Hilversum,
18
januari
2017
|
13:36
Europe/Amsterdam

WALDEMAR TORENSTRA KLAARGESTOOMD ALS MMA-VECHTER VOOR NIEUW SEIZOEN VECHTERSHART

VECHTERSHART 2: NIEUWE KANSEN EN RAKE KLAPPEN

In de aanloop naar een grootse rematch tussen de kickbokskampioenen en liefdesrivalen Nick Roest (Waldemar Torenstra) en Jerry Valentijn (Werner Kolf) wordt één van hen bewusteloos aangetroffen op het parkeerterrein van het vechtgala. Dit is het spannende begin van een nieuw seizoen Vechtershart dat dit keer de aandacht verlegt naar MMA (Mixed Martial Arts). Ook actuele thema's als matchfixing en dopinggebruik komen aan bod. Het nieuwe seizoen van Vechtershart is vanaf 9 april elke zondag te zien om 20.30 uur bij BNN op NPO 3.

Vóór de aftrap van het nieuwe seizoen wordt vanaf 18 januari het eerste seizoen van Vechtershart herhaald, elke woensdag om 22.30 uur bij BNN op NPO 3.

Het zwaarste gevecht lever je buiten de ring 
Dat geldt ook dit seizoen voor hoofdrolspelers Waldemar Torenstra, Imanuelle Grives en Benja Bruining. Daarnaast keren uit het eerste seizoen Loes Haverkort, Kimberley Klaver, Peter Paul Muller, Martijn Fischer en Werner Kolf terug. Een nieuw gezicht is de Vlaamse acteur Bill Barberis als Briek Stevens, de louche MMA-trainer van Nick. Net als in seizoen 1 spelen bekende Nederlandse vechtsporters een rol in de serie. Waldemar en Imanuelle nemen het in de ring op tegen professioneel MMA-vechters Melvin Manhoef en Marloes Coenen. 

Synopsis
In het tweede seizoen proberen de broers Nick en David Roest een jaar na de dood van hun vader hun leven weer op poten te krijgen. Nu een relatie met zijn ex Selma verkeken lijkt, wil Nick het eindelijk eens ‘goed doen’ met zijn meisje Kirsten. De markt voor kickboksers is ingezakt door het steeds populairder wordende MMA, waardoor Nick wordt gedwongen rigoureuze keuzes te maken. En daarbij ligt voortdurend de verlokking van het ‘makkelijke’ geld op de loer.
 

De opnamen voor het tweede seizoen van de BNN-dramaserie Vechtershart zijn in volle gang. Het scenario is opnieuw geschreven door Pieter Bart Korthuis en Maaik Krijgsman. Regie is in handen van Lourens Blok en Pieter Bart Korthuis. Vechtershart wordt geproduceerd door Endemol Shine Nederland.