19
maart
2015
|
11:59
Europe/Amsterdam

SPIJKERS MET KOPPEN LIVE VANAF MOVIES THAT MATTER FESTIVAL

VARA-SERIE BLOEDBROEDERS TE ZIEN IN UNIEKE MARATHONVOORSTELLING De VARA is volop aanwezig op het Movies That Matter Festival in Den Haag. Naast het uitzenden van de festivalhighlights op tv is het VARA-programma Spijkers met Koppen op zaterdag 21 maart live vanaf het festivalterrein te horen op NPO Radio 2. Publiek is van harte welkom tussen 12.00 en 14.00 uur in het Theater aan het Spui. De presentatie is zoals altijd in handen van Felix Meurders en Dolf Jansen. Er is cabaret, er zijn live columns van Hans Sibbel en Martijn Koning én er is muziek van Racoon.

Algemeen directeur BNN-VARA Gerard Timmer over de jarenlange samenwerking met Movies that Matter: “De VARA voelt zich nauw verbonden met het Movies That Matter Festival. Dat kan ook niet anders, het zit in onze missie en ambitie bij te willen dragen aan een sociaal rechtvaardige samenleving. Ook dit jaar tonen we die verbondenheid. Met speciaal geselecteerde films op televisie én op de VARA-dag, de festivalpremière van de VARA-serie Bloedbroeders, de VARA Publieksprijs en een live uitzending van Spijkers met Koppen, in het teken van Movies that Matter.”

Op zondag 22 maart pakt de VARA uit met een unieke marathonvertoning van de volledige zesdelige VARA-serie ‘Bloedbroeders’. Een primeur, want deze serie gaat diezelfde zondag om 20.15 uur van start op NPO 2. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat een massamoord plaatsvond op bijna een miljoen Armeniërs, die eeuwenlang samen met de Turken in Anatolië leefden. Tot op de dag van vandaag is deze genocide een zeer beladen en omstreden onderwerp, zowel onder de Turken als de Armeniërs. De Turks-Nederlandse journalist Sinan Can en de Armeens-Nederlandse musical-acteur Ara Halici onderzoeken in hun ‘roadmovie in zes delen’ hoe hun familie betrokken was bij de Turkse massamoord op de Armeniërs. Het duo reist door Turkije en Armenië, van Istanbul naar Jerevan. Zie hier voor meer informatie en tickets.

VARA-leden kunnen op 22 maart ook voordelig naar de jaarlijkse VARA-dag. Hier ziet het publiek voor slechts 15 euro de drie beste en meest spraakmakende films van het festival, ingeleid of uitgelegd door de makers onder leiding van VARA-documentairemaakster Elena Lindemans. De VARA reikt aan het eind van het festival de publieksprijs voor beste film uit. 

Op NPO 2 zijn gedurende de festivalweek vier festivalhighlights te zien: 
24 maart om 23.00 uur : The Shelter 52’
25 maart om 23.00 uur : First to Fall
26 maart om 00.00 uur : Give up Tomorrow 
27 maart om 23.30 uur : Miele 
Kijk voor meer informatie over de films op de filmsite van de VARA

Movies That Matter
Op het Movies that Matter Festival in Den Haag staan films en documentaires rond mensenrechtenkwesties centraal. Een thema van Amnesty International dat de VARA hoog in het vaandel heeft staan. Op het festival gaat het publiek in gesprek met mensenrechtenactivisten, filmmakers, politici en journalisten uit de hele wereld. Het festival vindt plaats van 20 tot 28 maart in Den Haag.