Hilversum,
03
augustus
2016
|
17:00
Europe/Amsterdam

WILLEKE ALBERTI LANCEERT THEMASONG GAYPRIDE BIJ FRANK VAN DER LENDE OP 3FM

OOK JAN VERSTEEGH MET SPECIAAL GAYPRIDE-NUMMER OP FRANKS FEEST ‘GENDERBLENDER’

Willeke Alberti en Jan Versteegh vieren de liefde met BNN/3FM-dj Frank van der Lende! De artiesten hebben allebei speciaal voor Franks Gaypride-feest Genderblender een themasong gemaakt. Ze varen mee op de boot van Frank tijdens de canalparade en staan vrijdag op de door Frank gehoste mainstage van de Gaypride op het Rembrandtplein. Jan lanceert zijn nummer vanmiddag om 17.45 uur in Frank<3 bij BNN op NPO 3FM en zingt zijn nummer vrijdag in de studio. Willeke brengt haar nummer vrijdag 5 augustus voor het eerst bij Frank in de studio, tijdens de live uitzending vanaf het Rembrandtplein tussen 16.00 en 18.00 uur bij BNN op NPO 3FM.

Willeke maakte speciaal voor de Gaypride het nummer ‘Overdag Karel’, over transgenders. Willeke: “Transgenders, homo’s en lesbiennes vind ik ontzettend dappere mensen, omdat ze helemaal zichzelf durven zijn. Met dit nummer wil ik iets terugdoen voor de gayscene. Ik wil laten zien dat we ons niet bang laten maken en dat iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn. De Canalparade is het allermooiste wat er is.”

Jan heeft speciaal voor de Gaypride het nummer ‘We zijn allemaal een beetje gay’ gemaakt. Jan: "Het leek me leuk om tijdens mijn optreden op Genderblender iets extra's te doen. De Gaypride is dit jaar misschien wel relevanter dan ooit. Niet alleen omdat de tolerantie voor de LHBT-community gek genoeg vaak nog steeds ver te zoeken is, maar ook omdat ik denk dat we in deze tijd gelijkheid en saamhorigheid moeten vieren. Daarom heb ik dit liedje geschreven. Het is een heel vrolijke meezinger. Juist met liefde overwin je haat, mijns inziens."

Op vrijdag 5 augustus presenteert Frank op NPO 3FM de Androgyn Top 10 vanaf het Rembrandtplein in Amsterdam. In de studio ontvangt hij Willeke Alberti, Jan Versteegh, Jody Bernal en O’G3ne. Na de radio-uitzending neemt hij mainstage van de Gaypride op het Rembrandtplein over en treden Laura van den Elzen, Def Rhymz, Imca Marina, Jan Versteegh, K-Liber, Willeke Alberti, O’G3NE, Trafassi, Karin Bloemen, Jody Bernal, Sharon Doorson, Tim Hofman, Sander Hoogendoorn, Domien Verschuren en Frank van ‘t Hof op.

Op zaterdag 6 augustus vaart Frank met zijn Genderblender-boot door Amsterdam tijdens de Canal Pride. Ben je man? Ben je vrouw? Ben je allebei of juist geen van beide? Het maakt BNN-dj Frank niet uit!