Hilversum,
15
februari
2024
|
11:03
Europe/Amsterdam

TRAILER EN UITZENDDATUM VOOR EVA CRUTZENS BEKROONDE KOMISCHE DRAMASERIE BODEM

Na een première tijdens het Nederlands Filmfestival, waar Eva Crutzen werd beloond met het Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol Dramaserie, is de uitzenddatum voor de zesdelige serie BODEM bekend: vanaf maandag 11 maart wekelijks om 21.15 uur bij BNNVARA op NPO 3 en te bekijken op NPO Start. De trailer is vandaag gelanceerd. 

In BODEM volgen we het destructieve leven van de 37-jarige Cat. Mensen om haar heen maken zich zorgen. Cat niet. Door een groot verlies binnen de familie, waar vooral niet over gepraat wordt, is van een gezin nog maar nauwelijks sprake. Haar moeder ís een paniekaanval. Haar vader heeft zich als zelfbenoemde coach gestort op het schrijven van zelfhulpboeken. Ondertussen gaat zo’n beetje iedereen om Cat heen zich voortplanten, promotie maken en settelen. Terwijl ze allemaal voor haar gevoel hysterisch hun best doen om gezien te worden, doet zij er alles aan om zoveel mogelijk te verdwijnen. Verdwijnen in de nacht, onder water, in haar hoofd. 

De komische dramaserie is geschreven en geregisseerd door Eva Crutzen. Zij vertolkt ook zelf de hoofdrol van Cat. Eva is bekend als cabaretière, actrice en zangeres en was eerder te zien in o.a. de tv-programma’s PROMENADE, KLIKBEET, TROPENJAREN en de speelfilm ALLES OP TAFEL. Ook kreeg ze lovende kritieken voor haar theatershow OPSLAAN ALS, welke later als driedelige serie op televisie te zien was. Voor haar soloprogramma BANKZITTEN won zij de Publieksprijs van het Amsterdam Kleinkunst Festival. 

Meral Polat (DE LUIZENMOEDER) is in BODEM te zien als Cats beste vriendin Jana. De ouders van Cat worden vertolkt door Marieke Heebink (Internationaal Theater Amsterdam, RAMPVLUCHT) en Leopold Witte (GOOISCHE VROUWEN, DOKTER DEEN en van theatercollectief DE VERLEIDERS). Verdere rollen zijn weggelegd voor o.a Steef de Bot (HOOGVLIEGERS), Nils Verkooijen (MET MES), Lindsay Zwaan (SMERIS), Lineke Rijxman (SLEEPERS) en Fahd Larzaoui (EL HOUB). 

BODEM is een coproductie van BNNVARA en Topkapi Series.  

Bekijk hieronder de trailer: 

download
Bodem - Trailer