Hilversum,
11
augustus
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

TIM HOFMAN ZORGT MET #BOOS VOOR GRATIS VERVANGING PLAYSTATIONS

SONY GARANDEERT VERVANGING OOK BUITEN GARANTIEPERIODE

Het is duidelijk dat bedrijven en instanties het tegenwoordig al benauwd krijgen als ze Tim Hofman de straat in zien lopen. Want dat Tim niet bang is om door middel van een vrolijke rel iemands problemen op te lossen zien we wekelijks in zijn succesvolle YouTube-serie #BOOS. In de allernieuwste aflevering zorgt hij ervoor dat elektronicafabrikant Sony honderden modellen van de PlayStation 4 gratis vervangt, zelfs buiten de garantieperiode. Tim: Het is mooi hoe we, na twee maanden online te zijn, merken dat bedrijven en instanties al weten dat er stront aan de knikker is wanneer #BOOS op de stoep staat. Dat betekent dat we raak geschoten hebben en we, samen met die honderdduizenden kijkers, binnen hele korte tijd een platform hebben gecreëerd waardoor dit mogelijk is. En deze week moet daar dus elektronicafabrikant Sony aan geloven.’

Daan vraagt Tim via de mail om hulp. Zijn PlayStation werkt niet meer. Niet alleen Daan, maar honderden gamers wereldwijd hebben last van deze fabrieksfout die ervoor zorgt dat de eerste generatie van PlayStation 4 uit zichzelf discs uitwerpt en je niet meer kan spelen. Er werd door de fabrikant van PlayStation een video met een doe-het-zelf oplossing voor het probleem online gezet. Maar deze oplossing is in veel gevallen van korte duur en gamer Daan werd boos. Hij belde met de klantenservice om het op te lossen. Die zeiden geen uitkomst te kunnen bieden omdat de garantie voorbij was. Daan werd nog bozer. Als er geen video met tijdelijke oplossing was gecommuniceerd had hij zijn PlayStation wel binnen de garantieperiode laten repareren. Dus mailde hij Tim en ze besloten naar de fabrikant te gaan voor uitleg. Gelukkig voor Daan kreeg hij een nieuwe PlayStation. En dat niet alleen, Sony Interactive Entertainment Benelux stelt in een schriftelijke toezegging dat iedereen die hetzelfde probleem heeft ook een gratis nieuwe PlayStation krijgt. Of een gratis reparatie. Zelfs buiten de garantieperiode.

#BOOS is een YouTube-serie waarin Tim Hofman alles uit de kast haalt om boze mensen te helpen. Eerder ging Tim Hofman al langs bij Walibi Holland, TicketTribune en Vliegtickets.nl. Het kanaal bestaat sinds juni 2016 en heeft inmiddels 103.989 abonnees. Iedere donderdag om 16:00 uur verschijnt een nieuwe aflevering.