap, de bewoners en hun huizen zwaar getekend heeft. Nu de Groninger gaskraan dicht is wordt het aardgas geïmporteerd. Aan boord van een zeesleper worden reusachtige tankers vol vloeibaar gas wekelijks de Waddenzee overgetrokken om aan te meren in de Eemshaven. Veel daarvan wordt echter direct doorverkocht aan het buitenland. Hoe is dat in deze tijd van energieschaarste te verantwoorden?

Waar Noord-Nederland vroeger bekend stond als nationale graanschuur, worden landerijen nu steeds vaker volgepland met zonnepanelen en windmolens. De betreffende boeren die hun land aan de energieproducent hebben verpacht zijn spekkopers, maar de impact op de omwonende dorpelingen is enorm: zij plukken de zure vruchten. In de turbulente wereld van de energietransitie pikken velen hun graantjes mee: de veehouder is via zijn mestoverschot plotseling energieproducent geworden en de orchideeënkweker maakt via een hightech centrale nu meer stroom dan hij zelf op kan maken.

31
oktober
2023
(20:30)

Bij BNNVARA op NPO 1

De eerste aflevering introduceert de grutto als vogelsoort en als verhalenverteller. Een duik in het verleden van de grutto geeft antwoord op de vraag hoe het dier vroeger leefde. Wanneer heeft hij zich ontwikkeld als weidevogel? De grutto maakt een reis vanuit Senegal naar zijn broedgebied in Nederland via Portugal, Spanje en Frankrijk, waar allerlei gevaren op de loer liggen. Eenmaal in Nederland maken de grutto's zich net als de veeboeren Piet en Wim klaar voor het broedseizoen

1
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

 

1
november
2023
(20:30)

Bij BNNVARA op NPO 1

2
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

2
november
2023
(20:30)

All Stars & Zonen: Kerstman

Bij BNNVARA op NPO 3

Kerstmis bij Swift Boys wordt onder Roos’ leiding dit jaar heel anders: geen bier en bitterballen, maar een fundraising voor Oekraïne. Johnny heeft een verrassing voor Aisha in petto, maar de grootste verrassing wordt verzorgd door de Kerstman.

2
november
2023
(21:00)

Bij BNNVARA op NPO 3

We kunnen steeds ouder worden. Maarten’s leeftijdsgenoten in de sportschool bewijzen dat 80 het nieuwe 60 is. Wat doen we allemaal om onze levensverwachting steeds verder op te krikken? En wat zijn de gevolgen van dat we als bevolking zo oud worden? Ieder aan hun eigen kant van een gapende generatiekloof, onderzoeken Maarten en Emma de verschillen en overeenkomst tussen vroeger en nu.

3
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

3
november
2023
(20:20)

3 op Reis: Abruzzen (IT)

Bij BNNVARA op NPO 3

Nienke is op het Italiaanse platteland waar ze deelneemt aan de transumanza, een eeuwenoude traditie waarbij schapen- en geitenherders hun kuddes van en naar de zomerweiden brengen. Twee keer per jaar vindt deze meerdaagse trektocht plaats en als reiziger kun je meelopen. Een indrukwekkende wandeltocht door het prachtige landschap van de Abruzzen.

3
november
2023
(21:00)

Bij BNNVARA op NPO 3.

Het verhaal van Thomas en Paul begint op de Kleinkunstacademie, waar ze elkaar ontmoeten en al snel een duo vormen. Ze veroveren de Nederlandse muziekwereld, maar besluiten in maart 2015 om te stoppen. Tijdens de coronapandemie treffen ze elkaar opnieuw en besluiten om weer samen te gaan werken. Collega’s Joost Prinsen, Bianca Krijgsman, Ellen ten Damme en Frank Lammers zagen hun liefde ontstaan op de Kleinkunstacademie, zowel voor het kleinkunstvak als voor elkaar. Typhoon en Maan blikken terug op hoe Thomas en Paul in 2020 op Ameland voor het eerst sinds hun breuk weer samen muziek maken.

4
november
2023
(17:35)

Versus

Het is Emma versus Jesse. Ze gaan een dag mee met de luchtmobiele brigade. Een training waarbij kracht, moed en uithoudingsvermogen erg belangrijk zijn. Houden ze het vol of geven ze op?

4
november
2023
(19:15)

KASSA

Dierenartsen luiden de noodklok over kortsnuitige katten zoals Perzen en de Britse Korthaar. De steeds kortere en plattere neuzen hebben grote gevolgen voor de gezondheid van deze dieren. Een zonnepanelenbedrijf laat haar klanten in verbijstering achter met slechte producten, lijsttrekkers krijgen in aanloop naar de komende verkiezingen Kassa-stellingen voorgelegd en Mai trekt het land in met haar Belbus.

