25
juni
2015
|
14:39
Europe/Amsterdam

VARA-PROGRAMMA BUREAU SPORT BLIKT VOORUIT OP START TOUR DE FRANCE

FRANK EVENBLIJ EN ERIK DIJKSTRA STORTEN ZICH OP DE MYTHES EN MYSTERIES VAN DE WIELERSPORT In de week voorafgaand aan het Grand Départ in Utrecht van de Tour de France is er dagelijks een speciale uitzending van Bureau Sport. Frank Evenblij en Erik Dijkstra storten zich op de wielerclichés om die meedogenloos af te straffen. Zij gaan meedoen met benen scheren, wiel verwisselen, fietsen in een sprinttrein en hoe hol je in de bergen als supporter nu het beste mee met een wielrenner. Youp van ’t Hek brengt dagelijks een pittige column. Bureau Sport is vanaf zaterdag 27 juni een week lang dagelijks om 21.05 uur te zien bij de VARA op NPO 3

Erik Dijkstra: “Het lijkt wel een kalifaat: de wielersport. Alles moet perfect! De juiste sokken, zwarte broek en minimaal gladgeschoren benen.” 

“Een Brazilian wax, om even je reet te scheren voordat je zadelt, is geen overbodige luxe!”, zegt Frank Evenblij.

Bekende wielrenners als Peter Winnen, Erik Breukink, Steven Rooks en Michael Boogerd worden stevig ondervraagd in de Bureau Sport Verhoorwagen. Waarom won na 1980 geen enkele Nederlander meer de Tour de France? Het vrouwenwielrenpanel bestaande uit Leontien van Moorsel, Roxane Knetemann (wielrenster en dochter van oud-kampioen Gerrie), Ramona van der Lecq (wielervrouw van Niki Terpstra) en journalist en wielrenster Marijn de Vries geven dagelijks commentaar vanuit de Bureau Sport Bioscoop over soigneren, amateurs, vrouwen, doping, bergen en afdalen en vallen en winnen. Als afsluiting probeert iedere dag een (ex-) topsporter een zo hoog mogelijke snelheid te behalen op het oudste fietspad van Nederland: De Maliebaan in Utrecht. 

Bureau Sport, een coproductie van de VARA en The Media Brothers, is een afwisselend, prikkelend, satirisch, kritisch, actueel en nostalgisch sportmagazine over waarheden en onwaarheden in en rondom deze wereld. Wil je alvast een voorproefje van de speciale 7-delige wielerserie? Klik dan hier.