01
oktober
2013
|
15:18
Europe/Amsterdam

TWEE GOUDEN KALF-NOMINATIES VOOR BNN-SERIE VAN GOD LOS

AFLEVERING WARRIORS EN ACTRICE MARIANA APARICIO TORRES GENOMINEERD

De BNN-serie Van God Los heeft twee nominaties voor een Gouden Kalf te pakken. In de categorie Beste Televisiedrama is Van God Los genomineerd met de aflevering ‘Warriors’, van regisseur Mijke de Jong. In de categorie Beste Actrice in een Televisiedrama is Mariana Aparicio Torres genomineerd voor haar rol in diezelfde aflevering van Van God Los. De Gouden Kalveren worden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film op vrijdag 4 oktober.Van God Los is in opdracht van BNN geproduceerd door Pupkin Film. Het nieuwe seizoen is vanaf zondag 24 november te zien bij BNN op 3.

Van God Los geeft een beeld bij de krantenberichten die doorgaans achteloos worden omgeslagen. De serie vertelt verhalen uit de criminele leefwereld van jonge mensen, vanuit het perspectief van de dader en het slachtoffer. De afleveringen zijn op zichzelf staande verhalen van verschillende regisseurs en verschillende scenarioschrijvers. De genomineerde aflevering Warriors vertelt het verhaal van de ingewikkelde relatie tussen Jopie (Dragan Bakema) en Jade (Mariana Aparicio Torres). Hun onstuimige karakters zorgen vaak voor een gespannen sfeer in huis. Gelukkig kan Jopie zijn frustraties kwijt bij zijn vrienden van de motorclub. Daar brengt hij dan ook steeds meer tijd door. Jade probeert het huwelijk te redden, maar haar toenaderingspoging mondt uit in een drama.

Het is niet voor het eerst dat Van God Los is genomineerd voor een Gouden Kalf. De aflevering Spookbeeld met Georgina Verbaan (seizoen 1) werd ook genomineerd in de categorie Beste Televisiedrama. Meer info over de serie op is te vinden op vangodlos.bnn.nl en de Van God Los Facebookpagina.


Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie

Thijs Verheij, tel: 035-6268913, thijs.verheij@bnn.nl