4
november
2023
(20:25)

The Connection

Kennisquiz waarin alles draait om één antwoord. Deze keer is het aan Aran Bade, Iris van Lunenburg en Jeroen Stomphorst om zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. 

4
november
2023
(21:30)

Bij BNNVARA op NPO 1

6
november
2023
(19:05)

Khalid & Sophie

Talkshow afwisselend gepresenteerd door Khalid Kasem en Sophie Hilbrand. Zij voeren het gesprek over maatschappelijke thema’s met betrokkenen en ontvangen actuele gasten uit de politiek, sport, muziek, cultuur en entertainment.

6
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

6
november
2023
(19:55)

Per seconde wijzer

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.

6
november
2023
(20:20)

Van Roosmalen & Groenteman

Bij BNNVARA op NPO 3

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen nemen samen met verschillende gasten op geheel eigen wijze de actualiteit door. Vanuit een compleet vernieuwde studio worden urgente en minder urgente nieuwsberichten besproken. Politiek, media, en sport, alles komt voorbij. En uiteraard ontbreekt de vertrouwde rubriek 'Briefje van Marcel' niet.

6
november
2023
(22:15)

Bij BNNVARA op NPO 2

Aflevering 2: De Hollandse Kust
Tata Steel in IJmuiden is verantwoordelijk voor 8% van de totale CO2 uitstoot in Nederland én de grootste uitstoter van stikstof. Voor de staalproductie gebruikt Tata kolen, die een groot risico vormen voor de gezondheid van omwonenden. ’s Nachts wordt Menno met een scheepsloods afgezet op een reusachtig kolenschip, afkomstig uit Canada met als bestemming de haven van Tata.

Tussen het vloeibare staal en de opgestapelde cokes houden Tata-medewerkers een warm pleidooi voor de verduurzaming van hun geliefde bedrijf en laten ze Menno zien dat ze alles op alles zetten om op een dag groen staal te smeden. Maar buiten de poort verzamelen Greenpeace en bezorgde omwonenden zich. Het roer moet om. Het langer verstoken van kolen is onbespreekbaar. Intussen staan er reeds honderden windmolens op de Noordzee en nog een veelvoud daarvan is onderweg. Zij moeten de stroom opwekken waarmee waterstof geproduceerd zal worden zodat Nederland groen staal kan gaan maken. 

7
november
2023
(00:00)

Zembla: Sleutelen aan zaad

Door een knip in het DNA van een plantenzaadje kunnen voedselgewassen worden aangepast. Maar is sleutelen aan ons voedsel een goed idee? Zembla onderzoekt de argumenten en belangen van deze techniek.

7
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

7
november
2023
(19:55)

Per seconde wijzer

Twee kandidaten testen onder hoge druk hun kennis in verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in, hoeveel rondes zullen de spelers het volhouden en met welk bedrag gaan de spelers uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag.

7
november
2023
(20:20)

Vier Handen Op Eén Buik: Hoe is het nu met Manon, Louise en Xavi

Bij BNNVARA op NPO 3

Toprak Yalciner gaat vier jaar later weer langs bij Manon (24) om te kijken hoe het nu met haar gaat. Ze is inmiddels moeder van vier kinderen en heeft een heuse transformatie ondergaan. 

Bibi Breijman brengt na drie jaar weer een bezoek aan Louise (23). Na de breuk met Jesse bleek ze toch niet zo’n grote Feyenoord-supporter te zijn. Ze juicht nu voor Almere City FC. 

Dyantha Brooks gaat langs bij Xavi (19), die we leerden kennen als Felicity in seizoen 8. Hij werd tijdens de zwangerschap enorm geconfronteerd met zijn vrouwelijkheid en dat heeft hem een grote beslissing doen maken.

7
november
2023
(20:30)

Bij BNNVARA op NPO 1

Het broedseizoen van de grutto's is in volle gang. Er wordt gebaltst, gepaard, gevochten en de eieren worden gelegd. De langdurige droogte speelt de boer en de vogels parten. Boer Wim doet zijn koeien al naar buiten terwijl voor de koeien van boer Piet er nauwelijks genoeg gras staat. Zijn gras groeit niet goed door de droogte en de vraat van ganzen. Als de grutto-kuikens worden geboren, transformeren de grutto-ouders in fulltime babysitters. Boer Wim besluit te gaan maaien als er piepjonge kuikens in zijn weilanden lopen.

8
november
2023
(18:00)

Bij BNNVARA op NPO ZAPP

8
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

8
november
2023
(20:30)

Bij BNNVARA op NPO 1

8
november
2023
(22:48)

Bij BNNVARA op NPO 3

Op de middelbare school verspreidt een klasgenoot naaktfoto’s van de toen vijftienjarige Vonneke (25). Uit radeloosheid pakte Vonneke een schaar en stak de verspreider in zijn arm. Vanaf dat moment verandert haar leven enorm: ze belandt in de gevangenis, moet van school af, verliest vriendschappen en krijgt maandenlang huisarrest. Nu Vonneke zelf een kind krijgt, blikt ze terug en wil ze een rolmodel zijn.

