Hilversum,
01
augustus
2017
|
16:01
Europe/Amsterdam

VIERDELIGE REEKS 'RADIO VOOR DE GEWONE MAN' OP NPO RADIO 1

VAN ROOSMALEN EN DE VRIES BELLEN MET NIET-BEKENDE NEDERLANDERS

Het geluid van Jan met de pet meer laten horen. Aan die missie proberen Marcel van Roosmalen en Roelof de Vries te voldoen in de vierdelige reeks ‘Radio voor de Gewone Man’. Met vallen en opstaan, want de mannen zijn zich bewust van de filterbubbel waarin ze zitten, proberen ze erachter te komen wat 'de Gewone Man en Vrouw' drijft, waar hun interesses liggen en wat de zogenaamde elite van ze kan leren. Radio voor de Gewone Man, vanaf vrijdag 4 augustus om 13.30 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

Vier uitzendingen lang bellen Van Roosmalen en De Vries met niet-bekende Nederlanders, geven ze metworsten weg bij een gezellige prijsvraag, bespreken ze de weekbladen en maken ze tijd vrij voor een showblok. 

De formule is de afgelopen weken getest in de nachturen op NPO Radio 1 en dat smaakte volgens schrijver en NRC-columnist Van Roosmalen naar meer: “Ik heb er meer van geleerd dan van het doornemen van de gemiddelde ochtendkrant. Zo weet ik nu bijvoorbeeld door een gesprek met een wasmachine-reparateur wat zeepluis is. Eerder had ik geen idee. Zo laaf ik me aan de kennis van de gewone man.”

Roelof de Vries (De Nieuws BV): “Ik wist natuurlijk wel wat zeepluis is. Maar dat we met z’n alleen op veel te lage temperaturen wassen, dat was voor mij wel een eye-opener van jewelste. Dat belooft nog wat.”

De twee kijken uit naar de samenwerking. Marcel: “We hebben raakvlakken, maar er zijn ook duidelijke verschillen. Zo heeft Roelof een heel gemiddelde achternaam. De Vries is zo’n beetje de meest gemiddelde naam die er is. Van Roosmalen daarentegen is allesbehalve een gewone naam.”Roelof: “Marcel is dan weer een heel modale voornaam. We gaan elkaar proberen te vinden in een prettige nieuwsgierigheid naar de gewone mens.”