29
augustus
2014
|
10:00
Europe/Amsterdam

TOINE VAN PEPERSTRATEN MET ‘TYPISCH TOINE’

VANAF 7 SEPTEMBER NIEUW OP NPO RADIO 2 Toine van Peperstraten kruipt op zondag 7 september voor het eerst achter de microfoon voor zijn fonkelnieuwe VARA-radioprogramma ‘Typisch Toine’, wekelijks op zondag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2. Hij volgt daarmee Remco Veldhuis op, die komende zondag 31 augustus op dat tijdstip voor het laatst zijn radioprogramma ‘Remco Ruimt Op’ presenteert.

In ‘Typisch Toine’ praat Toine van Peperstraten met luisteraars over het gaafste concert waar ze ooit zijn geweest en gaat hij op zoek naar die verdwenen pareltjes op bekende albums. De hits horen we vaak genoeg, maar bijna nooit die ene track. En de luisteraars krijgen wekelijks college van Leo Blokhuis, zoals hij dat al jaren doet in de Top 2000 a gogo. Kortom: in ‘Typisch Toine’ draait alles om muziek.

Toine van Peperstraten: ‘Ik kijk er ontzettend naar uit een vast programma te presenteren op NPO Radio 2. Al jarenlang ben ik als invaller actief op een van de leukste radiozenders van Nederland en ik ben blij dat ik nu mijn stempel kan drukken op een eigen programma. Een heerlijke uitdaging.’

Toine van Peperstraten was eerder als radio-dj werkzaam voor onder meer 3FM en Radio Veronica. Verder presenteerde hij jarenlang NOS Langs de Lijn op Radio 1. Op die zender is Toine nog steeds te horen als invaller in De Nieuws BV. Van Peperstraten kreeg grote bekendheid als presentator van NOS Studio Sport. Inmiddels is hij werkzaam voor FOX Sports.

Remco Veldhuis, bekend van het cabaret- en muziekduo Veldhuis & Kemper, presenteert komende zondag – na bijna 120 uitzendingen - voor het laatst ‘Remco Ruimt Op’. Remco Veldhuis: ‘Afgelopen vakantie heb ik vastgesteld dat het voorbereiden en presenteren van dit programma steeds lastiger te combineren valt met een theatertour én een gezin. Zo lastig dat ik van mezelf moest kiezen.’

‘Typisch Toine’ met Toine van Peperstraten, vanaf 7 september iedere zondag van 22.00 – 00.00 uur bij de VARA op NPO Radio 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gert-Jan Hartlief, BNN-VARA afdeling Communicatie, telefoon 035 – 67 11 341 of e-mail gertjan.hartlief@bnnvara.nl.