Hilversum,
03
mei
2018
|
13:32
Europe/Amsterdam

TWEELUIK ‘BROEDERS’ OVER SYRIËGANGER BIJ BNNVARA

DRAMASERIE MET ACHMED AKKABI, WALID BENMBAREK EN BILAL WAHIB

In de tweedelige dramaserie Broeders reizen de broers Hassan en Mourad af naar Syrië om hun vermiste broer Yasin te zoeken. Terwijl ze het spoor van Yasin proberen te volgen door Jordanië en Syrië, raken Hassan en Mourad ongewild betrokken bij het Syrische conflict. Zal dit de broers, ondanks de confrontatie met de gruwelijkheden van de oorlog, dichter bij elkaar brengen, of heeft de oorlog onherstelbare wonden geslagen? Achmed Akkabi was eerder te zien in Rabat (2011), Walid Benmbarek in Infiltrant (2014) en Bilal Wahlib in Layla M (2016). Broeders is op 19 en 26 mei te zien om 22.40 uur op NPO 2. De trailer van Broeders is hier te zien.

De regie van Broeders is in handen van veelgeprezen regisseur Hanro Smitsman. Hij won onder andere de Gouden Beer voor beste korte film voor Raak (2006) op het filmfestival van Berlijn en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek voor Schemer (2010) op het NFF. Hanro Smitsman: “Broeders is een film over broederschap, politieke bewustwording en de weg naar volwassenheid. De film laat je kennis maken met de persoonlijke achtergronden van gedrag, maakt deze begrijpelijk en biedt daarmee tegenwicht aan al te gemakkelijke oordelen over bijvoorbeeld Syriëstrijders. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen daders slachtoffers worden en andersom.”

Broeders is geproduceerd door Corrino Drama in co-productie met BNNVARA, met steun van CoBO. Het scenario is geschreven door Marc en Roeland Linssen, Alma Popeyus en Hein Schütz.