19
november
2014
|
15:40
Europe/Amsterdam

TIM HOFMAN MAAKT ROADTRIP LANGS ZIJN 5000 VRIENDEN

BNN-PRESENTATOR HAALT VEILINGITEMS OP VOOR SERIOUS REQUEST IN ‘MIJN 5000 VRIENDEN’

Vrienden. BNN-presentator Tim Hofman heeft er nogal wat. Vijfduizend maar liefst. Alleen kent hij de meesten niet offline. Daar gaat snel verandering in komen met het BNN-programma Mijn 5000 Vrienden, winnaar van TV Lab 2013. Een vrolijke roadtrip over het echte leven achter alle facebookposts. Tim zoekt zijn digitale vrienden op in de analoge wereld om ze te leren kennen. En wat doe je met vrienden? Die steun je als ze het moeilijk hebben, je bent erbij als er iets te vieren valt en gaat met ze op reis, maar je vraagt ze ook om hulp als je het zelf nodig hebt. En dat alles is precies wat Tim gaat doen! Mijn 5000 Vrienden is vanaf maandag 1 december dagelijks om 19.55 uur te zien bij BNN op NPO3.

In Mijn 5000 Vrienden crost Tim het hele land door. Hij laat zich door vriend Durk uitdagen om zijn hoogtevrees te overwinnen met een parachutesprong, gaat met gay-vriend Bas hand in hand over straat om te ervaren hoe het is om nageroepen te worden en verrast de fanatieke Farmville-speelster Joke met de levende koe Cootje. Tim: “Het was heel tof om dit te maken: het is echt een programma over vriendschap geworden waarin ik nieuwe vrienden heb gemaakt en er een paar heb verwijderd. Ik ondervond hoe veel -of weinig- digitale vriendschap nou eigenlijk waard is. Soms was het heel pijnlijk, vaak heel mooi en steevast interessant. Ik kan aan het einde van de rit wel concluderen dat ik de meest uiteenlopende vriendenkring ooit heb.”

Omdat Tim eind december weer te zien is bij 3FM Serious Request in Haarlem gaat hij ook langs bij zijn beroemdste online vrienden. Kunnen ze iets missen voor de veiling? Zo leert hij zijn bekende matties niet alleen goed kennen, maar harkt hij ook unieke veilingstukken bij elkaar die flink wat kunnen opleveren voor het goede doel.

Mijn 5000 Vrienden is in opdracht van BNN geproduceerd door Sputnik Media.

Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 035-6555321, marloes.van.grotel@bnnvara.nl