15
juni
2016
|
13:32
Europe/Amsterdam

VARA MAAKT NIEUW ZOMERS RADIOPROGRAMMA TWEE AAN ZEE

VAN CAFE NAAR ZEE

 

Vanaf 25 juni verruilt de VARA iedere zaterdag tussen 12 en 14 het vertrouwde Utrechtse café Florin voor Paviljoen Zeezicht in IJmuiden. Vanaf het IJmuidense strand maakt de omroep negen weken lang het nieuwe zomerse radioprogramma Twee aan Zee. Een journalistiek en humoristisch liveprogramma dat bestand is tegen zon, zee, wind en regen. Vol met interviews, cabaret, livemuziek en onverwachte gebeurtenissen. Twee aan Zee, van 25 juni tot en met 20 augustus iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur bij de VARA op NPO Radio 2.

 

Wisselende duo’s tekenen voor de presentatie. Zo trappen Dolf Jansen (Spijkers met Koppen) en Pieter Kok (Ekdom in de Ochtend) samen af als nieuwgeboren duo. Nieuwe talenten als cabaretier Kiki Schippers (o.a. Druktemakers, Radio 1 en tekstschrijver Spijkers met Koppen), Martijn Kardol (winnaar Leids Cabaretfestival 2016) en Ruud Smulders (columnist, cabaretier, en stand-up comedian Alpacas) zorgen voor zang en humor. Ook achter de schermen werkt een bijzonder team aan het programma. Verschillende radiomakers zeggen hun vertrouwde job even vaarwel en doen in de zomermaanden iets heel anders. Zo regisseren Felix Meurders (Spijkers met Koppen) en Frank van 't Hof (Vroeg op Frank) Twee aan Zee.

 

Het oneindig grote strand van IJmuiden biedt veel mogelijkheden voor wat meer actie op de radio. Zo wordt er gesport met oud-wielrenner Michael Boogerd en topvoetbalster Daphne Koster. Ook heeft IJmuidenaar Hans Klok al beloofd langs te komen om iets bijzonders te doen op het strand. Op het terras van Paviljoen Zeezicht is plek genoeg voor livemuziek van onder meer Bewilder, Royal Engineers en Jeangu Macrooy.

-----------------------------------------------------------------------------------