08
mei
2014
|
11:00
Europe/Amsterdam

VICTORIA KOBLENKO PRESENTEERT ONDER INVLOED VAN RITALIN

EFFECT VAN RITALIN ONDERZOCHT IN SPUITEN EN SLIKKEN

Dat ADHD’ers rustig worden van Ritalin is al jaren algemeen bekend. Maar dat het recreatieve gebruik van deze drug steeds populairder wordt is een trend van de laatste jaren. IJverige studenten gebruiken Ritalin om even goed door te blokken of zich tijdens examens beter te kunnen focussen. Maar is dit wel zo’n goed idee en werkt het eigenlijk wel? Victoria Koblenko, Geraldine Kemper en Jan Versteegh zoeken uit of ze zich inderdaad beter kunnen concentreren met Ritalin achter hun kiezen door de drug vlak voor de opnamen in te nemen. Zijn de presentatoren tijdens de uitzending inderdaad messscherp en super geconcentreerd? Helpt het hen om beter te presenteren of gaat het juist helemaal mis? Spuiten en Slikken onder invloed van Ritalin is aanstaande zondag om 22.00 uur te zien bij BNN op 3.

Victoria: ‘Wat wij vroeger op Dextro deden…gebeurt nu met Ritalin. Bizarre ontwikkeling. Ik hoop dat het een nuttig experiment gaat zijn en we goed kunnen laten zien wat het met je doet.’

Om niet alleen experimenteel te testen wat deze drug met mensen doet ontvangt Victoria drugsonderzoeker Toine Pieters. Hij schreef een proefschrift over Ritalin en weet alles over dit goedje. Tim ontvangt een meisje met ADHD dat vertelt over haar ervaringen met Ritalin en Geraldine ontmoet Juul die een illegaal handeltje in Ritalin is gestart. Daarnaast is presentatrice Gwen van Poorten te gast bij Victoria aan de Spuiten en Slikken-desk.

Voor het allerlaatste seks -en drugsnieuws, extra video's van de afkickende Paul en ander backstage materiaal: spuitenenslikken.bnn.nl.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie
Marloes van Grotel, 035-6555321, marloes.van.grotel@bnnvara.nl