9
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

9
november
2023
(20:25)

Zembla

Zorgmedewerkers vertellen hoe hard de WIA-uitkering is. De VN uit forse kritiek over deze uitkering. Wat is met deze kritiek gedaan? Zembla onderzoekt het Nederlandse arbeidsongeschiktheidsstelsel.

9
november
2023
(20:30)

Bij BNNVARA op NPO 3

Glenn solliciteert als kok bij een sterrenrestaurant en Yola kan een belangrijke deal sluiten op haar werk. Yola’s criminele moeder Erveline wil echter dat Yola zich aansluit bij het familiebedrijf met haar broers Nando en Edson. Sharon, de beste vriendin van Yola, heeft gehoord dat diens ex-vriend Kikker weer uit de bak is, terwijl Glenns vriend Jermaine juist op het terrein van Kikker drugs wil dealen. Glenn waarschuwt Jermaine om voorzichtig te zijn, maar Jermaine kiest toch zijn eigen weg.

9
november
2023
(20:35)

Floortje Dessing bezoekt de 60-jarige Elena op het piepkleine Noorse eiland Litløya. Na een journalistieke en humanitaire carrière in het Midden-Oosten gooit zij zeventien jaar geleden het roer radicaal om door dit onbewoonde eiland, inclusief vuurtoren, te kopen. Veertien jaar lang is Elena de enige bewoner van Litløya, tot timmerman Frode haar in 2020 komt helpen met klussen, ze verliefd worden en hij zich bij Elena op haar eiland voegt. Floortje reist via de adembenemend mooie Noorse kust naar het koppel. Elena en Frode laten Floortje op Litløya kennismaken met de uitdagingen én de voordelen van een leven binnen de poolcirkel.

9
november
2023
(21:10)

Bij BNNVARA op NPO 3

Maarten en Emma hebben vakantiekriebels. Ze onderzoeken hoe het fenomeen ‘op vakantie gaan’ in Maartens jeugd opkwam. Per touringcar ervaren ze op welke manier we tegenwoordig (overal) de toerist uithangen. Ieder aan hun eigen kant van een gapende generatiekloof, onderzoeken ze de verschillen en overeenkomst tussen vroeger en nu.

9
november
2023
(22:35)

2Doc: Blue ID

Bij BNNVARA op NPO 2

In 2012 ontvangt Rüzgar Erkoçlar zijn eerste testosteroninjectie. Een belangrijke stap in zijn geslachtsbevestigende traject is gezet. Hij heeft zijn carrière als succesvol acteur achter zich gelaten, en werkt in een bakkerij. Maar als hij ge-out wordt op twitter, gaat de transfobe Turkse pers met zijn verhaal aan de haal en dan verandert alles. Via homevideo-achtige beelden wordt Rüzgag gevolgd in het traject, vol frustraties, vernedering en geduld, dat hij moet nemen op weg naar de kroon op zijn transitie: het inruilen van zijn roze identiteitskaart voor een blauwe.

10
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

10
november
2023
(20:20)

3 op Reis: La Rochelle (FRA)

Bij BNNVARA op NPO 3

Dzifa is in de Franse havenstad La Rochelle. Ze dompelt zich onder in de Franstalige muziek tijdens het festival Francofolies, hét belangrijkste evenement voor Franstalige artiesten. Dzifa gaat op pad met muzikant Ben Lechapus, die van het kleinste stukje plastic afval nog een muziekinstrument weet te maken. En ze ontmoet de Star Feminine Band: een muziekgroep van jonge vrouwen uit Benin. Als ervaren straatmuzikant stapt Dzifa zelf ook het podium op.

10
november
2023
(20:30)

2 voor 12

Bij BNNVARA op NPO 2

Kennisquiz onder leiding van Astrid Joosten waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.

Voor meer informatie: BNNVARA-Communicatie

Marloes Huisman | marloes.huisman@bnnvara.nl 

10
november
2023
(21:00)

Bij BNNVARA op NPO 3.

De collega’s van Thomas en Paul duiken het verleden in en delen hoe zij na hun studie Acda en de Munnik werden. In de tijd dat ze hun eerste stapjes als cabaretduo zetten scoren ze met één van hun nummers opeens een hit. We volgen Thomas en Paul in de aanloop naar hun reünie. Ze schrijven voor het eerst nadat ze uit elkaar zijn gegaan weer nummers als Acda en de Munnik. Dat is een proces dat met ups en downs verloopt.

10
november
2023
(21:00)

De Geknipte Gast

Actrice Yootha Wong-Loi-Sing is op dit moment te zien in de dramaserie Santos die net bekroond is met een Gouden Kalf. Yootha maakte eerder al furore door haar hoofdrol in Hoe Duur Was De Suiker en speelde zelfs in een Amerikaanse serie geproduceerd door Oprah Winfrey. Aan Özcan Akyol vertelt ze over haar vader die ook een barbierszaak heeft gehad en over haar moeder die Alzheimer heeft.

