Hilversum,
03
januari
2024
|
12:52
Europe/Amsterdam

MOLUKS FAMILIEDRAMA PULANG DONDERDAG 1 FEBRUARI BIJ BNNVARA OP NPO 3

In een goedbedoelde poging hun band te verbeteren, neemt een vader zijn puberdochter mee naar de Molukse wijk van zijn jeugd, waar onverwerkte familietrauma’s hun relatie op scherp zetten.  De telefilm ‘Pulang’  van Martin Schwab is te zien op Donderdag 1 februari om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

De goedbedoelende maar impulsieve Agus (32) neemt zijn puberdochter Robin (14) voor de zomervakantie mee naar zijn ouders in de Molukse wijk. Hier hoopt hij hun vader-dochterrelatie te verbeteren en de verhollandste Robin kennis te laten maken met de Molukse cultuur: het vechtvliegeren, eten, de muziek, saamhorigheid en spiritualiteit. Maar onverwerkte trauma’s binnen de familie zetten hun relatie op scherp, waarbij vader en dochter steeds verder van elkaar af dreigen te drijven.

Cast: Joenoes Polnaija, Joy Esschendal, Nel Lekatompessy, Alexander Lekatompessy, Gerson Oratmangoen, Jenahro Lewerissa, Gillis Biesheuvel, Martijn Apituley, Esther Scheldwacht, Denise Aznam, Francois Pical. e.a. Regie: Martin Schwab, scenario: Raoul Groothuizen, naar een idee van Natasja Pattipeilohy en Raoul Groothuizen, producent: Keplerfilm, omroep: BNNVARA.

Telefilms zijn speelfilms voor televisie die inspelen op actuele thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van CoBO, de uitvoerder van het project. Alle Telefilms zijn voorzien van audiodescriptie via de Earcatch app. Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn.