20
december
2013
|
10:20
Europe/Amsterdam

ALLES OVER DOE MAAR IN EERSTE DOCUMENTAIRE OOIT

BNN DOCUMENTAIRE VAN PATRICK LODIERS EN MARTIJN NIJBOER NU AL OP TV

Is dit alles? Bandleden Henny Vrienten, Ernst Jansz en Jan Hendriks maken na 28 jaar de rekening op van een roemruchte periode en vertellen alles wat je maar zou willen weten over hun Doe Maar. De muziek, de hysterie die de band omringde, de onderlinge verhoudingen, de opkomst en de ondergang: het komt allemaal aan bod. Martijn Nijboer (regie) en Patrick Lodiers (interviews) gingen voor de documentaire met Doe Maar mee op hun allerlaatste tour door Nederland. Interviews worden afgewisseld met archiefbeelden en heel veel muziek. Eindelijk het volledige verhaal over de opkomst en ondergang van een band die zijn stempel drukte op een hele generatie muziekliefhebbers. Doe Maar: Dit is alles is zaterdag 28 december om 20.25 uur te zien bij BNN op Nederland 3.

Patrick Lodiers is blij dat hij de mannen over de streep wist te trekken: 'Doe Maar: Wat een goeie muziek! En daarnaast: wat een goed verhaal! De opkomst, de hype, en dan de plotselinge breuk. Eindelijk wist ik ze te overtuigen om hun hele verhaal te vertellen. En ze vertellen zoals ze zingen: aanstekelijk!' Martijn Nijboer: 'Met de geweldige archiefbeelden erbij is een tijdsdocument ontstaan dat voor iedereen boeiend is, ook al was je geen fan.'

Doe Maar is de succesvolste Nederlandse groep ooit. De band brak in 1981 door met de single 'Sinds een dag of 2' en introduceerde met hun mix van ska, punk en Nederlandstalig een nieuw genre: Nederpop. Binnen een jaar groeide de band uit tot supergroep, met alle hysterie die erbij hoorde: flauwvallende meisjes en continue media-aandacht. In 1984, na drie super succesvolle albums en een reeks hits, besloot de band er mee te stoppen. Spanningen binnen de band en het totale gebrek aan privacy eisten zijn tol. Ondanks enkele reünieconcerten in de afgelopen jaren, wilde de band niet eerder stilstaan bij deze periode. Na achtentwintig jaar geven de leden van Doe Maar eindelijk toestemming om een documentaire te maken over de roemruchte geschiedenis van deze razend populaire popband. Een film over een band én een tijdperk.

‘Dit Is Alles’ wordt in opdracht van BNN geproduceerd door Pieter Van Huystee Film en beleefde zijn première op het Nederlands Film Festival eerder dit jaar. De regie is in handen van Martijn Nijboer.


Voor meer informatie en beeldmateriaal:
BNN Communicatie
Claudia Siebe, tel: 035-6268919, claudia.siebe@bnn.nl