Hilversum,
12
december
2016
|
15:48
Europe/Amsterdam

TATUM DAGELET EN MONIQUE SMIT HELPEN TIENERMOEDERS IN NIEUW SEIZOEN VIER HANDEN OP ÉÉN BUIK

OOK JELKA VAN HOUTEN, PATTY BRARD, BETTINA HOLWERDA, XANDRA BROOD, GIOVANCA EN KIM KÖTTER HELPEN JONGE MEIDEN BIJ HET OUDERSCHAP

Een vast inkomen, een partner en een dak boven je hoofd. Voor veel mensen een vereiste vóór ze aan kinderen gaan beginnen. Maar het kan ook anders. In 2015 kregen 1574 vrouwen onder de 20 jaar een kind. Een jonge en kwetsbare groep met vele gezichten, waarvan BNN er opnieuw acht in beeld brengt. In een nieuw seizoen van Vier Handen Op Eén Buik volgen BN’er-moeders deze zwangere meiden vóór, tijdens en na hun zwangerschap. Ze gaan samen met de meisjes aan de slag om hun leven zo goed mogelijk op de rails te zetten voor hun gezinnetje. Het nieuwe seizoen Vier Handen Op Eén Buik is vanaf 3 januari elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO 3. 

Vóór de aftrap van het nieuwe seizoen gaan de BN’ers uit vorig seizoen terug naar hún tienermoeders om te zien hoe het een jaar later met ze gaat. Vier Handen Op Eén Buik: Hoe is het nu met…? wordt uitgezonden op 20 en 27 december om 20.30 uur bij BNN op NPO 3.

In de eerste aflevering van Vier Handen Op Eén Buik zien we de 20-jarige Esmiralda die zwanger is van een tweeling, van haar vriendje Rajend. Rajend is dakloos en heeft een wietverslaving. Zelf kampt ze met een angststoornis. Esmiralda woont bij haar moeder met haar vijf broertjes en zusjes die allemaal wel een psychische aandoening hebben. Nu Rajend er ook woont is het helemaal vol en druk. Met veel ruzie tot gevolg. De baby’s dreigen ook nog eens veel te vroeg te komen; vanaf 24 weken ligt Esmiralda af en aan in het ziekenhuis. Presentatrice Tatum Dagelet helpt het stel met de financiën en probeert samen met een verslavingscoach Rajend van zijn verslaving af te helpen. Maar als de tweeling veel te vroeg geboren dreigt te worden, lopen de spanningen hoog op. 

In de eerste aflevering van Vier Handen op één Buik: Hoe is het nu met…? gaat Sofie van den Enk terug naar Silvana. Zij en haar vriendje Wesley kregen vorig jaar baby Traylano, maar hadden het allesbehalve goed voor elkaar. Ze hadden geen werk, geen inkomen en geen huis. Inmiddels is Silvana zwanger van haar 2e kindje en de situatie lijkt identiek. Sofie grijpt ook dit keer in om de jonge ouders hopelijk iets in te laten zien. Tooske Ragas gaat terug naar Angela. Na een heftige jeugd besloot zij zich te bekeren tot de islam, maar in de maanden dat Tooske haar tijdens haar zwangerschap volgde leek ze steeds minder op het meisje van hun eerste ontmoeting. Tooske had hier grote zorgen over en is heel benieuwd of Angela inmiddels zichzelf weer kan zijn. En Tanja Jess gaat terug naar Lisanne, waar destijds grote zorgen over waren of zij niet te lui was om een kind op te voeden. Lisanne verrast Tanja niet alleen dáármee, maar voorál op een heel andere manier… De week erna keren Melisa Schaufeli, Renate Gerschtanowitz en Leontien van Moorsel terug naar hun tienermoeders.

De twee programma’s zijn een co-productie van BNN-VARA en SkyhighTV. Kijk voor meer informatie op de website van Vier Handen op één Buik.