23
oktober
2012
|
16:16
Europe/Amsterdam

TV-PREMIERE PARANORMAL ACTIVITY BIJ BNN

DE DRIE BESTE FOUND FOOTAGE HORROR FILMS TIJDENS HALLOWEEN FILM WEEKEND

Wat gebeurt er eigenlijk in je huis als je slaapt? Van slapen is dit weekend geen sprake met BNN’s Halloween horror weekend! Naast de première van Paranormal Activity vertoont BNN ook twee andere found footage films: The Blair Witch Project en [REC]. In The Blair Witch Project gaat een groepje jonge filmmakers het bos in op zoek naar de heks uit een plaatselijke legende en in de Spaanse horrorfilm [REC] komt een tv ploeg vast te zitten in een bezeten appartement. Vrijdag om 23.05 uur wordt The Blair Witch Project uitgezonden, zaterdag om 22.30 uur de tv-première van Paranormal Activity en om 00.00 uur de horror [REC]. Check hier de promo.

Voetstappen horen. Sleutels horen vallen. Een slaapkamerdeur die uit zichzelf opengaat. En dat alles terwijl je probeert te slapen. In de horrorfilm Paranormal Activity besluit een jong stelletje camera’s in hun nieuwe huis op te hangen om vast te leggen wat er zich ’s nachts in hun huis afspeelt. Wie – of wat – houdt hen wakker?

Het horror genre ‘found footage films’ is megapopulair bij horrorliefhebbers. Een van de eerste films die gebruik maakte van deze filmstijl was The Blair Witch Project. In deze film uit 1999 trekken drie Amerikaanse pubers de bossen in om een documentaire te maken over The Blair Witch legende. Er werd nooit meer iets van hen vernomen... De horrorfilm [REC] gaat over een tv ploeg die meeloopt met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een appartementengebouw vast lijkt te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, verandert langzamerhand in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie
Nadya Sastrohardjo, tel: 035-6268949