Hilversum,
15
september
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

VARA-NATUURSERIE ‘DE TERUGKEER VAN’ GENOMINEERD VOOR GREEN OSCAR

DRIELUIK VAN CEES VAN KEMPEN INTERNATIONAAL SUCCES

De VARA-natuurserie ‘De Terugkeer Van’, van Cees van Kempen, is een internationaal succes. De documentaires over de ijsvogel, de torenvalk en de bever zijn niet alleen verkocht aan zenders over de hele wereld, maar zijn ook genomineerd voor een Green Oscar. Deze worden uitgereikt op het gerenommeerde jaarlijkse Wildscreenfestival in Bristol, van 10 tot 14 oktober. Ze worden beschouwd als het grootste eerbetoon in de natuurfilmwereld. De drie natuurfilms van Cees van Kempen waren in november vorig jaar te zien bij de VARA op NPO 1. 

'De Terugkeer Van' wordt internationaal uitgegeven onder de titel ‘Returning’. Omroepen in onder andere Duitsland, Frankrijk, Italië, Portugal, Polen, Tsjechië, Oekraïne en Nieuw-Zeeland hebben de films inmiddels aangekocht. Verschillende andere landen hebben inmiddels ook interesse getoond. De Terugkeer Van De IJsvogel was vorig jaar winnaar van de publieksprijs op het eerste Wildlife Film Festival Rotterdam.

In het drieluik 'De Terugkeer Van staan' dieren centraal die sterk zijn teruggekeerd in de Nederlandse natuur, te weten: de ijsvogel, de torenvalk en de bever. Met het gebruik van een high-speed camera heeft Van Kempen het leven van de dieren op een wonderschone, intieme manier weten vast te leggen, door de vier Nederlandse seizoenen heen. Niet eerder werd het leven van deze dieren zo dicht op de huid gefilmd. Lies Visschedijk, eerder al columnist van het VARA-programma Vroege Vogels, tekende voor de voice-over bij de beelden.'De Terugkeer Van' is een coproductie van Ispida Wildlife Productions BV en BNN-VARA.