12
maart
2015
|
16:02
Europe/Amsterdam

TWEEDE SEIZOEN DRAMASERIE SMERIS VAN START BIJ BNN

RECHERCHEDUO SMERIS VERHUIST VAN TILBURGSE HENNEP NAAR WERELD VAN DRUGS EN VROUWENHANDEL IN AMSTERDAM

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven keren terug in het tweede seizoen van de succesvolle BNN-dramaserie Smeris. Na veel positieve reacties op het eerste seizoen werd al snel besloten om een tweede reeks te maken. De serie is verplaatst naar Amsterdam waar bekende acteurs als Teun Kuilboer, Jaap Spijkers en Karien Noordhoff zijn toegevoegd aan de cast. Smeris is vanaf 29 maart iedere zondag om 20.30 uur bij BNN te zien op NPO 3.

Jeroen van Koningsbrugge speelt in Smeris de rol van Theo Kamp, een onstuimige rechercheur moordzaken. Zijn partner Willem Niessen, die ondanks hun botsende karakters steeds meer naar Theo is toegegroeid, wordt gespeeld door Dennis van de Ven. Volgens de acteurs was het werken aan seizoen twee een nog groter feest dan het eerste: “Vanaf draaidag één was het meteen weer áán. Heerlijk om weer in de huid van Theo en Willem te kruipen. In een moordend draaischema hebben we grotendeels met hetzelfde team en nieuwe regisseurs, een nog betere mix weten te vinden tussen de humor van de personages en de pompende verhaallijnen van het schrijversteam van Winchester McFLy”. Van Koningsbrugge en Van de Ven hebben een grote rol gehad in het creatieve proces van de serie.

In het tweede seizoen van Smeris leidt het onderzoek naar de moordaanslag op Theo naar Amsterdam. Zijn partner Willem komt daar - tot zijn schrik - ook de criminelen tegen die eerder zijn dochter ontvoerden, onder leiding van de levensgevaarlijke Guy Moliers. Deze Vlaamse topcrimineel heeft ook Robert Kamp in zijn kielzog, de vader waar Theo al negen jaar naar op zoek is. Genoeg reden om van de Tilburgse hennep af te reizen naar de duistere wereld van XTC en vrouwenhandel in onze hoofdstad.

Smeris is een coproductie van BNN en Pupkin. Op smeris.bnn.nl zijn alle afleveringen uit het eerste seizoen terug te kijken. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is al een week voorafgaand aan de tv-uitzending te bekijken via npo.nl/nieuw. Jeroen en Dennis stellen hier de nieuwe castleden voor. Check de video.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique Rütter, Communicatie BNN-VARA. Tel: 035-6555321, monique.rutter@bnnvara.nl