11
november
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Consumentenprogramma dat je niet mag missen. Elke zaterdagavond live met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit.

Voor meer informatie: BNNVARA-Communicatie

Lisanne Nooter | lisanne.nooter@bnnvara.nl | 088-676 60 91

11
november
2023
(20:20)

Verkiezingsspecial Op Weg naar Het Lagerhuis

Bij BNNVARA op NPO 3

De tien beste jonge debaters van Nederland gaan het debat aan met elkaar en met drie vooraanstaande jonge politici. Sinds 2020 is meer dan de helft van de stemgerechtigden 50 jaar of ouder, hun dominantie neemt steeds meer toe. Terwijl het de jongeren zijn die het langst de gevolgen van de politieke keuzes van nu ondervinden. Tijdens dit debat laat de jonge generatie zich horen. In vier debatten komen de grote thema’s van deze verkiezingen langs: klimaat, bestaanszekerheid, migratie en de mentale staat van jongeren in tijden van oorlog.

Voor meer informatie: BNNVARA-Communicatie

Jip Roijakkers | jip.roijakkers@bnnvara.nl

13
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

13
november
2023
(20:20)

Van Roosmalen & Groenteman

Bij BNNVARA op NPO 3

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen nemen samen met verschillende gasten op geheel eigen wijze de actualiteit door. Vanuit een compleet vernieuwde studio worden urgente en minder urgente nieuwsberichten besproken. Politiek, media, en sport, alles komt voorbij. En uiteraard ontbreekt de vertrouwde rubriek 'Briefje van Marcel' niet.

13
november
2023
(22:15)

Bij BNNVARA op NPO 2

Rotterdam is mondiaal een van de grootste overslag havens van ruwe olie. Deze olie wordt in de haven verwerkt en doorgevoerd. Daarmee is de haven een Europese distributiehub voor aardolie. Maar nu we stoppen met fossiele brandstoffen en het gebruik van olie wordt afgebouwd, transformeert de Rotterdamse haven zich in rap tempo tot internationale speler in de overslag van duurzame energie. Menno bezoekt de haven om te zien wat daar nu gebeurt. Daarnaast gaat hij op bezoek bij de kerncentrale in Borsele.

Voor meer informatie: BNNVARA-Communicatie

Marloes Huisman | marloes.huisman@bnnvara.nl

14
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

14
november
2023
(20:30)

Bij BNNVARA op NPO 1.

Na een lange periode van droogte gaat het eindelijk regenen. Goed nieuws voor de boeren en de weidevogels. Er breekt een periode van weldaad aan met veel insecten voor de kuikens. Op IJsland leeft een groeiende populatie grutto's die profiteert van het inpolderen van de venen. Daar herhaalt zich de geschiedenis van de grutto in Nederland. Het leven van opgroeiende grutto-kuikens is nu heel kwetsbaar. Bijvoorbeeld als boer Piet gaat maaien en wanneer de bruine kiekendief honger heeft. De toekomst van de grutto in Nederland blijkt onzeker.

14
november
2023
(22:00)

Bij BNNVARA op NPO 3

Andreea en Nico zijn een stel en maken onder de naam Youngcouple9598 porno voor verschillende betaalsites. Ze hebben een fortuin verdiend en ze lijken een droomleven te leiden op Cyprus. Het werk is dan wel erg lucratief, maar heeft ook een keerzijde: de seks is mechanisch, vriendschappen en familierelaties worden verbroken en vooral Andreea wordt veroordeeld om de filmpjes die ze maakt. Nico lijkt daarentegen meer te genieten van zijn rol als porno-ster en lijkt zijn grote droom waar te maken. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat niet alles zo rooskleurig is als het lijkt tussen de twee en komt de toxische waarheid naar boven.

15
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

15
november
2023
(20:30)

Bij BNNVARA op NPO 1

15
november
2023
(22:40)

Bij BNNVARA op NPO 3

Twintig tieners onthullen juicy details over de eerste zoen. Wanneer ben je er klaar voor? Wat is het perfecte moment? Wat is consent, en hoe geef je dat aan? Leer grenzen stellen zonder ongemak.

16
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

16
november
2023
(20:30)

Bij BNNVARA op NPO 3

Het leven dat Glenn en Yola voor zich zien komt steeds meer in gevaar. Glenn probeert zijn baan als kok goed te doen, maar zijn geduld wordt op de proef gesteld door zijn nieuwe collega’s. Erveline kampt met gezondheidsproblemen en probeert de band met Yola aan te halen die juist op het punt staat naar Senegal te vertrekken voor werk. Jermaine komt erachter dat hij een enorme schuld heeft openstaan bij Kikker en na lang aandringen helpt Glenn hem met een klus, maar moet zich daardoor wel ziekmelden bij zijn nieuwe werk. Ondertussen wordt bij familiebedrijf Dos Santos het kookpunt bereikt.

