30
december
2015
|
13:35
Europe/Amsterdam

TELEVISIEPREMIERES BEJUBELDE SHOWS JOCHEM MYJER EN CLAUDIA DE BREIJ

Lachend het nieuwe jaar in bij de VARA op NPO 1

De VARA begint het nieuwe jaar op 1 en 2 januari met twee televisie-premières van niemand minder dan Jochem Myjer en Claudia de Breij. Na vier uitverkochte theaterseizoenen, wordt op de eerste dag van het nieuwe jaar Jochem Myjers vijfde show 'Even Geduld Aub!’ uitgezonden. Op 2 januari is het de beurt aan de alom bejubelde show ’Teerling’ van Claudia de Breij.

Jochem Myjer: 'Even Geduld Aub!'
Halverwege de try-outs in 2011 werd er bij Jochem een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt. De bij jong en oud geliefde komiek onderging een zware operatie en bestormde na een jaar opnieuw het podium. Met een spectaculair toneelbeeld en lovende recensies werd 'Even Geduld Aub!' een must-see voor alle fans. De voorstelling werd opgenomen in Koninklijk Theater Carré op 25 en 26 april 2015. 'Even Geduld Aub!' van Jochem Myjer, 1 januari om 20.30 uur, bij de VARA op NPO 1.

Claudia de Breij: 'Teerling'
't Is crisis. (Misschien had u dat al ergens gelezen.) In de economie, in de politiek en misschien ook wel in uw hoofd. En dat blijft het nog wel even ook. Zeggen ze. 'We moeten sámen de schouders eronder zetten, maar dan nog zullen we het nooit meer zo goed krijgen als vroeger', murmelt de minister-president ons zuinig toe. Het is niet anders. De teerling is geworpen. Claudia de Breij gelooft er niks van. Over crisis hoef je haar niks te vertellen (ze komt er zelf net uit) en vanavond zal ze bewijzen dat het waar is: Het wordt inderdaad nooit meer zo goed als vroeger. Het wordt veel beter. Teerling werd opgenomen in het Chassé theater in Breda op 27 en 28 november 2015. ‘Teerling' van Claudia de Breij, 2 januari om 20.30 uur, bij de VARA op NPO 1.

Cabaret.vara.nl