08
november
2012
|
13:39
Europe/Amsterdam

VOLENDAM VIERDE OP RANGLIJST COKEGEBRUIK EUROPESE STEDEN

SPUITEN EN SLIKKEN GEEFT VERVOLG AAN INTERNATIONAAL ONDERZOEK NAAR DRUGSSPOREN IN RIOOLWATER

In Volendam en omstreken wordt meer coke en ecstasy gebruikt dan in een flink aantal grote Europese steden. Dat wordt aangetoond in een onderzoek van KWR Watercycle Research Institute op verzoek van het BNN-programma Spuiten en Slikken. Volendam staat op een vierde plaats wat betreft cokegebruik ten opzichte van twintig grote Europese steden en laat daarmee steden als Milaan, Parijs en Londen achter zich. Het onderzoek bij de rioolwaterzuivering in Katwoude toont aan dat er in Volendam en steden als Edam en Monnickendam zo’n 1100 lijntjes per dag gesnoven worden. Dat is één lijntje op veertig inwoners per dag! Het Volendamse drugsonderzoek is aanstaande zondag om 22.00 uur te zien in Spuiten en Slikken bij BNN op 3.

Deze zomer werd het internationaal onderzoek naar drugssporen in rioolwater gepubliceerd in onder andere het Parool. Spuiten en Slikken vroeg zich af hoe de berichtgeving over het onderzoek tot stand kwam en benaderde KWR. Daarnaast wilde onze van origine Volendamse Geraldine graag weten hoe haar pittoreske geboorteplaats zou scoren tussen de grotere Europese steden en vroeg KWR het rioolwater in Katwoude te onderzoeken. Naast het flinke cokegebruik in deze regio laat hetzelfde onderzoek laat zien dat het ecstasygebruik ook erg hoog is. Regio Volendam staat op de derde plek van de Europese lijst met alleen nog Amsterdam en Eindhoven voor zich.

Volg Spuiten en Slikken op spuitenenslikken.bnn.nl voor een lading videomateriaal en het seks & drugs woordenboek. In Wat de Neuq checkt het Spuiten en Slikken FAQ-checkburo of alle uitkomsten van obscure onderzoekjes over ons seks-en drugsleven wel kloppen. Spuiten en Slikken is natuurlijk ook lekker sociaal: volg Spuiten en Slikken op Hyves, Facebook en Twitter.

Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter.

Voor meer informatie: BNN Communicatie, Marloes van Grotel, tel: 035-6555321, marloes.van.grotel@bnn.nl