17
november
2014
|
14:42
Europe/Amsterdam

TIM HOFMAN NIEUWE PRESENTATOR JE ZAL HET MAAR HEBBEN

TIM ERVAART HOE HET IS OM TE LEVEN MET EEN HANDICAP

Het BNN-programma Je Zal Het Maar Hebben heeft een nieuwe presentator: Tim Hofman. Hij neemt het stokje over van Valerio Zeno. Tim gaat op pad met jonge mensen die een aandoening hebben om te zien hoe zij leven. De één is ermee geboren, de ander heeft er in de loop van z’n leven mee te kampen gekregen. Stemmen in je hoofd, een heel kort armpje of helemaal doof zijn vanwege een operatie: je zal het maar hebben! Ondanks hun beperking halen zij het onderste uit de kan, staan ze positief in het leven en kijken naar de dingen die ze nog wèl kunnen. Tim duikt in hun leven en ervaart zelf met het nodige kunst- en vliegwerk hoe het is om een handicap te hebben. Je Zal Het Maar Hebben is vanaf dinsdag 2 december wekelijks te zien om 21.20 uur bij BNN op NPO 3.

Tim: ‘Dit programma maken is één van de meest bijzondere dingen uit mijn korte loopbaan so far. Het gekke -en mooie- is dat we een programma maken over mensen waarvan je gelijk zou kunnen zeggen: wat kut voor je, die aandoening. En soms is dat ook zo, maar ik zweer je dat ik vaak vrolijker thuis kom dan dat ik naar de draaidag toe ga. En niet omdat ik standaard chagrijnig ben, maar komt door de levenslust van alle kandidaten. Ze staan vrijwel allemaal met twee benen vol in het leven. Ook als ze in een rolstoel zitten. Mooi is dat.’

In de eerste aflevering ontmoet Tim de 28-jarige Roel. Hij heeft de ziekte van Marfan. Daardoor is zijn bindweefsel minder flexibel en scheurt het heel gemakkelijk. Roel ziet bijna niets en heeft voortdurend gewrichtspijn. Om te ervaren hoe dat is krijgt Tim een skibril op die nauwelijks licht door laat en wordt hij in een harnas met stalen stekels gehesen die een pijnscheut veroorzaakt als hij een verkeerde beweging maakt. Geen probleem zolang hij zich gedeisd houdt, maar Tim is deze dag roadie van Roels band. Ook gaat Tim op pad met de 18-jarige Barbera. Door de aangeboren spierziekte Arthrogryposis Multiplex Congenita kan ze alleen haar hoofd en met veel ondersteuning wat vingers bewegen. Ondanks haar ziekte fladdert Barbera door het Leidse studentenleven. Tim doet met haar mee, maar krijgt dezelfde behandeling als zij: hij wordt uit bed gehaald door de thuishulp, krijgt precies dezelfde rolstoel en gaat vervolgens met Barbera naar een gala. Omdat hij niet naar de wc mag heeft hij net als zij een luier aan. En dat blijkt toch wel het meeste impact op hem te hebben.

Op jzhmh.bnn.nl vind je de nieuwe trailer, meer informatie over de JZHMH'ers en het archief met aandoeningen.

Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie
Marloes van Grotel, tel: 035-6555321, Marloes.van.grotel@bnnvara.nl.