25
oktober
2012
|
13:06
Europe/Amsterdam

SPUITEN EN SLIKKEN BEGINT PROFESSIONELE WIETPLANTAGE

GERARD SPONG GEBRUIKT TIM’S TUINTJE IN DE RECHTZAAL

Vanaf zondag mag Tim Hofman, de nieuwste aanwinst van Spuiten en Slikken, zich professioneel wietteler noemen. Wekenlang is hij in de weer geweest met zijn vijf stekkies en nu mogen eindelijk de lampen erop. Binnenkort kan hij met zijn eigen wiet langs de coffeeshop voor de verkoop! In Nederland is het professioneel telen van cannabis verboden, maar de verkoop ervan door coffeeshops wordt gedoogd. Best bizar. Tim ontleedt dit schimmige Nederwietbeleid in Spuiten en Slikken door zelf wiet te kweken in het BNN-pand. En mocht het zover komen dat Tim of BNN voor de rechter wordt gedaagd, dan heeft advocaat Gerard Spong zich aangeboden voor de verdediging. Spong vertelde in een eerdere uitzending dat hij het cannabisbeleid in Nederland hypocriet vindt en van mening is dat het gelegaliseerd moet worden. Tim’s Tuintje is iedere zondag om 22.00 uur te zien in Spuiten en Slikken bij BNN op 3.

Tim ontmoet tijdens zijn kweekavontuur alle spelers die zich op het slagveld van het gedoogbeleid begeven: voorstanders, tegenstanders, wetgevers, handhavers, werknemers, werkgevers, politici, happy gebruikers en slachtoffers. Tim: ‘Ik duik de komende weken in het schimmige gebied van het wietbeleid en maak het zelf allemaal mee. Gaandeweg dit traject ben ik me steeds meer gaan verbazen over de enorme kromheid van dit beleid en de grote hoeveelheid haken en ogen die er op juridisch gebied bij komen kijken.’ Binnenkort neemt Gerard Spong de eerste aflevering van Tim’s Tuintje mee in een rechtszaak tegen een coffeeshophouder om het hele probleem te duiden. Advocaat Spong: ‘De achterdeur van de coffeeshop spekt de voordeur van de belastinginspecteur.’

Volg Spuiten en Slikken op spuitenenslikken.bnn.nl, waar je een lading videomateriaal en het seks & drugs woordenboek vindt. In ‘N Ode Aan zetten we iedere week een seks- of drugsonderwerp in het zonnetje. Spuiten en Slikken is natuurlijk ook lekker sociaal: volg Spuiten en Slikken op Hyves, Facebook en Twitter.

Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie
Marloes van Grotel, tel: 035-6555321, marloes.van.grotel@bnn.nl