Hilversum,
15
juli
2021
|
11:28
Europe/Amsterdam

VANAF 25 JULI BIJ BNNVARA: 'KEET SKATE' NAAR TOKYO

Wat betekent een sport voor iemand? Is het een passie, of is het meer dan dat? Voor de 16-jarige Keet Oldenbeuving betekent haar sport, skateboarden, haar vrijheid. Sinds haar negende is ze er iedere dag mee bezig. Keet maakt vandaag de dag onderdeel uit van de Hollandse equipe die eind juli naar de Olympische Spelen van Tokyo gaat. Daar staat voor het eerst skateboarden op het programma.
Presentator Ridder van Kooten volgt de energieke Keet vanaf haar 15e. Hij ziet met eigen ogen dat Keet een skatebazin is, die niet stopt voordat ze iets kan. Iemand die niet bang is om nieuwe dingen te proberen en continu zoekt naar uitdagingen. Met de trein reist de puber het hele land door om te kunnen trainen, alleen dat al klinkt al als topsport. Tel daar school en personal trainingen en wedstrijden in binnen- en buitenland bij op en je hebt een stampvolle agenda. Een leven naast kickflips, ollies, grinds en halfpipes is er voor Keet niet. Dat ís haar leven. Wat komt erbij kijken om je voor te bereiden op de Spelen? Welke offers moet Keet maken voor haar sport? En hoe is het om op topniveau te presteren terwijl je lichaam allerlei veranderingen ondergaat? Keet Skate is vanaf zondag 25 juli om 19:20 uur te zien op NPO ZAPP

Ridder krijgt een inkijkje in het leven van de jonge atleet en vraagt zich af hoe leuk skaten nog is als het label topsport er eenmaal opgeplakt wordt. Hij stapt in als de voorbereidingen op de Spelen al in volle gang zijn. Maar dan komt er plots een einde aan alle trainingen, het gereis en kampioenschappen, want de coronacrisis doet zijn intrede; grote wedstrijden in het buitenland staan on hold en de Olympische Spelen worden uitgesteld.

Ridder bezoekt Keet na een jaar corona, ze is inmiddels 16 jaar en zal Nederland representeren op het onderdeel skateboarden. Dat Keet bijzonder is, is ook Chef de Mission Pieter van den Hoogenband niet ontgaan. Keet heeft niet alleen een Olympisch ticket op zak, onlangs werd ze benoemd tot vlaggendrager bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen, ze is daarmee de jongste vlaggendrager die de Nederlandse ploeg ooit heeft gehad.