Hilversum,
12
oktober
2016
|
14:01
Europe/Amsterdam

SOPHIE HILBRAND MET KHALID BOULAHROUZ IN BNN-PROGRAMMA BUITENSPEL

Sophie Hilbrand en Khalid Boulahrouz zijn vanaf 20 oktober te zien in het nieuwe BNN-programma Buitenspel. In het programma duikt Sophie een heel seizoen in de wereld van drie amateurvoetbalteams die bekend staan om hun misstanden op en om het veld. De KNVB, het bestuur en de trainers van de teams willen dat hun gedrag drastisch verandert. Samen met ex-profvoetballer Khalid Boulahrouz en mental coach Pablo Bakarbessy proberen ze de vicieuze cirkel van ontsporingen te doorbreken en te ontdekken waar het buitensporige gedrag vandaan komt. Buitenspel is vanaf donderdag 20 oktober om 22.15 uur te zien bij BNN op NPO 1.

De teams die Sophie Hilbrand enkele maanden intensief volgt in het programma zijn ODB uit Den Haag, V.V. Gestel uit Eindhoven en Ede/Victoria uit Ede. Ze brengt de verhalen achter de teams tot leven. Wie zijn de jongens? Wat is hun achtergrond? Waar komen sommige korte lontjes vandaan? En lukt het om het tij te keren en het gedrag van de voetballers te verbeteren? 

‘Voetbal is een fantastische sport, waar miljoenen mensen uit alle lagen van de maatschappij wekelijks van genieten,’ aldus directeur amateurvoetbal van de KNVB Jan Dirk van der Zee. ‘Samen zijn we verantwoordelijk om het leuk te houden op het veld en om ervoor te zorgen dat iedereen van het voetbal kan genieten. Het aantal incidenten neemt de laatste jaren gelukkig af, maar voor ons geldt nog steeds dat ieder incident er een te veel is. Wij ondernemen, zowel preventief als repressief, veel activiteiten om voetbalwedstrijden zo incidentloos mogelijk te laten verlopen. Hier zetten we ons met volle overtuiging voor in.' 

Buitenspel is een coproductie van BNN en No Pictures Please, in samenwerking met de KNVB. 

Kijk voor de eerste beelden op Buitenspel.bnn.nl.