Hilversum,
11
februari
2022
|
09:08
Europe/Amsterdam

THOMAS CAMMAERT EN DIEDERIK JEKEL KOMEN MET NIEUWE PODCAST ‘DE SLIMSTE LIEFDE’

In de podcast ‘De Slimste Liefde’ doorgronden wetenschapsliefhebber Diederik Jekel en acteur Thomas Cammaert de liefde met behulp van de wetenschap en cultuur. Is het vinden van die grote liefde nu alleen een gevoelskwestie en puur geluk? Of valt het vinden van de ware ook wetenschappelijk te verklaren? Naast hun persoonlijke bevindingen en verhalen schakelen ze elke aflevering de hulp in van een aantal deskundigen. Wetenschappers van allerlei disciplines, acteurs en filmmakers laten hun licht schijnen op zes verschillende thema’s. Luister ‘De Slimste Liefde’ vanaf 14 februari elke maandag via je favoriete podcast-app, nporadio2.nl/podcasts,  de NPO Radio 2-app of de NPO Luister-app.

Thomas: “De liefde heeft me altijd gefascineerd. Soms was het begrip helemaal helder voor me en soms begreep ik er even helemaal niets van. Het maken van deze podcast was zo leerzaam en leuk om te doen. Ik heb zeker nieuwe inzichten gekregen! Maar echt uitgepraat over de liefde raken we natuurlijk nooit.”

Diederik: “Men ontdekt aan de lopende band allerlei stofjes en hormonen die bepalen of je verliefd bent of niet. Maar kan de wetenschap ook helpen om de liefde te doorgronden? Al eeuwen proberen filosofen en wetenschappers dit prachtige onderwerp waar je van gaat blozen te begrijpen. Ik ben zelf net als ieder mens gefascineerd door liefde en heel misschien kunnen wetenschappelijke inzichten helpen om wat grote vragen te beantwoorden.”

Iedere aflevering geven Thomas en Diederik antwoord op één vraag: Wat is nu romantiek en hoe word ik er beter in? Wat doet liefdesverdriet precies met je en bestaat er echt zoiets als een gebroken hart? Waarom lukt het me seksueel soms niet en waarom blijft het toch nog altijd een taboe? Richting het einde van iedere aflevering barst de strijd los tijdens een liefdesquiz, en komen we erachter wat het belangrijkst was tijdens het beantwoorden van die ene vraag: het gevoel of de ratio? Je beluistert het allemaal in ‘De Slimste Liefde’.