16
november
2023
(20:35)

In Arctisch Canada zoekt Floortje Dessing de van oorsprong Franse Mathieu op. Deze voormalig bioloog woont net buiten het piepkleine plaatsje Kugluktuk, samen met zijn Inuit-vrouw Amanda en hun zoon Thomas. Al meer dan twintig jaar woont Mathieu in dit gebied vanwege zijn grote passie voor het leven in de wildernis. Inmiddels heeft hij zich de Inuit-levensstijl compleet eigengemaakt. Voor zijn werk als filmmaker trekt hij er bovendien regelmatig dagenlang op uit om in de meest extreme omstandigheden opnames te maken. Floortje bezoekt het gezin in hun huis, dat alleen per quad over de ruige toendra te bereiken is.

16
november
2023
(21:10)

Bij BNNVARA op NPO 3

Maarten en Emma hebben het over wonen. Hoe heeft Maarten het sobere huishouden van de jaren ‘50 ervaren? En hoe rommelig woonde Emma volgens Maarten in haar studententijd? Van woningnood tot kraken; er blijft geen bouwsteen onomgekeerd. Ieder aan hun eigen kant van een gapende generatiekloof, onderzoeken ze de verschillen en overeenkomst tussen vroeger en nu

17
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

17
november
2023
(20:30)

3 op Reis: Chocó (EC)

Bij BNNVARA op NPO 3

Tim en Niek sluiten hun lange reis door Ecuador af in het Chocó regenwoud. Ze gaan op pad met bioloog Citlali Morelos-Juarez die haar leven wijdt aan het beschermen van de planten en dieren die door grootschalige ontbossing bedreigd worden. Ze gaan op zoek naar de bruinkopslingerapen die dankzij Citlali en haar team hier in de vrije natuur leven.

17
november
2023
(20:30)

2 voor 12

Bij BNNVARA op NPO 2

Kennisquiz onder leiding van Astrid Joosten waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.

17
november
2023
(21:00)

Bij BNNVARA op NPO 3

Thomas en Paul vertrekken naar L.A. om de plannen voor hun reünie verder uit te werken. Ze maken foto’s en een clip voor de eerste nieuwe single. Ook nemen ze oude nummers door en bedenken ze de opzet voor hun reünieconcert. Vrienden en collega’s blikken terug op de bizarre beginperiode van het duo. Ze braken door met ‘Niet of Nooit geweest’ en moesten opeens om leren gaan met hordes fans. Het blijft voor de documentairemaker een uitdaging om de heren te volgen want ze geven er graag hun eigen draai aan. 

17
november
2023
(21:00)

De Geknipte Gast met Bas Heijne

Bij BNNVARA op NPO 2

Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van Bas Heijne

Lisanne Nooter | lisanne.nooter@bnnvara.nl | 088-676 60 91

18
november
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Consumentenprogramma dat je niet mag missen. Elke zaterdagavond live met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit.

Lisanne Nooter | lisanne.nooter@bnnvara.nl | 088-676 60 91

18
november
2023
(23:59)

Deus ex Vagina

Bij BNNVARA op NPO 3

In het wegrestaurant De Kade probeert Robin (23) het vertrouwen terug te winnen van haar collega’s nadat ze twee maanden geleden plotseling verdween. De reden hiervan houdt ze geheim. Want toegeven dat ze in de vervroegde overgang zit, is toegeven aan haar verloren jeugd.

19
november
2023
(21:40)
Niels van der Laan en Jeroen Woe staan in de startblokken voor het nieuwe seizoen Even tot hier. Terwijl politici druk in de weer zijn om zwevende kiezers te vangen, beginnen Niels en Jeroen en natuurlijk ook Miguel aan het tiende seizoen van de ...
20
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

20
november
2023
(20:20)

Van Roosmalen & Groenteman

Bij BNNVARA op NPO 3

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen nemen samen met verschillende gasten op geheel eigen wijze de actualiteit door. Vanuit een compleet vernieuwde studio worden urgente en minder urgente nieuwsberichten besproken. Politiek, media, en sport, alles komt voorbij. En uiteraard ontbreekt de vertrouwde rubriek 'Briefje van Marcel' niet.

20
november
2023
(22:15)

Bij BNNVARA op NPO 2

In de kolenmijnen van Limburg duikt Menno Bentveld in de vraag hoe energie kan worden opgeslagen en verdiept hij zich in de accu van de toekomst. Zodat we de energie kunnen gebruiken op het moment dat het nodig is. In Teuge stijgt Menno op in een elektrisch vliegtuig en ziet hij met eigen ogen de superbatterij waarmee het toestel wordt opgeladen.

