Hilversum,
22
december
2017
|
11:23
Europe/Amsterdam

VAN PARADIJSELIJK EILAND TOT OORLOGSGEBIED IN FLOORTJE NAAR HET EINDE VAN DE WERELD

HET NIEUWE SEIZOEN START OP DONDERDAG 28 DECEMBER

Een gezin dat al 18 jaar compleet geïsoleerd leeft in Alaska, een 23-jarige die haar leven helemaal in het teken stelt van neushoornweesjes in Zuid-Afrika en een vrouw die midden in een oorlogsgebied gevangenen bijstaat. In het vijfde seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld reist Floortje Dessing opnieuw naar de verste uithoeken van de aarde om mensen te bezoeken die een bijzonder bestaan leiden. Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is vanaf 28 december elke donderdag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Floortje: “De verhalen die we voor deze reeks hebben gevonden lopen enorm uiteen. Het gaat van een heel relaxte plek in Indonesië tot een intens verhaal in Jemen. Ik ben heel blij dat we dat laatste hebben kunnen maken. Omdat journalisten er niet meer in komen is er weinig aandacht voor de ellende waar mensen in Jemen mee moeten leven. We hebben kort iets kunnen meekrijgen van het dagelijks leven daar en door ons verblijf in een schuilkelder zelf even ervaren hoe het is om in een land te wonen waar bombardementen de realiteit zijn.”

In de eerste aflevering gaat Floortje op bezoek bij de Atchleys, een gezin dat al 18 jaar in complete isolatie leeft aan een rivier in Alaska. Ouders Romey en David en hun 14-jarige zoon Sky zijn net onderweg naar huis van hun jaarlijkse boodschappen-trip in de stad als Floortje met ze mee reist terug naar huis, het enige bewoonde plekje aan de 450-Km lange Nowitna rivier. In de tweede aflevering bezoekt Floortje het door de oorlog verscheurde Jemen. In de hoofdstad Sana'a ontmoet ze de Mexicaanse Gisele. Voor het Rode Kruis bezoekt zij daar gevangenen. Verder bezoekt Floortje een 75-jarige vrouw die een ecologische commune is begonnen in Colombia, de 23-jarige Jamie die een neushoornweeshuis in Zuid-Afrika runt, de Nederlandse Geertje die al 22 jaar tussen de zeenomaden woont op een paradijselijk eilandje bij Sulawesi en een voormalig snowboardkampioen die zich heeft teruggetrokken op een besneeuwde berg, weg van de roem en de aandacht.

De trailer, foto's en achtergronden over Floortje Naar Het Einde Van De Wereld zijn te vinden op Facebook en Instagram.