Hilversum,
19
december
2023
|
10:46
Europe/Amsterdam

VERVOLG HITSERIE 'KLEM' VANAF 12 JANUARI TE ZIEN BIJ BNNVARA

Na drie succesvolle seizoenen van de hitserie KLEM krijgt het verhaal een vervolg. De vierde reeks van KLEM gaat verder waar het laatste seizoen geëindigd is. Het leven van belastingambtenaar Hugo Warmond raakt opnieuw verstrengeld met dat van de beruchte crimineel Marius en zijn vrouw Kitty.

Barry Atsma, Jacob Derwig, Georgina Verbaan en Ellen Parren vertolken wederom de hoofdrollen en ook de personages van Yenthe Bos, Zoë Cusell en Marie-Mae van Zuilen zijn weer te zien. De Italiaanse hoofdrollen worden vertolkt door Claudia Vismara en Antonio Rampino. De speelfilm KLEM draaide begin 2023 in de bioscoop. De driedelige miniserie KLEM is de uitgebreide versie van de film en is vanaf vrijdag 12 januari om 21:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Marius en Kitty wonen alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard in Toscane. Marius heeft zijn leven gebeterd, dus vertrekt Hugo vol goede moed om samen met Sophie zijn dochter Suus voor een langverwachte reünie bij hartsvriendin Chrissie af te zetten. Maar er blijkt een luchtje te kleven aan de aankoop van de wijngaard. Hugo is nog niet aangekomen of alles escaleert; voor hij het weet vliegt zijn auto in brand en begint er een strijd op leven en dood. Opnieuw wordt Hugo door Kitty en Marius meegesleurd in een criminele draaikolk, maar ditmaal in een land waar de georganiseerde misdaad geen Nederlandse indringers wenst en niet terugschrikt voor moord en ontvoering.

Barry Atsma en Jacob Derwig werden beiden genomineerd voor een Gouden Kalf voor hun rol in KLEM. Jacob Derwig won de prijs in 2016. Georgina Verbaan won in 2017 een Gouden Notekraker voor haar rol als Kitty. Frank Ketelaar werd tweemaal genomineerd voor een Zilveren Krulstaart. De serie kreeg in Duitsland een remake onder de naam GEFÄHRLICHE NÄHE. 

KLEM serie 4 is een productie van BNNVARA in coproductie met de VRT.