Marloes Huisman | marloes.huisman@bnnvara.nl 

20
november
2023
(23:15)

2Doc: You can't sleep here

Bij BNNVARA op NPO 2

De avond valt in Amsterdam. Honderden mensen zoeken naar een veilige plek om de nacht door te brengen. Niet binnen de veilige muren van een huis want dat hebben ze niet, dus zoeken ze een plekje waar ze ongezien en zonder te worden lastiggevallen kunnen slapen. Maar ongezien maakt onbemind en dus blijft de relatie tussen daklozen en de samenleving ongemakkelijk. Wie die buitenslapers werkelijk zijn blijft een raadsel en het is ook maar de vraag of we het zouden willen weten.

21
november
2023
(19:25)

First Dates - Debates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het restaurant van de liefde opent zich voor een aantal politieke ‘dates’. In deze special gaan Rob Jetten (D66), Caroline van der Plas (BBB), Eline Vedder (CDA), Esmah Lahlah (GroenLinks-PvdA), Joost Eerdmans (JA21) en Laurens Dassen (Volt) aan tafel in gesprek met een zwevende kiezer, om te luisteren naar elkaars standpunten. Is de kiezer te overtuigen om op de politicus te gaan stemmen op 22 november? 

21
november
2023
(20:30)

Bij BNNVARA op NPO 3

Glenn en Jermaine moeten een klus doen voor Kikker, waar Glenn niet blij mee is. Terwijl Yola bij de loods van de familie Dos Santos is om met haar broers te praten over Glenn, krijgen ze onaangenaam bezoek. Nando en Edson komen zwaar in de problemen. Glenn probeert Yola te overtuigen om samen weg te gaan. Kikker onderzoekt de grogue van de familie Dos Santos om achter hun businessplan te komen en krijgt een aanbod vanuit onverwachtse hoek.

22
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

22
november
2023
(22:40)

Bij BNNVARA op NPO 3

De tieners duiken in de wereld van sexy selfies, sexting en porno. Zonder filter. Internet is misschien wel makkelijk, maar is het ook veilig genoeg om je seksualiteit te ontdekken? Wat als je wordt exposed? Dickpics alleen op verzoek graag.

23
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

23
november
2023
(20:25)

Floortje Dessing reist af naar een van de meest afgelegen oorden ter wereld: Pitcairn. Een piepklein stipje midden in de oceaan dat ergens tussen Paaseiland en Nieuw-Zeeland ligt. Vanaf het dichtstbijzijnde atol vaart Floortje drie dagen mee op het schip dat haar uiteindelijk naar Pitcairn brengt. Hier ontmoet ze Jacqui, die strijdt voor het bestaan van het eiland. Vanwege de afgelegen ligging dreigt het namelijk onbewoonbaar te worden: de circa 50 bewoners met de Britse nationaliteit vergrijzen en het lukt ze niet om nieuwe bewoners te trekken en daarmee de mini-samenleving op Pitcairn in stand te houden.

24
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

24
november
2023
(20:20)

3 op reis: Albanië (AL)

Bij BNNVARA op NPO 3

Nienke maakt een roadtrip per 4x4 door Albanië: een land waar de geasfalteerde weg eerder uitzondering is dan regel en waar je mag wildkamperen in de ongerepte natuur. Ze bezoekt de verlaten Spaç gevangenis, die herinnert aan het strenge communistische regime dat Albanië lange tijd kende. Ook bezoekt ze een tattoo-kunstenaar in een van de vele bunkers die in Albanië staan. Nienke sluit haar trip af op een idyllische plek aan de Shala-rivier.

24
november
2023
(20:30)

2 voor 12

Bij BNNVARA op NPO 2

Kennisquiz onder leiding van Astrid Joosten waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.

Marloes Huisman | marloes.huisman@bnnvara.nl

24
november
2023
(21:00)

Bij BNNVARA op NPO 3

Er verandert veel binnen het team van Acda en de Munnik: mensen van het eerste uur, waaronder producer Sander Jansen, drummer Kasper van Kooten en toetsenist Diederik van Vleuten, verlaten het schip. Multi-instrumentalist en producer JB Meijers en drummer Dave van Beek nemen hun plaatsen in. Deze laatste mannen zien we ook terug in het heden. Thomas en Paul vragen ze mee naar Memphis, om te kijken of ze daar net als vroeger weer muziek op kunnen nemen samen. Een avontuur dat niet zonder slag of stoot verloopt.

Marloes Huisman | marloes.huisman@bnnvara.nl

24
november
2023
(21:00)

Geknipte gast met Ruud de wild

Bij BNNVARA op NPO 2

Radio-dj en podcastmaker Ruud de Wild groeide op in een zwaar gelovig gezin. Een gezin dat van de buitenwereld was afgesloten. Ruud kon daar als jonge jongen niet mee dealen. Op zijn vijftiende ging hij bij een ander gezin wonen en ging er een nieuwe wereld voor hem open. Een wereld van muziek, kunst en cultuur. 

