Hilversum,
21
februari
2019
|
14:34
Europe/Amsterdam

SPECIALE SERIE ‘BREAK FREE MH17’

PORTRETTEN VAN VIJF JONGE PASSAGIERS VAN DE MH17-VLUCHT

Vanaf 7 maart is – vijf keer op donderdag om 20.55 uur op NPO 3 – het vierde seizoen van de BNNVARA-serie Break Free te zien. In Break Free, bedacht en geregisseerd door documentairemaker Geertjan Lassche en gepresenteerd door Chris Zegers, zijn indringende portretten te zien van jonge, verongelukte wereldreizigers.

Het vierde seizoen wordt een zeer speciale editie: vijf jonge passagiers van de MH17-vlucht staan centraal. Het toestel stortte vijf jaar geleden neer in Oekraïne, op 17 juli 2014. In de vijf afleveringen vertellen familie en vrienden de levensverhalen van Tallander Niewold (22), Sascha Meijer (24), Paul Goes (33), Darryl Gunawan (19) en Laurens van der Graaff (30). Zij waren allen op weg naar Azië, om de reis van hun leven te maken. Hun nabestaanden putten er troost uit om voor Break Free alsnog deze reis te maken. Voor deze serie zijn ook opnames gemaakt in Oekraïne, op de locatie van de crash.

In de eerste aflevering het portret van Tallander Niewold (22) uit Brummen. Hij groeit op in een groot gezin, waar de kinderen met de paplepel ingegoten krijgen dat je als broers en zussen onvoorwaardelijk voor elkaar zorgt. Op school zit het Tallander niet mee, hij kan zich moeilijk concentreren en blijft achter met zijn leerprestaties. Na veel teleurstellingen vindt hij toch zijn roeping: het leger. Vlak voor zijn dood wordt zijn doorzettingsvermogen alsnog beloond. Defensie bevordert hem in juli 2014 tot soldaat eerste klas. Om zijn succes te vieren, boekt hij een ticket aan boord van de MH17, naar zijn broer Julian die op Bali woont. Vijf jaar na de ramp maakt Tallanders broer Odulf de reis van zijn broertje af. Op Bali wil hij samen met broer Julian de droom van hun ‘Tally’ in vervulling laten gaan: het beklimmen van de hoogste vulkaan op het eiland.

‘Break Free MH17’ is een coproductie van BNNVARA en Skyhigh TV.

Zie ook: breakfree.bnnvara.nl