Hilversum,
26
april
2022
|
13:00
Europe/Amsterdam

WORDEN EVA EIKHOUT, DUNCAN TROMP, QUINTY MISIEDJAN EN LEAFS GECANCELD?

In het nieuwe BNNVARA-programma de ‘Cancel Club’ balanceren de presentatoren op de grens van wat maatschappelijk geaccepteerd wordt en wat niet. 

Roken in een restaurant, R. Kelly meezingen of slokjes alcohol geven aan een minderjarige; vroeger was het de normaalste zaak van de wereld, maar kan het vandaag de dag nog of word je keihard gecanceld? De cancelcultuur komt de laatste jaren steeds vaker in het nieuws, dus hoog tijd om uit te zoeken wat wel en wat echt niet meer kan. Want wat vroeger kon, kan nu niet meer en andersom. In de ‘Cancel Club’ doen de presentatoren challenges die op het randje van het maatschappelijk geaccepteerde liggen: afval dumpen in het openbaar, een bontjas dragen en pleiten vóór klimaatverandering. Wie aan het eind van de aflevering de meeste punten heeft, wint en krijgt voor de volgende aflevering immuniteit. Hoe ver gaan ze in dit sociaal-, maar vooral gênante, onderzoek? Wie krijgt de meeste opmerkingen op straat? En wie wordt er gecanceld? De ‘Cancel Club’ is vanaf vrijdag 29 april elke week om 16.00 uur te zien bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van NPO 3.

 De eerste aflevering staat in het teken van de horeca en roken in een restaurant is de eerste challenge op het menu. Vroeger stond elk restaurant blauw van de rook, maar hoe reageren mensen in deze tijd als iemand een hijsje aan tafel neemt? Eva gaat de uitdaging aan. Durft ze de sigaret op te steken? En mag ze blijven zitten of wordt ze eruit gezet?