Hilversum,
08
september
2016
|
16:05
Europe/Amsterdam

VERNIEUWD SPUITEN EN SLIKKEN GAAT HET LAND IN VOOR SEKS -EN DRUGSVERHALEN

TIM HOFMAN, GWEN VAN POORTEN, EMMA WORTELBOER, NATHAN DE VRIES EN JAN VERSTEEGH ONDERZOEKEN DE WERELD VAN SEKS EN DRUGS

Spuiten en Slikken is compleet vernieuwd en omgedoopt tot Spuiten en Slikken Specials. De BNN-presentatoren gaan de studio uit en onderzoeken de wereld van seks en drugs in alle uithoeken van ons land. Tim Hofman, Gwen van Poorten, Emma Wortelboer, Nathan de Vries en Jan Versteegh beleven wekelijks hun eigen avontuur als zij op pad gaan voor de beste seks- en drugsverhalen. Ze zitten bovenop het nieuws en verleggen regelmatig hun eigen grenzen. Zo duikt Tim in de schimmige wereld van de verwoestende drug Crystal Meth, ervaart Nathan de dragqueen-scene van binnenuit, probeert Gwen de nieuwe, legale én populaire vervanger van XTC, helpt Jan jongeren met een lichamelijke beperking in hun zoektocht naar liefde en seks en begint Emma aan een carrière als webcamgirl. Spuiten en Slikken Specials is vanaf 13 september elke dinsdag rond 22.10 uur te zien bij BNN op NPO3.

In de eerste aflevering onderzoekt Tim hoe groot de opmars is van de drug Crystal Meth in de Nederlandse partyscene. Deze zwaar verslavende en heftige drug werd wereldberoemd door de tv-serie Breaking Bad. Van deze witte kristallen word je geil en gebruikers kunnen dagen achter elkaar wakker blijven. Omdat het gebruik vaak achter gesloten deuren plaatsvindt, is het lastig om het gebruik in Nederland in kaart te brengen. Tim spreekt met deskundigen, dealers en een gebruiker.

En Nathan duikt in de wereld van de dragqueens. Hij laat zich meenemen door de bekende drag Snorella, bezoekt het grootste drag feest van Nederland en stapt uiteindelijk ook zelf het podium op als zijn vrouwelijke alter ego bij de Drag Olympics. Check de trailer hier!

In de slipstream van Spuiten en Slikken is ook het nieuwe informatieve YouTube-kanaal Drugslab gelanceerd. Deze online uitzending is iedere vrijdag om 17:00 uur te zien naast het tv-programma en de online community van Spuiten en Slikken. De drie vrienden Nellie, Rens en Bastiaan ervaren in Drugslab de effecten van verschillende soorten drugs op het menselijk lichaam. Tijdens deze experimenten laten ze kijkers weten hoe het veilig gebruikt kan worden, wat de veilige dosis is, welke effecten de drug heeft, wat de risico’s zijn en met welke do’s en don’ts je rekening moet houden. Welke drugs er worden getest bepalen de bezoekers door via #drugslab suggesties te doen of een reactie achter te laten onder de video's. Een klein voorproefje is hier alvast te zien.