Hilversum,
11
januari
2018
|
15:39
Europe/Amsterdam

OP ZOEK NAAR DE LIEFDE IN THE DATEABLES

Wat is er mooier dan het jaar starten met een nieuwe liefde? In The Dateables gaan zestien bijzondere vrijgezellen op zoek naar de liefde van hun leven. Albino, spasme, spierdystrofie, Licht Verstandelijk Beperkt, syndroom van Down of doofheid, niets staat echte liefde in de weg, maar de weg ernaartoe kan soms wat ingewikkelder zijn. In The Dateables zoeken we een ideale match voor de kandidaten en dan begint het liefdesavontuur. Met alles wat daarbij hoort: onzekerheden, kriebels, verliefdheid en soms helaas afwijzing. Het vijfde seizoen bevat weer veel mooie, unieke en ontroerende verhalen. The Dateables is de nieuwe naam van The Undateables, want iedereen is dateable, laten we daar duidelijk in zijn. The Dateables is vanaf 23 januari iedere dinsdag om 21.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

In de eerste aflevering zien we de 28-jarige Bas. Bas heeft het Goldenharsyndroom en hij is doof. Daardoor heeft hij altijd zijn tolk Nettie aan zijn zijde staan. Ondanks zijn zichtbare beperking, heeft hij een rijk sociaal leven. Er mist echter nog één ding, en dat is een lieve, spontane vrouw waarmee hij zijn leven kan delen. Verder zien we de 21-jarige Haarlemse Pien. Pien heeft een niet-aangeboren-hersenletsel nadat een cyste zich in haar hersenen heeft genesteld. Daardoor is ze slechts 1.40 meter lang, en heeft ze een slecht oriëntatie-vermogen. Omdat Pien niet alleen de straat op kan is ze afhankelijk van haar familie. Ze hoopt een meisje tegen te komen dat haar beperking accepteert en haar voor altijd de weg kan wijzen. Tot slot zien we de 33-jarige Danny. Naast een licht verstandelijke beperking wordt zijn zoektocht hem nóg iets lastiger gemaakt, omdat hij geboren is als meisje. Hij zoekt iemand die zijn transitie volledig accepteert en heeft daarom de hulp ingeschakeld van een datingbureau.

The Dateables is een co-productie van BNNVARA en Zodiak Nederland. Kijk voor meer informatie en filmpjes op de website van The Dateables.