18
december
2015
|
11:49
Europe/Amsterdam

VIER MEESTERWERKEN IN FINALE VAN OUD EN NIEUW

DESIGNVEILING VAN DE MEUBELSTUKKEN BEPAALT DE WINNAAR

Zweet op de rug, zaagsel in de baard en groeven in de knuisten. De finale van BNN’s creatieve klusprogramma Oud en Nieuw is aangebroken. De overgebleven kandidaten Bas, Daan, Chiel en Dave krijgen van Dennis Storm nog éénmaal de opdracht te laten zien wat ze in huis hebben. Niet door een geheel nieuw designmeubel te ontwerpen, maar door hun meesterwerk tot in detail af te werken. De jury bepaalt welke twee meesterwerken er onder de hamer gaan op een gerenommeerde designveiling. De ontwerper van het stuk dat het meest opbrengt wint Oud en Nieuw. De finale van Oud en Nieuw is maandag 21 december om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

De vier finalisten zijn tot op het bot gemotiveerd om de jury te overtuigen en zo de veiling te bereiken. Dave heeft ondanks een hevig zwerende vinger grote plannen met een nieuwe variant op zijn creatieve opbergmeubel. Bas neemt de gashendel van een boot als basis voor zijn meesterwerk en wil daar een dynamische lamp van maken. Daan heeft een enorme berg buizen en koppelstukken gevonden waar hij een bijzonder bankje van wil maken. En tot slot laat Chiel een berg oud staal zandstralen om er een strakke nieuwe designlamp van te maken.

Wie maakt het mooiste design uit oude meuk? In het nieuwe BNN-programma Oud en Nieuw gingen tien creatieve klussers de strijd aan met zichzelf en elkaar. De deelnemers zijn ontwerpers, meubelmakers en kunstenaars die buitengewoon vaardig zijn met het meest uiteenlopende gereedschap. Iedere aflevering kregen ze twee volle dagen de tijd om het beste uit zichzelf te halen en hun concurrenten af te troeven. Welke objecten vallen in de smaak bij de jury en wie moet z’n gereedschapskist pakken?


Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Thijs Verheij, 06-14276423, thijs.verheij@bnnvara.nl