13
april
2015
|
09:37
Europe/Amsterdam

SPECIAAL JUBILEUMPROGRAMMA: 25 JAAR KASSA IN 25 VRAGEN

VARA-CONSUMENTENPROGRAMMA BESTAAT 25 JAAR Het VARA-consumentenprogramma Kassa bestaat dit seizoen 25 jaar. Daarom presenteert Brecht van Hulten op zaterdag 30 mei a.s. een speciaal jubileumprogramma van 70 minuten, om 20.25 uur te zien bij de VARA op NPO 1. Daarin spelen het publiek in de studio én de kijkers thuis de ultieme Kassa Quiz: 25 vragen over consumentenproblemen. Iedereen kan live meespelen via de computer, tablet of smartphone. Kijkers bepalen vanaf deze zaterdag zelf welke quizvragen aan bod komen.

‘Is de woningcorporatie aansprakelijk voor lekkage in mijn huurhuis?’. ‘Wat is de beste pindakaas?’. Of ‘Heb ik recht op garantie als mijn stofzuiger na drie jaar kapot gaat?’. Dit soort consumentenvragen komt voorbij in ’25 jaar Kassa in 25 vragen’. In de reguliere Kassa-uitzending van morgenavond – zaterdag 11 april om 19.05 uur op NPO 1 – is de eerste oproep aan kijkers te zien om via de Kassa-website prangende consumentenvragen in te sturen. Daaruit selecteert de redactie 25 quizvragen voor de uitzending van 30 mei.

Brecht van Hulten: ‘Al 25 jaar lang weet Kassa consumenten te helpen in hun strijd tegen onrechtvaardigheid, gesjoemel en oplichting. Zo hebben we de afgelopen 25 jaar heel wat voor elkaar gekregen, en dat is iets om trots op te zijn! Hulde ook voor ons publiek. Zo’n 1,3 miljoen mensen kijken elke zaterdagavond naar Kassa op NPO1 en online bereiken we per week nog eens meer dan een miljoen mensen. Dit publiek voedt ons met verhalen en klachten. Zonder hen geen Kassa. Dat we na 25 jaar nog steeds elke week misstanden aankaarten en tijd tekortkomen om alle problemen te behandelen, is tegelijkertijd natuurlijk minder goed nieuws. Er zijn nog veel zaken waarin de consument de dupe is, en dat is nu niet anders dan 25 jaar geleden. Dus wat mij betreft: nog 25 jaar erbij!’
De allereerste aflevering van Kassa was te zien op 1 oktober 1989. Vanaf die eerste uitzending tot januari 2011 was de presentatie in handen van Felix Meurders. Sinds 2011 wordt Kassa gepresenteerd door Brecht van Hulten. Het consumentenprogramma brengt wekelijks actuele reportages, tests en terugkerende rubrieken als de Belbus en de Prijspakker van de week.

Zie ook: kassa.vara.nl.