Hilversum,
13
februari
2018
|
14:53
Europe/Amsterdam

SPUITEN EN SLIKKEN DOORBREEKT TABOE OP MENSTRUATIE MET CAMPAGNE "#KUTVERHAAL"

GWEN VAN POORTEN, EMMA WORTELBOER, MASCHA FEOKTISTOVA, CROCOJILL, LINDA DE MUNCK EN NELLIE BENNER TRAPPEN AF MET PERSOONLIJKE MENSTRUATIEVERHALEN

Hoe voelt het als je supersize tampon uit je tas valt midden op straat? Wat doe je als je keihard doorlekt in je nieuwe witte broek? En wat zijn toch die verrekte klodders in de wc-pot iedere maand? Vragen waar iedere vrouw weleens over na heeft gedacht, maar zelden onderwerp van gesprek zijn uit schaamte, viezigheid of ongemakkelijkheid. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 52% van de Nederlandse tieners nog liever wordt gepest dan dat zij over menstruatie moeten praten. Spuiten en Slikken-presentatrices Gwen van Poorten en Emma Wortelboer nemen dit bloedserieus en vinden het de hoogste tijd om het taboe rondom menstruatie te doorbreken. Ze roepen daarom alle vrouwen in Nederland op om hun 'gênante' menstruatieverhalen en handige menstruatietips te delen via Instagram, Twitter en Facebook met de hashtag #kutverhaal. Want laten we er lekker open en eerlijk over zijn. Het is tenslotte al kut genoeg, dus waarom het leed niet gewoon delen met elkaar?

Gwen: 'Als onze moeders niet ongesteld zouden zijn geworden, dan waren wij er allemaal niet geweest. Tijd dat we er gewoon over kunnen praten in plaats van stiekem onze tampons de wc in smokkelen.' Emma: ‘En als we dan toch al zoveel jaren van ons leven bezig zijn met al dat bloeden, dan kunnen we er maar beter het beste van maken!’

In de uitzending van Spuiten en Slikken Live gaat Emma de straat op in een lichtgrijze broek met doorlekvlek. Hoe reageren mensen hierop? Zeggen ze er iets van of laten ze je gewoon 'voor lul' doorlopen? Aan tafel ontvangt Gwen seksuoloog Inger Tempels van Zetten. Samen praten zij over het taboe rondom menstruatie. Waar komt die eindeloze ongemakkelijkheid vandaan? En hoe kunnen we hier verandering in brengen? Via de social media-kanalen van Spuiten en Slikken kunnen kijkers live vragen stellen en meepraten over het onderwerp. Spuiten en Slikken Live is te zien op dinsdagavond 13 februariom 22.05 uur bij BNNVARA op NPO 3 en live te volgen via de Facebook-pagina.

Daarnaast hebben Gwen en Emma speciaal voor de #kutverhaal-campagne de hulp ingeschakeld van bekende vrouwelijke medestanders waaronder presentatrice Nellie Benner (Drugslab) en YouTubers Mascha Feoktistova (Beautygloss/Vloggloss), Jill van Dooren (CrocoJill) en Linda de Munck. Zij trappen samen met Spuiten en Slikken de campagne af en delen op social media hun persoonlijke menstruatieverhalen.

Volg Spuiten en Slikken op FacebookInstagramTwitter en de website voor meer informatie over #kutverhaal!