Hilversum,
10
januari
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

'STICKS – HET MOOISTE KOMT NU': EEN PERSOONLIJK PORTRET VAN DE LEGENDARISCHE RAPPER

De documentaire ‘Sticks: Het Mooiste Komt Nu’ geeft een unieke en intieme inkijk in het leven, de werkwijze en mindset van één van Nederlands invloedrijkste moderne musici. 

Hoe blijf je als artiest de creatieve honger stillen? Waar vind je de ongemakkelijkheid die je laat groeien? En hoe ga je met constante verandering om? Schrijver en rapper Sticks (Junte Uiterwijk, 1982) is één van de meest invloedrijke en succesvolle artiesten van Nederland. De afgelopen twintig jaar heeft hij, als soloartiest en met Opgezwolle en de Fakkelbrigade, meer dan dertien albums uitgebracht. Wat gaat er schuil achter Sticks’ onuitputtelijke creatiedrang? Om daarachter te komen, heeft documentairemaker Matthijs van Camerijk de Zwollenaar twee jaar gevolgd. Het blijkt een periode te zijn waarin Sticks zijn imposante oeuvre, met vier nieuwe projecten, op indrukwekkende wijze uitbouwt. Je ziet de groei van Sticks als mens, en zijn zoektocht naar manieren om daar middels nieuwe muziek uiting aan te geven. Het blijkt een proces dat gepaard gaat met pijn en angsten, maar Sticks is volhardend. Hij blijft muziek maken om anderen te inspireren en hij gelooft er heilig in: ‘Het mooiste komt nu.’ De documentaire ‘Sticks - Het Mooiste Komt Nu’ is vanaf zondag 16 januari om 12.00 uur te zien bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van 101Barz.  

Sticks: Een documentaire is niet iets waar ik gelijk ja op zou zeggen. Ik wil dat mensen mijn muziek horen, maar ik wil het ook weer niet laten zien. Maar een deel van mij wil die dualiteit ook delen. Daarom heb ik uiteindelijk toch ja gezegd. Ik hoop dat ik mensen kan inspireren, dus laat dat maakproces maar zien. 

In de documentaire komt niet alleen Sticks aan het woord. Ook Rico, Typhoon, Kubus, Hef, S10 en Kees de Koning laten hun licht schijnen over hem.  

 Hieronder zie je de trailer: 

download
Sticks - Het Mooiste Komt Nu - trailer