Hilversum,
13
december
2022
|
15:02
Europe/Amsterdam

TWEEDE SEIZOEN ‘NOOD’ START 3 JANUARI

Met o.a. Noraly Beyer en Joost Prinsen, Kiefer Zwart, Jim Deddes, Ergun Simsek en Hassan Slaby.  

In het nieuwe seizoen van ‘NOOD’ krijgen de 112-centralisten weer te maken met telefoongesprekken die verre van alledaags zijn. Gesprekken die je nooit in je leven hoopt te hoeven voeren, maar die voor hen aan de orde van de dag zijn. Altijd beginnend met dezelfde vraag: ‘Wat is de plaats van het noodgeval?’ Vanuit de perspectieven van de meldkamer en de beller worden ter plekke beslissingen genomen die het verschil kunnen maken tussen leven en dood. Ieder gesprek is een gevecht tegen de tijd. 

Het bekende team van 112-centralisten, bestaande uit Lieke (Melody Klaver), Bilal (Mohammed Elouardani), Joyce (Jenny Mijnhijmer) en Boudewijn (Joris Smit), is dit seizoen uitgebreid met Stef, gespeeld door Kiefer Zwart (bekend van o.a. 'GTST’ en ‘Thuisfront’). 'NOOD' is vanaf 3 januari iedere dinsdag om 22.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

'NOOD' is door BNNVARA en Pupkin opgezet als talentontwikkelingsproject voor schrijvers van televisiedrama. Dit seizoen schreven Leon Golterman, Salma Chafouk Idrissi en Zainab Goelaman, Sophie van de Pol, Beer ten Kate, Aaron Rookus, Pepijn van Weeren, Lorans Al Dandachli, Aziz Aarab, Gabriel Calvo Nencel, Yücel Kopal en Gonzalo Fernandez ieder een aflevering voor de serie, waarin steeds een nieuwe 112-melding centraal staat. Eché Janga (winnaar Gouden Kalf voor Beste Film met Buladó) regisseerde dit seizoen.  

'NOOD' is een coproductie van BNNVARA en Pupkin.

Bekijk hieronder de trailer: 

download