08
april
2015
|
14:25
Europe/Amsterdam

THEKLA REUTEN IN NIEUWE BNN-SERIE TESSA

SERIE OVER REBELSE, EIGENZINNIGE LERARES DIT NAJAAR OP NPO 1

De middelbare school is de moeilijkste tijd van je leven. Vooral als je veertig bent! BNN komt met de nieuwe dramaserie Tessa op NPO 1. De stoere, politiek incorrecte lerares Tessa rookt op de meisjes-wc, doet het met de rector en zegt iedereen precies waar het op staat. De leerlingen lopen met haar weg, maar volwassenen kunnen geen grip op haar krijgen. Tessa wordt gespeeld door Thekla Reuten (o.a. Overspel, Het Diner, The American). Andere grote rollen zijn voor ondermeer Lies Visschedijk, Guido Pollemans en Esmée van Kampen. De opnamen zijn deze week van start gegaan. Tessa is in het najaar van 2015 te zien bij BNN op NPO 1.

Thekla: “Tessa is een fantastisch karakter om te spelen. Ze is altijd eerlijk en dat leidt tot gênante en komische situaties. Het ene moment kijk je vol ontzag naar haar en zou je haar dolgraag willen zijn, het volgende moment is ze zo hoekig en onbeholpen dat je er kromme tenen van krijgt. Ik verheug me er enorm op in de huid van Tessa te kruipen.”

Tessa is lerares en alleenstaande moeder met drie kinderen. Zowel op school als in haar privéleven schopt ze de boel behoorlijk in de war. Ze heeft een gruwelijke hekel aan autoriteit en ligt daarom regelmatig overhoop met haar collega’s. Maar Tessa heeft een klein hartje en voelt feilloos aan wat iedereen nodig heeft. Dus geeft ze mensen graag een zetje in de goede richting. Of ze nu willen of niet. Maar wie helpt Tessa wanneer zij zelf haar hart wil luchten?

Beppie Melissen, Stefanie van Leersum, Joes Brauers, Bo Maerten, Esmée van Kampen, Peter Bolhuis, Niels Gomperts, Hendrikje Nieuwerf, Mattijn Hartemink en Alice Reijs maken de cast van Tessa compleet. De regie is in handen van Pieter van Rijn (Flikken Maastricht, Familieweekend, ’t Schaep met de 5 Pooten) en Anne de Clercq (Jack Bestelt een Broertje, Feuten de serie). Tessa wordt geproduceerd door Eyeworks Film en TV Drama in coproductie met BNN. De serie is door Karen van Holst Pellekaan en Marnie Blok bewerkt vanuit het Deense origineel.


Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Thijs Verheij, 035-62687913, thijs.verheij@bnnvara.nl