Hilversum,
12
oktober
2016
|
09:35
Europe/Amsterdam

ZOU JIJ JE LATEN OPSLUITEN VOOR DE WETENSCHAP?

Wat gebeurt er als je een voormalige kazerne ombouwt tot een wetenschappelijk instituut, er 100 mensen in opsluit en vervolgens Joep van Deudekom en Rob Urgert op ze loslaat? Dat zien we in de nieuwe achtdelige serie Het Instituut (NTR/BNN). Ter geruststelling: Joep en Rob worden enigszins in toom gehouden door de meelevende Sophie Hilbrand. Het Instituut is vanaf donderdag 20 oktober om 21.30 uur te zijn op NPO 1. 

Is het mogelijk om te meten of iemand homo is? Kun je, als je live Call of Duty speelt, zien of iemand racistisch is? Hoeveel technieken bestaan er om een tompouce te eten en wat is de beste? Zijn mensen met een tatoeage dommer of denken we dat alleen maar? En hebben vruchtbaar uitziende dansers ook beter zaad?

Afgesloten van de buitenwereld worden 100 proefpersonen, een doorsnede van de Nederlandse bevolking, een week lang onderworpen aan tientallen psychologische, sociale en fysieke experimenten en onderzoeken. Een feest voor de onderzoekers, een onvergetelijke ervaring voor de 100 deelnemers.

Wetenschappelijk onderzoek naar dingen die je altijd al wilde weten, waarvan je niet eens wist dat je ze wilde weten en die je misschien ook niet eens had willen weten. Het Instituut!

De producent van Het Instituut is BlazHoffski. Meer informatie over het programma is te vinden hetinstituut.tv.