Hilversum,
09
maart
2018
|
14:05
Europe/Amsterdam

TIM ONTMOET DE 19-JARIGE MICHIEL MET PROGERIA IN JE ZAL HET MAAR HEBBEN

BIJZONDERE VERHALEN VAN JONGE MENSEN MET ZIEKTE OF HANDICAP

Je bent 19 jaar jong, in de bloei van je leven, maar je lijf is 152 jaar oud. Michiel heeft Progeria en daardoor een hoogbejaard lichaam. Ondanks zijn ouderdomskwalen probeert hij volop van het leven te genieten. Shivan lijdt aan Epidermolysis Bullosa. Al bij de kleinste aanraking ontstaan blaren en wonden op de huid die weer tot vergroeiingen van zijn vingers en tenen leiden. Ook al heeft hij deze rotziekte toch geniet Shivan van de kleine dingen. Daarnaast hoopt hij de eerste EB-patiënt te zijn die wordt behandeld met een revolutionaire gentherapie. In een nieuw seizoen van Je Zal Het Maar Hebben ontmoet Tim Hofman twintig jonge mensen die ondanks hun beperking het onderste uit de kan halen, positief in het leven staan en vooral kijken naar de dingen die ze nog wèl kunnen. Je Zal Het Maar Hebben is vanaf 20 maart tien weken lang elke dinsdag om 21:15 uur te zien op NPO 3.

Van depressie tot schizofrenie en van het ontbreken van lichaamsdelen tot het uitvallen van organen. Tim: ‘Het is een heel mooi en fascinerend seizoen geworden. Het slingert van echt ingewikkelde aandoeningen naar de dood in de ogen kijken en weer terug, maar de zon schijnt alsnog voor iedere kandidaat. Ik heb er zelf weer veel van geleerd en ik denk dat het voor iedere kijker ook wederom een grote inspiratiebron kan zijn.’

In de eerste aflevering ontmoet Tim naast Michiel ook de 17-jarige Sumeia. Zij lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Als gevolg van deze neuro-psychiatrische aandoening heeft ze geen controle over haar ledematen. Haar favoriete sport voetbal heeft ze moeten opgeven, maar wel beoefent ze de Koreaanse zelfverdedigingssport Hapkido op wedstrijdniveau.

Kijk voor meer informatie op jzhmh.bnnvara.nl