Lisanne Nooter | lisanne.nooter@bnnvara.nl | 088-676 60 91

25
november
2023
(09:00)

Kinderen voor Kinderen: In Actie: Logeren

Bij BNNVARA op NPO 3

Floor (9) uit het dorpje Erica (Drenthe) wil heel graag vaker logeren, maar ze vindt het te eng. Wanneer ze het probeert, krijgt ze telkens stress en buikpijn. Kinderen voor Kinderen komt in actie om Floor te redden van deze nachtmerrie!

Marieke van Heijst | marieke.van.heijst@bnnvara.nl | 088-676 63 69

25
november
2023
(19:15)

Kassa

Bij BNNVARA op NPO 2

Consumentenprogramma dat je niet mag missen. Elke zaterdagavond live met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit.

Lisanne Nooter | lisanne.nooter@bnnvara.nl | 088-676 60 91

25
november
2023
(20:25)

The Connection

Kennisquiz waarin alles draait om één antwoord. Milan van Dongen, Nhung Dam en Max Terpstra proberen in vier rondes zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar te spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord. Alles heeft een link met elkaar.

Lisanne.nooter@bnnvara.nl  088-676 60 91

25
november
2023
(21:40)
Niels van der Laan en Jeroen Woe staan in de startblokken voor het nieuwe seizoen Even tot hier. Terwijl politici druk in de weer zijn om zwevende kiezers te vangen, beginnen Niels en Jeroen en natuurlijk ook Miguel aan het tiende seizoen van de ...
25
november
2023
(23:59)

Paul en Paul

Bij BNNVARA op NPO 3

De broers Paul (79) en Paultje (61) delen een duistere familiegeschiedenis waardoor ze -als gevolg van incest- zowel halfbroers als oom en neef van elkaar zijn. Wanneer Paultje in de gevangenis te horen krijgt dat hij nog maar kort te leven heeft, is er maar één mogelijkheid: terug naar Amsterdam Noord en intrekken bij zijn oudere broer. Al zit die niet op hem te wachten. Zal er, nu de tijd tikt, eindelijk iets veranderen in hun moeizame broederschap?

Lisanne Nooter | lisanne.nooter@bnnvara.nl | 088-676 60 91

27
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

27
november
2023
(20:20)

Van Roosmalen & Groenteman

Bij BNNVARA op NPO 3

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen nemen samen met verschillende gasten op geheel eigen wijze de actualiteit door. Vanuit een compleet vernieuwde studio worden urgente en minder urgente nieuwsberichten besproken. Politiek, media, en sport, alles komt voorbij. En uiteraard ontbreekt de vertrouwde rubriek 'Briefje van Marcel' niet.

27
november
2023
(22:00)

Bij BNNVARA op NPO 3

Met de groei van sociale media, zoals Snapchat en Instagram, én na al het #MeToo-nieuws, is de ongewenste dickpic niet meer weg te denken uit de samenleving. Jurre en Dzifa meten de gemiddelde mening op straat en duiken de geschiedenis in. Óók onderwerpen ze zich aan de wetenschap door te onderzoeken hoe we reageren als we een dickpic voorgeschoteld krijgen. Naast de ongewenste dickpic is er ook de gewenste dickpic. Jurre en Dzifa gaan op zoek naar Het Perfecte Paaltje!

Maaike Wennekers | maaike.wennekers@bnnvara.nl | 088-676 69 84

28
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

28
november
2023
(21:15)

Boerderij van Dorst: Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager

Bij BNNVARA op NPO 3

Raven van Dorst trekt zich terug op het platteland om een langgekoesterde droom na te jagen: zelfvoorzienend landbouwen. Om zo eigen voedsel te verbouwen en wat bewuster met de aarde om te gaan. Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager komen Raven helpen. Ze maken samen een hügelbed en plukken appels om cider te maken. Terwijl zij de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf.

28
november
2023
(22:00)

Bij BNNVARA op NPO 3

Jurre en Dzifa duiken dieper in het brein; ze stappen een MRI-scanner in om uit te vinden wat er in de hersenen gebeurt bij het zien van sexy foto’s. Werkt dit anders bij mannen dan bij vrouwen? Verder voelt Jurre de hetero-man aan de tand bij een voetbalclub en roddelt Dzifa erop los bij een meidenavond. De avond eindigt samen op de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam; daar vragen ze aan de gay-community wat ze van Het Perfecte Paaltje vinden.

Maaike Wennekers | maaike.wennekers@bnnvara.nl | 088-676 69 84

29
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

29
november
2023
(22:00)

Bij BNNVARA op NPO 3

Dzifa en Jurre onderzoeken of de dickpic misschien evolutionair te verklaren is en gaan daarvoor langs bij ons meest naaste verwanten: de chimpansee. In een café verwelkomen ze een groep speeddaters om wetenschappelijk het inschattingsvermogen van aantrekkingskracht te testen. Ook strijkt de pikkengalerij van het Perfecte Paaltje neer bij een groep naaktschilders.

