Hilversum,
26
juni
2019
|
11:51
Europe/Amsterdam

TWEEDE SEIZOEN VAN HITSERIE KILLING EVE VANAF ZONDAG TE ZIEN BIJ BNNVARA OP NPO 3

DIT SEIZOEN SPEELT ZICH ONDER ANDERE AF IN AMSTERDAM

Vanaf aanstaande zondag is het tweede seizoen van de spannende, Amerikaanse hitserie Killing Eve te zien bij BNNVARA op NPO 3. Een van de afleveringen van dit seizoen speelt zich af in Amsterdam. De hoofdrollen worden net als in het eerste seizoen vertolkt door Sandra Oh (Eve) en Jodie Comer (Villanelle). In het nieuwe seizoen staan zij opnieuw tegenover elkaar in een bloedstollend kat-en-muisspel. Beide actrices ontvingen verschillende prijzen en nominaties voor hun rol in de serie. Zo won Sandra Oh o.a. een Golden Globe en Screen Actors Guild Award en ontving Jodie Comer een BAFTA Award. Het vorige seizoen werd geschreven door Phoebe Waller-Bridge en het tweede seizoen is geschreven door Emerald Fennell. De serie zelf won een BAFTA Award en werd genomineerd voor een Golden Globe. Killing Eve is vanaf 30 juni iedere zondag om 21.55 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. Bekijk hier de trailer. Vanaf 30 juni is de serie ook te zien op NPO Start Plus.

MI-5 agent Eve Polastri en huurmoordenaar Villanelle staan tegenover elkaar als spelers in een kat-en-muisspel. Vele oude bekenden en nieuwe onnavolgbare intriges zorgen er alleen maar voor dat hun curieuze relatie verder versterkt wordt, terwijl ze elkaar ondertussen voortdurend naar het leven staan. Eve raakt daarbij steeds verder verstrikt in de problemen rond haar dubbelleven.

Verschillende critici prezen het tweede seizoen van de serie:

"As stylish, sexy and sociopathic as ever" - The Guardian

"Killing Eve Season Two maintains its sick, distinctly female sense of humor" - Vulture

Nederlandse critici schreven over seizoen 1:

“Killing Eve is een van de origineelste series van het jaar” (vier sterren) - Volkskrant

“Een spionageserie waarin vrouwen zo ongeveer alle rollen van betekenis spelen en de humor in salpeterzuur gedrenkt is, is een zeldzaamheid. Beter nog: een unicum.” - Trouw