25
juni
2015
|
10:30
Europe/Amsterdam

UNIFORMEN, EINDEXAMENS EN EERSTE LIEFDES IN BNN-SERIE THE SCHOOL

65 ONBEMANDE CAMERA'S REGISTREREN HET SCHOOLLEVEN IN ESSEX

De serie The School neemt je mee achter de gesloten deuren van een Engelse school in Essex. Van de gangen tot de kantine, van het kantoor van de schooldirecteur tot het nablijflokaal, alles wordt geregistreerd door onbemande camera’s. The School volgt een groep leerlingen tijdens het examenjaar, het belangrijkste jaar van hun schoolcarrière. Dat betekent examenstress en moeilijke keuzes, maar ook andere kanten van het tienerleven komen voorbij in de serie: erbij horen, buiten de groep vallen, groepsdruk en eerste liefdes. The School is vanaf 5 juli iedere zondag om 19.00 uur te zien bij BNN op NPO 3.

The School laat zien hoe de leraren hun best doen om de leerlingen zoveel mogelijk bij te sturen. Dat lukt niet altijd. Ruzies tussen de leerlingen zijn moeilijker te handhaven nu ze ook vaak online worden uitgevochten. Een leerling raakt onverwacht zwanger. Ze wil graag haar school afmaken, maar de vraag is of dit lukt nu ze uitgerekend is tijdens de examens. Moeilijke thuissituaties maken het lastig om bepaalde leerlingen weer op het juiste pad te krijgen. Maar de school doet zijn uiterste best om alle leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst.

In de eerste van zeven afleveringen is te zien dat meneer Drew geliefd is en gehaat wordt. Als regelhandhaver van de school houdt hij zich dagelijks bezig met de lastige leerlingen. Met de kerstvakantie in het vooruitzicht zijn de leerlingen niet rustig te krijgen. De sneeuwballen vliegen rond, maar meneer Drew moet zijn hoofd er bij houden, zeker wanneer een lastige leerling dreigt te ontsporen.

Zie ook de site van The School.

Voor meer informatie of zichtkopie: BNN-VARA Communicatie
Roos Scheenstra, 088 6766 945, roos.scheenstra@bnnvara.nl