Hilversum,
14
november
2018
|
15:09
Europe/Amsterdam

SPUITEN EN SLIKKEN WORDT EDUCATIEF EN INTERACTIEF ONLINE PLATFORM

BASTIAAN ROSMAN, DZIFA KUSENUH, EMMA WORTELBOER, NELLIE BENNER EN JURRE GELUK PRESENTEREN SPUITEN EN SLIKKEN

Het BNNVARA-programma Spuiten en Slikken stopt op tv maar knalt online harder dan ooit door. Spuiten en Slikken gaat vanaf heden verder als educatief en interactief online platform gericht op het geven van voorlichting met betrekking tot seks en drugs. Het platform biedt een veilige plek voor alle mensen in Nederland die vragen hebben over deze onderwerpen. Aan de basis van Spuiten en Slikken staat de website, waarop o.a. informatieve artikelen en het compleet vernieuwde Seks- en Drugswoordenboek te vinden zijn. Daarnaast verschijnen er wekelijks nieuwe afleveringen op YouTube en NPO3.nl van drie webseries: Emma's Peepshow (Emma Wortelboer), De Seksmobiel (Jurre Geluk) en Drugslab (Nellie Benner, Bastiaan Rosman en Dzifa Kusenuh). Ook is Spuiten en Slikken dagelijks actief op Facebook en Instagram, zodat het altijd in contact staat met de kijker.

Jurre Geluk, die voorheen samen met Emma Wortelboer Spuiten en Slikken op tv presenteerde: 'Jonge mensen zitten tegenwoordig nu eenmaal vooral meer online, dus daar willen wij ook zitten. We willen met Spuiten en Slikken niet alleen voorlichting geven over seks en drugs maar ook echt in contact staan met onze kijkers. Bij ons krijgen ze de vrijheid om hun verhaal te delen of om vragen te stellen die veel andere mensen niet durven te stellen. Wij staan echt open voor álles. Daar ben ik supertrots op.'

Emma Wortelboer lanceert vandaag haar nieuwe webserie 'Emma's Peepshow' bij Spuiten en Slikken: 'Er is online veel over seks te vinden, maar dat is vooral porno. Ik wil met Spuiten en Slikken een veilige plek creëren waar het niet uitmaakt wie je bent of wat je doet en waar jonge mensen op ieder moment van de dag de juiste informatie kunnen vinden. In mijn Peepshow probeer ik zoveel mogelijk gekke fabeltjes rondom seks en seksualiteit uit de wereld te helpen. Ik wil het gesprek over seks, liefde en je lichaam echt helemaal opengooien. Mensen doen tegenwoordig helaas nog steeds shady over dingen als tampons of anale seks. Ik vind dat nergens voor nodig.’

________________________________________________________________________

EMMA'S PEEPSHOW

In Emma’s Peepshow behandelt Emma Wortelboer iedere week onderwerpen rondom seks, seksualiteit, lijf en liefde. Dit doet ze aan de hand van vragen die kijkers zelf insturen. Ze nodigt kijkers uit in de studio om erachter te komen wat zij over het onderwerp weten of wat ze ervan vinden. Wat is de beste tongzoentechniek? Zijn jongens onzeker over te snel klaarkomen en wat kan je ertegen doen? Wat doen jonge vrouwen tegen menstruatiepijn? Daarnaast geeft Emma tips over technieken, hulpmiddelen en oplossingen. Emma's Peepshow, iedere woensdag om 17.00 uur een nieuwe video op het YouTube-kanaal van Spuiten en Slikken en NPO3.nl.

DE SEKSMOBIEL

Jurre Geluk ontvangt bekende Nederlanders in De Seksmobiel om te praten over seks, seksualiteit en hun persoonlijke ervaringen. Iedere aflevering beantwoordt een andere bekende Nederlander de vragen die zijn ingezonden door kijkers. O.a. Bizzey, Kim Holland, Dee en Nienke Plas gingen vele BN'ers al voor en deelden hun intieme bedgeheimen en sexy tips met Jurre en de kijkers. De Seksmobiel, iedere maandag om 17.00 uur een nieuwe video op het YouTube-kanaal van Spuiten en Slikken en NPO3.nl.

DRUGSLAB

Drugslab is een educatieve webserie over drugs. Presentatoren Nellie Benner, Bastiaan Rosman en Dzifa Kusenuh proberen de drugs uit die kijkers getest willen zien en documenteren wat de effecten zijn op het menselijk lichaam. Ook voorzien zij de kijker van informatie over veilig gebruik, dosering en wat de mogelijke effecten en risico’s zijn als je besluit drugs te gebruiken. Met meer dan 811.000 abonnees op YouTube uit meer dan 80 landen is Drugslab nu al een internationale hit! Drugslab, iedere vrijdag om 17.00 uur een nieuwe video op het YouTube-kanaal van Drugslab en NPO3.nl.

Voor meer informatie: BNNVARA Communicatie
Jennifer Blaas, 06-14499290 , Jennifer.Blaas@bnnvara.nl