21
mei
2015
|
13:45
Europe/Amsterdam

VALERIO GOES TO HOLLYWOOD

VISUAL EN MAKE-UP EFFECTS IN BLOCKBUSTERS IN HET BNN-PROGRAMMA VALERIO INTERNATIONAL

Wat hebben G.I. Joe, The Hobbit, Transformers, The Avengers en Batman vs. Superman gemeen? In de laatste aflevering van Valerio International ontmoet Valerio de in Hollywood woonachtige Nederlanders Justin van der Lek en Jacqueline Makkee, die beiden aan deze topfilms hebben meegewerkt. Valerio gaat eerst langs bij visual effects artist Justin van der Lek, die als Star Wars fan een baan heeft gefixt bij de nieuwste productie. In Hollywood ontmoet hij Jacqueline Makkee, die speciale make-up effecten verzorgt voor kaskrakers in de harde Amerikaanse filmwereld. De laatste aflevering van Valerio International is maandag 25 mei te zien om 21.25 uur bij BNN op NPO 3.

Beide succesvolle special effects artiesten hebben een baan waar velen slechts van kunnen dromen. Justin: ‘Ik wist van kinds af aan al duidelijk wat ik wilde worden. Ik ben in 2006 naar Hollywood verhuisd en heb letterlijk op iedere deur van iedere studio geklopt met mijn showreel. Je moet geobsedeerd zijn om hier te kunnen overleven.’ Momenteel werkt hij aan de visuele effecten van de nieuwste Star Wars film. May the force be with him.

In deze aflevering zie je verder hoe het is om vijftig paar dezelfde schoenen, lichtgevende pakken ter waarde van 100.000 euro en ontplofte of afgehakte hoofden te maken. Jacqueline neemt je mee in een wereld die voor haar dagelijkse kost is.

In Valerio International bezoekt Valerio bekende en onbekende jonge Nederlanders die wonen en werken in het buitenland. Ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal erg succesvol in hun werk. Check de site.

Voor meer informatie: Communicatie BNN-VARA

Monique Rütter, 088-6766947, monique.rutter@bnnvara.nl