Hilversum,
19
oktober
2023
|
11:12
Europe/Amsterdam

NIEUWE ZAPP-WEBSERIE ‘VENNY & DE BIMS’ SCHITTERT OP HET CINEKID FESTIVAL

Venny & de Bims is een vrolijke jeugddramaserie, vol met dans en muziek die de Bijlmer laat uitblinken. De 14-jarige Venny verhuist plotseling met haar moeder en zus naar de Bijlmer, ook wel bekend als ‘de Bims’. Het aanpassen aan de nieuwe omgeving blijkt een uitdaging voor Venny, vooral omdat het niet haar eigen idee was om te verhuizen. Gelukkig kan ze rekenen op de steun van haar beste vriendin, Cyra. Samen bedenken ze slimme plannen met als doel: ervoor zorgen dat Venny terugkeert naar haar vertrouwde thuis in Houten. Pakken deze plannen uit zoals gehoopt? Lukt het Venny om haar moeder te overtuigen om terug te verhuizen? En hoe bevalt het wonen in de Bims eigenlijk? In ‘Venny & de Bims’ beleeft de kijker de ontdekkingstocht van Venny in haar nieuwe bruisende woonplaats. Ze raakt al snel geïnspireerd door een groep buurtgenoten die fearless zijn en hun dagen vullen met dans. Wil ze dan eigenlijk nog wel echt weg uit de Bims? De tiendelige BNNVARA dramaserie Venny & de Bims gaat zondag 22 oktober in première op het Cinekid Festival en is vanaf 1 november wekelijks te zien om 15.00 uur op Zapp.nl en vanaf 8 november ook via het Youtubekanaal van NPO Zapp.  

Over Cinekid
Cinekid is het film- en televisiefestival voor kinderen en jongeren in Nederland. Het festival brengt jaarlijks de nieuwste jeugd- en familiefilms, series en interactieve media uit de hele wereld naar het Nederlandse publiek.

‘Venny & de Bims’ is een coproductie van BNNVARA en Tuvalu Media. Het creatieve brein achter de serie is regisseur Djerraldo Goedhart, die zelf in de Bijlmer woont. Schrijver van de serie is Arnout Vallenduuk. Venny & de Bims biedt nieuwe acteurs de kans om hun talenten verder te ontwikkelen. Hoofdpersoon Venny wordt vertolkt door Roëlla Apinsa. Daysha Ligeon speelt de rol van haar vriendin Cyra. Joshua Okonkwo speelt Delano, Georgetina Joval speelt Evi, Jeraily Hooten neemt de rol van Janell voor haar rekening. Thamia Timas Soares speelt Ish, Qyomi Gonzalez speelt Priscilla, Gitana Kappel speelt Doris en Rick Nanne speelt Maurice.

Bekijk hieronder de trailer van: ‘Venny & De Bims’

download
Trailer 'Venny en De Bims'