Van zoenen tot dickpics, en van exposen tot consent: alles rondom seks en seksualiteit komt aan bod in de nieuwe documentaireserie ‘Blozende Oortjes’. Twintig nieuwsgierige en dappere tieners gaan openhartig met elkaar in gesprek over alles waar ze mee te maken krijgen tijdens hun seksuele ontwikkeling. Het zijn rauwe en ongefilterde gesprekken over de eerste keer, gender, verliefd worden, grenzen aangeven, seksualiteit en alles wat daarbij komt kijken. Samen met regisseur Sophie Dros verkennen de tieners deze spannende onderwerpen vanuit het enige perspectief waar het écht om draait: dat van de jongeren zelf. Op een eerlijke en kwetsbare manier onderzoeken zij de huidige staat van seksuele voorlichting. Het valt daarbij op dat de nieuwe generatie behoefte heeft aan een inclusievere, en vooral seks-positieve insteek. Want praten over seks is niet zo ingewikkeld, je moet het gewoon doen en dan blijkt dat het vooral heel leuk is. Daarom nemen zij in zes prikkelende afleveringen van 15 minuten de controle over hun eigen seksuele ontdekking en gaan voorbij aan schaamte en taboes. Dit is het programma over seks dat iedere opgroeiende puber altijd al had willen zien. ‘Blozende oortjes’ is vanaf maandag 6 november wekelijks te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3, en vanaf woensdag 15 november om 22.40 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Sep (18) vertelt over de eerste keer dat hij met een jongen zoende en hoe hij zich hierop voorbereidde: ‘Ik heb YouTube tutorials gekeken, ik moest het perfect doen’. Er komen ook actuele en urgente thema’s aan bod zoals dickpics of consent. Want hoe kan je het beste consent vragen als je een stapje verder wil gaan? 'Je gaat toch niet vragen: ’Mag ik aan je borsten zitten?'', zegt Yhaël, terwijl Yildrim het juist wel lief vindt als er toestemming gevraagd wordt.

Aflevering 1: de ideale zoen
Twintig tieners onthullen details over hun eerste zoen. Wanneer ben je er klaar voor? Wat is hét perfecte moment? Wat is consent, en hoe geef je dat aan? Leer grenzen stellen zonder ongemak.

Aflevering 2: sexy foto's
De tieners duiken in de wereld van sexy selfies, sexting en porno. Dit keer zonder filter. Internet is misschien wel makkelijk, maar is het ook veilig genoeg om je seksualiteit te ontdekken? Wat als je wordt exposed? Dickpics alleen op verzoek graag.

‘Blozende Oortjes’ is een coproductie van BNNVARA en HALAL. 

Bekijk hieronder de trailer:

Hilversum,
25
oktober
2023
|
10:00
Europe/Amsterdam

IN 'BLOZENDE OORTJES' GAAN TIENERS IN GESPREK OVER ALLES WAT MET SEKSUALITEIT TE MAKEN HEEFT

download