30
maart
2015
|
10:21
Europe/Amsterdam

ZINGEN EN DANSEN GEEFT JE ENERGIE!

Downloads

NIEUWE SINGLE VAN KINDEREN VOOR KINDEREN VOOR DE KONINGSSPELEN IS ER: ENERGIE! Zingen, lekker dansen, goed ontbijten, fruit eten, water drinken, bewegen en sporten... Dit alles geeft je energie. ‘Energie!’ is dan ook de titel van hét nieuwe lied, waarmee VARA’s Kinderen voor Kinderen ook dit jaar weer bijdraagt aan de Koningsspelen. Deze is gelanceerd op www.kinderenvoorkinderen.nl en www.facebook.nl/kinderenvoorkinderen. Ook is de nieuwe hit op alle muziek download platforms te verkrijgen. VARA’s Kinderen voor Kinderen wil met dit lied duidelijk maken dat bewegen en gezond eten goed voor je is en dat geeft je energie!

Het lied is niet alleen te beluisteren, maar ook te zien. Vierhonderdvijftig schoolkinderen dansen mee met de kids van Kinderen voor Kinderen in de clip die is opgenomen in het Amsterdamse Vondelpark en omgeving.

Kinderen voor Kinderen trapt de Koningsspelen op vrijdag 24 april om 09.30 uur af met de nieuwe hit ‘Energie!’ en een spetterende bijbehorende dans die ook in de clip is te zien. Er doen dit jaar ruim één miljoen kinderen mee met de Koningsspelen. De deelnemende kinderen kunnen weer een muzikale warming-up doen door mee te dansen op het lied ‘Energie!’. Alle ruim vijfduizend deelnemende basisscholen krijgen het lied en de bijbehorende dansinstructie ter beschikking zodat de kinderen alvast kunnen oefenen.De single staat ook op de nieuwe vakantie CD ‘De grootste vakantie hits van Kinderen voor Kinderen’. Deze dubbel CD met meer dan dertig liedjes komt 24 april uit, op de dag van de Koningsspelen.

De tekst van ‘Energie!’ is geschreven door Tjeerd P. Oosterhuis en Lucia Marthas. De muziekproductie is van Tjeerd P. Oosterhuis. Kijk voor meer informatie op www.kinderenvoorkinderen.nl.


In 2013 heeft Kinderen voor Kinderen ervoor gezorgd dat er tijdens de Koningsspelen werd gedanst op het lied ‘Bewegen is gezond’ en in 2014 op ‘Doe de Kanga’.