Maaike Wennekers | maaike.wennekers@bnnvara.nl | 088-676 69 84

29
november
2023
(22:40)

Bij BNNVARA op NPO 3

Labels galore. Er zijn meer kleuren in de regenboog dan wat je ziet met ‘t blote oog. De tieners navigeren door het genderlandschap en laten zien wat inclusiviteit nu écht betekent. Voel je vrij om jezelf te zijn en van jezelf te houden!

30
november
2023
(19:25)

First Dates

Bij BNNVARA op NPO 3

Het First Dates restaurant opent weer haar deuren voor singles die op zoek zijn naar de ware. Leidt een eerste date tot een tweede? Wie vindt de perfecte match?

30
november
2023
(20:30)

Bij BNNVARA op NPO 3

Glenn en Yola’s relatie komt onder spanning te staan als Yola Glenn confronteert met zijn leugens en Glenn zijn twijfels uit over de oprechtheid van Erveline. Ondertussen bekijkt Erveline het nieuwe vastgoedproject dat ze met haar kinderen wil starten. Ze gaat ook op pad met nieuwe werknemer Zenaida, die een gevoelige snaar bij haar raakt. Jermaine moet een probleem zien op te lossen en op het werk van Glenn lopen ondertussen de emoties hoger op. Yola wordt gedwongen om een drastisch besluit te nemen over haar en Glenn.

30
november
2023
(20:35)

In het Thaise bergdorp Ban Naklang, bij de grens met Myanmar, ontmoet Floortje Dessing de Noord-Ierse Kerri. Sinds 2016 runt zij hier samen met haar man Sombat een kleinschalige olifantenopvang. Met veel liefde en passie geven zij een aantal van deze reusachtige dieren, die veelal gered zijn uit moeilijke omstandigheden, een zo waardig en diervriendelijk mogelijk leven. Floortje ziet hoe Kerri en Sombat hun leven volledig in het teken stellen van het olifantenproject en een simpel bestaan leiden in het traditionele Ban Naklang, samen met hun zoontje Ollie.

30
november
2023
(21:10)

Bij BNNVARA op NPO 3

Eén van de dingen waar Maarten niet over uitgepraat raakt, is zijn voorliefde voor auto’s. Misschien omdat hij ook een tijd heeft meegemaakt waarin men nog met paarden de weg op ging. Wat heeft de auto ons de afgelopen 50 jaar gebracht? En wat heeft het ons gekost? Ieder aan hun eigen kant van een gapende generatiekloof, onderzoeken ze de verschillen en overeenkomst tussen vroeger en nu.

30
november
2023
(22:00)

Bij BNNVARA op NPO 3

Dzifa en Jurre kijken naar de toekomst; waar gaat het heen met de dickpic en wat moeten we er mee? Tijdens een lesje ‘eerste hulp bij ongewenste dickpics’ worden verschillende generaties leerlingen samengebracht. Ook proberen Dzifa en Jurre contact te krijgen met een aantal dickpic-verstuurders uit hun eigen DM-inbox. Én het is tijd voor de grande finale van Het Perfecte Paaltje!

Maaike Wennekers | maaike.wennekers@bnnvara.nl | 088-676 69 84

1
december
2023
(20:30)

2 voor 12

Bij BNNVARA op NPO 2

Kennisquiz onder leiding van Astrid Joosten waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.

Marloes Huisman | marloes.huisman@bnnvara.nl

1
december
2023
(21:00)

De Geknipte Gast met Frieda Barnhard

Bij BNNVARA op NPO 2

Meer informatie volgt

Lisanne Nooter | lisanne.nooter@bnnvara.nl | 088-676 60 91

1
december
2023
(23:30)

Bij BNNVARA op NPO 3

Acda en de Munnik zijn jarenlang gevolgd door fotograaf Bob Bronshoff. Zijn foto’s geven daarmee een reis door de tijd weer. Vooral de rockopera Ren Lenny Ren levert uiteenlopende herinneringen op. Ook het moment dat Frank Lammers de voet - en misschien zelfs wel het leven - van Paul de Munnik redde liet een onuitwisbare indruk na. In 2011 nam de band in Memphis het album ’t Heerst op, deels in de legendarische Sun Studios. Onlangs gingen ze terug naar Memphis om daar de draad weer op te pakken. De mannen werken toe naar het reünieconcert. Direct na de bekendmaking ontstaat er een stormloop op de kaarten waardoor de druk groeit.

Voor meer informatie: BNNVARA-Communicatie

Marloes Huisman | marloes.huisman@bnnvara.nl

2
december
2023
(09:00)