12
november
2012
|
15:20
Europe/Amsterdam

STATE AWARDS OP TV, RADIO EN 101.TV

MET OPTREDENS VAN ONDER ANDERE NOUVEAU RICHE, KRAANTJE PAPPIE EN HYDROBOYZ

Donderdag vindt de vijfde editie van de State Awards plaats in Corso Rotterdam! Andrew Makkinga presenteert de avond en onder de uitreikers bevinden zich auteur Saul van Stapelen, muziekjournalist Job de Wit en auteur James Worthy. Optredens van onder andere Nouveau Riche, Kraantje Pappie, Fresku en Hydroboyz worden vastgelegd op tv, radio en het digitale kanaal van de NPO, 101.TV, waar 101Barz presentator Rotjoch de backstage van Corso voor zijn rekening neemt. De State Awards zijn donderdag 15 november vanaf 21.00 uur live te volgen op 101.TV en zaterdag 17 november in 3 On Stage vanaf 23.55 uur bij BNN op 3. Venz en Jiggy Djé maken tijdens de State Awards vanaf 19.00 uur de hele avond live radio voor Wat Anders op State Radio op FunX.

Tijdens Buma Rotterdam Beats worden in Corso de belangrijkste prijzen uitgereikt voor Nederlandse hiphop en aanverwante stijlen. Fresku, Nouveau Riche en Hydroboyz zijn ieder met meerdere nominaties grote kanshebbers. De categorieën zijn Beste Artiest, Groep, Single, Album, Clip, Live Act, Dj, Producer, Mixtape, Rookie of the Year en de 101Barz Award. De uitreiking van de State Awards wordt gepresenteerd door State Magazine en mede mogelijk gemaakt door BNN en Buma tijdens Buma Rotterdam Beats.

De State Awards vinden dit jaar plaats tijdens de derde editie van Buma Rotterdam Beats. Buma Rotterdam Beats is een internationaal zakenplatform en showcase festival voor onder andere hiphop, r&b, soul, reggae, dubstep en bass. Tijdens het tweedaags festival in het centrum van Rotterdam treden vooraanstaande nationale en internationale artiesten op, waaronder 2 Chainz, Hudson Mohawke, Hef, Dope D.O.D. en Joey Bada$$.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie
Nadya Sastrohardjo, tel: 035-6268949