Hilversum,
08
november
2019
|
17:02
Europe/Amsterdam

YOUTUBE-KANAAL DRUGSLAB STOPT OP HOOGTEPUNT VAN 1 MILJOEN ABONNEES

BNNVARA blijft de wereld rondom drugs behandelen in Spuiten en Slikken

BNNVARA stopt met het succesvolle YouTube-kanaal Drugslab. Dat hebben de drie presentatoren Nellie, Bastiaan en Dzifa zojuist aangekondigd in een nieuwe video op hun kanaal. Deze week bereikte Drugslab de historische mijlpaal van 1 miljoen abonnees, waarmee het kanaal het grootste online bereik van de publieke omroep heeft. Het Youtube-kanaal dat voor mensen in Nederland en ver daarbuiten de eerste plek is om naartoe te gaan met vragen over drugs, blijft behouden als archief. De komende weken verschijnt er nog een special op het kanaal van Drugslab: een drieluik over ayahuasca.

Het BNNVARA-programma Spuiten en Slikken zette Drugslab op om een Youtube-kanaal te bieden waar jonge mensen onafhankelijke en eerlijke voorlichting over drugs kunnen vinden. In Drugslab testten de drie presentatoren de afgelopen 3,5 jaar bijna alle drugs die regelmatig worden gebruikt in Nederland. Hun missie om jonge mensen te laten zien wat drugs met je lichaam doen is daarmee volbracht. De reportages over de wereld rondom drugs blijven gemaakt worden voor het Youtube-kanaal van Spuiten en Slikken.

Nationale en internationale hit

Drugslab is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een nationale en internationale hit met kijkers uit 157 landen. De afgelopen 3,5 jaar maakten de presentatoren 192 uitzendingen, in 100 hiervan testten ze drugs. In totaal keken mensen 321.783.209 minuten naar de video’s op het kanaal. Bastiaan is als drugstester koploper onder de presentatoren en testte 37 verschillende drugs, Nellie 32 en Dzifa 12.

Drugslab was het eerste YouTube-kanaal ter wereld waar presentatoren drugs op beeld gebruikten om voorlichting te geven. Van XTC tot Xanax en van speed tot San Pedro: presentatoren Nellie, Bastiaan, Dzifa en voormalig presentator Rens probeerden alles zelf uit en lieten zien wat de verschillende drugs met hen deed. Zowel de positieve als de negatieve effecten hebben ze aan den lijven ondervonden en benoemd. Wat begon als een kleinschalig kanaal onder de vleugels van Spuiten en Slikken, geboren vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid om voorlichting te geven over drugs, heeft geresulteerd in een gigantisch succesvol kanaal dat nu door de grens van een miljoen abonnees is gegaan.